En güzel delil Kuran'dır tabi,Ancak Allah yok diyene Kuran'ı delil göstermek te olmaz tabi.Haklılar..
Çok güzel örnekler var aslında,ama maalesef,kısa yazmamaız gerekmektedir.
Ataistlerin çıkış ve en parlak zamanları EBU HANİFE zamanındadır.Üstün zekalı ve kendine güvenen bir ateist,halkın dilinde meşhur olan henüz 12 yaşındaki Alim EBU HANİFE'yi düelloya çağırır.Halk toplanır.Ateist adam hazır,halk hazır,meydanda EBU HANİFE'yi beklerler.Ancak Ebu hanife geç kalır.Bir çok müslümanı alt eden ateist,kahkahalar atıp,sizin Aliminiz korktu,gelmeyecek,diye sevinir durur.Derken Ebu hanife gelir.Ateist böbürlenerek "ne okorktun diyemi geç kaldın" der.Ebu hanife cevap verir ; Hayır der, nehire geldiğimde baktımki köprü yıkılmış,nasıl geçecem derken,ordaki ağaca GEMİ OL VE BENİ KARŞIYA GEÇİR"dedim.Ağaç kendiliğinden gemi oldu ve bende bindm geldim"der.Bunu duyan ateist basar kahkahayı, "Bre ahmak,ağaç kendiliğinden gemi olırmu hiç?" der.Eee Ebu Hanife'de yapıştırır cevabı ; Asıl ahmak sensin.Basit bir ağacın bile kendiliğinden gemi olacağına inanmıyorsunda, En güzel şekilde dizayn edilmiş şu muhteşem kainatın,kendi kendine var olduğuna nasıl inanıyorsun?
(münazara uzun,içerisnde başka soru vr cevaplarda geçer,uzatmıyalım diye,kısa kesyoruz)
Ateist,baştan kaybeder,münazarayı ve iman eder oracıkta..