Ya Yanılıyorsan ve Tanrı Varsa

Konu sahibi son olarak 1625 gün önce görüldü
inanıyorum bir kaybım yok
ya gerçekten varsa o zaman inanmayanlar için gg wp demek istiyorum (:

Sen sırf kuran yasaklıyor diye kötülük yapmıyorsan bu senin kötü kalpli olduğunu gösterir.
Özünde kötü bir insan olman ibadetinde sahtekarlık yaptığını gösterir. İstersen dört dörtlük insan ol ibadetinde sahtekarlık yaparsan yerin cehennemdir.

Kötülüğü sadece insanlara değil hayvanlara ve ağaçlara bile yapabilirsin. Yani müslüman olman cennete gidebileceğini göstermiyor. O zaman inananlar için de "GG WP" demek istiyorum.

Sen sırf kuran yasaklıyor diye kötülük yapmıyorsan bu senin kötü kalpli olduğunu gösterir.
Özünde kötü bir insan olman ibadetinde sahtekarlık yaptığını gösterir. İstersen dört dörtlük insan ol ibadetinde sahtekarlık yaparsan yerin cehennemdir.

Kötülüğü sadece insanlara değil hayvanlara ve ağaçlara bile yapabilirsin. Yani müslüman olman cennete gidebileceğini göstermiyor. O zaman inananlar için de "GG WP" demek istiyorum.

hocam zaten sen ibadetinde samimi değilsen bunu ibadetini yaptığın varlık anlayamayacak mı
boşuna demiyorlar kalpleri allah bilir diye sen gerçekten kalpten inanarak yapıyorsan ibadetini gerisini allah bilir zaten ha sadece kuran yasaklıyor diye değil gerçeten iyi bir insan olmak için kötülüklerden uzak durmaya çalışmalısın aynı şekilde allah yasakladığı içinde uzak durmalısın

müslüman gibi takılan çok fazla sahtekar var zaten bunları biz belki göremiyoruz ama elbette yaradan görüyor ve herkese hakettiğini vericektir.

hocam zaten sen ibadetinde samimi değilsen bunu ibadetini yaptığın varlık anlayamayacak mı
boşuna demiyorlar kalpleri allah bilir diye sen gerçekten kalpten inanarak yapıyorsan ibadetini gerisini allah bilir zaten ha sadece kuran yasaklıyor diye değil gerçeten iyi bir insan olmak için kötülüklerden uzak durmaya çalışmalısın aynı şekilde allah yasakladığı içinde uzak durmalısın

müslüman gibi takılan çok fazla sahtekar var zaten bunları biz belki göremiyoruz ama elbette yaradan görüyor ve herkese hakettiğini vericektir.

Üstadım fi tarihinde alkol koleksiyonu gibi resim atmıştın.
İslamiyette alkol yasak değil mi ?

Var ise, bu sevgili tribinden kim zararlı çıkacak ahirette ? Aklımda deli sorular. :bekle

Üstadım fi tarihinde alkol koleksiyonu gibi resim atmıştın.
İslamiyette alkol yasak değil mi ?

ben dört dörtlük dini şartlarını yerine getiriyorum demedim ki hiçbir zaman.
sadece elimizden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyoruz.

İşte sorunda burada o zaman sadece inanmayanlar için "GG WP" değilde dini farzlari yerine getirmeyenler için "GG WP" diyelim

İşte sorunda burada o zaman sadece inanmayanlar için "GG WP" değilde dini farzlari yerine getirmeyenler için "GG WP" diyelim

hiç kimse dört dörtlük değildir insanız tabi ki eksiklerimiz hatalarımız olucaktır her zaman en basitinden nefsimiz var inanmayanda o cehenneme giricek inanan da.

kısa hikayelerden birinde Çaarşaf giyen biride cennete gidecek diye bir şey yok kalp önemli, çarşaflı bayan arkadaşına sen dini görevlerini yerine getirmiyorsun cehennemde yanacaksın demiş.
öbür tarafda ,
faişenin birini çöle atmışlar susuzlukdan ölme derecesine gelmiş,
orda bir köpeğin susuzlukdan baygın olduğunu görmüş az ilerde bir su kuyusu görmüş ayakkabısını çıkarım kıyafetini bağlayım kuyuya salmış ve azcık bir su çıkmış onu hemen köpeğin agzına vermiş.

faişe cennete çarşafli cehenneme gitmiş..

bize verilen görevleri yerine getirelimde cennete girip girmeyeceğimizi ALLAH'A bırakalım.

hiç kimse dört dörtlük değildir insanız tabi ki eksiklerimiz hatalarımız olucaktır her zaman en basitinden nefsimiz var inanmayanda o cehenneme giricek inanan da.

İlk yazdığın mesajı böylece kırmış oldun.
Anlayışın için teşekkür ederim.

ya beyler konuyu tam okumadım erindim ama, doğru tanrıyı bulmak derken, tanrı 1 tane değilmi, yani yunan mitolojisi değilya bu, su tanrısı savaş tanrısı vs vs vs birr sürü var tanrımı tanrıçamı neyse..
Hey gidi günler. :) Allah'tan başka hiç bir Tanrı veya Tanrıça'nın olmadığını bilip, sadece Allah var diye inandığımdan dolayı, malak gibi kaldığım ve "olm sanki başka tanrılar mı varda bir tanrı seç dionuz, tek tanrı sadece Allah değil mi, başka tanrı mı var?" dediğim, ayrıca Türkçe'yi de katlettiğim günler. :) İnsanın kendi Evrimini inceleyebilmesi, gözlemleyebilmesi muazzam bir his...

Eğer gerçekten de bir Tanrı ve Cennet Cehennem gibi şeyler de varsa, hepimiz mıçtık demektir.

Yani Dünya tarihinde gelmiş geçmiş ortalama 10.000 tane din/mitoloji olduğu öne sürülüyor. Şimdi bunlardan hangisi doğru? Öldüğümüzde karşımıza Zeus'un dikilip "lan gönderdiğim şimşekler bana inanmanız için neyinize yetmedi?" demeyeceğinin bir kanıtı yok.

şimdi söyle bir olay var müslüman kesimde;

"eğer cennet varsa da yoksa da ben ibadetimi yapıyorum, birşey kaybetmiyorum"

ee ya yoksa? sen şuan bir bekşenti içerisindesin, cennete gideceğim huriler şarap güzel tropik meyveler vs..

eee oldu da senle karşılaşak, olur ya dünya da kücük ahitette küçüktür,,

sen demiycen mi, "kandırıldık" !!!

varsa umarım iyi bir bahanesi de vardır

--Aha varmış
++ Merhaba canım Türk müsün sen ?

Allahla senin aranda

banane ya

Geri