Uyumsuzlar

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Fikri Arıkan

Gün Sazak

soyundan olduğum doğrudur.

Yeşermek

KJOk8x.png

Ticaret iyi matematik biliyorsan feci kolay bir şey. Geldi-gitti hesabı ve insan yönetimi hepi topu bu kadarcık mesele ama bir sürü frenlerin olacak ve o mekanizmayı iyi frenlemeyi bileceksin.

İşçilik ise daha kolay ama "eşitlenmek" denen düzeyde daha sağlam sinirlere sahip olmak zorundasın.Mavi yakalı beyaz yakalı hiç farketmez sosyal becerilerini burada kendin işletiyorsun ama başkasının düzeneğine eklemleniyorsun.Yani işçilik yaparken düzenek hesabına gerek kalmıyor ve makineleşiyorsun.Biraz zeki isen bütün frenleri kullanmayı biliyorsun ama değilsen topyekün bir kaybolmuşluk sözkonusu.

Uzun bir süre olsa "dışarıda" işçilik yaptım ve herkese tavsiye ederim çünkü o dünya çok acaip bir dünya bence hani parası olsun olmasın herkes bir kere deneyimlesin bence (tamam şımarıkça durdu kabul ediyorum ama maksadım asla o değil...

Şimdi meseleyi emek sermaye çelişkisine filan bağlamamı bekliyorsanız nayır efenim hiiiç uğraşamam: çünki çelişki filan hikaye burjuvalar direkt domuzdur (:

şu platformda dolanan arkadaşların hemen hemen hepsi günlük olarak şiddete uğruyor, günlük olarak şiddete başvuruyor, dolaylı ya da doğrudan. ben dahil.
şiddetin en ağırı, ifşa ve linç kültürü.

Her kavmin helâkı yarattığı putu yemekle gerçekleşir. aynı düşünce, aynı fikir her kavmi acıktırır. Önce bulanıklık, sonra kargaşa ve en son da kaos.

Saçlarımı kestirmişimdir.

Gücünü saçlarından alan mitolojik bir kahraman vardır; Samson...
Delilah sevgilisi, onun bu zayıf yönünü fark edip, bir gece uyurken saçlarını keser. Samson o andan sonra çaresizdir.

Bugün bir paket gnderimi için ptt kargoya gittim. Ortam ülke sosyolojisini anlamaya müsait, iki memur var şubede biri kargoya bakıyor, biri diğer işlemlere...

Bir sürü insan sıra bekliyor kapıdan biri giriyor ve en öne geçip ya ben paket alacaktım, acelem var!

İki tane kadın var kargo sırasında birinin kucağında küçücük bebek bir tane de elinde şımarık mı şımarık bir tane daha
diğerinin elinde de iki tane aynı seviye şımarık iki çocuk daha var.
Ptt'nin bu şubesi pirenin g*tü kadar küçük bir yer, millet ısrarla içeride bekliyor.
İçerisi çürümüş kars kaşarı gibi kokuyor.
Sıranın bana gelmesi için dört kişi var böyle bir coğrafyada doğmaya sebep olduğu için babaya sövmeden edemedim.

Neyse devam; bir adamın işlemi yapılıyor
sığır 2getirdiği şeyi ne paketlemiş, ne de beklerken form doldurmuş adresi de sıra ona gelince telefon edip istiyor on dakika onu bekledik. böyle kafasız insanlara ne denilir bileniyorum. Umarım kısırdır.

Neyse bu gitti. Sonra genç bir kıza geldi sıra, bu embesilde o kadar sıra beklemesine rağmen ne form doldurmuş ne de elindeki şeyi paketlemiş diğeri gibi
bana form ve poşet versene diyor
memur kafayı yiyecek, gözlerinden ateş ediyor artık biraz da onubekledik.

Daha sonra o çocuklu kadınlara geldi sıra
meğerse sadece bir tanesi paket gönderecekmiş. Kadın diyor şu isme göndereceğim, adres ne diyor memur?
Bu isme gidecek diyor,allahım varsa sabır ateşle...
Paketini verdi ve peşinden çocuklar ve diğer kadın çıktı gittiler. sanki altın gününe gelir gibi çoluk çocuk toplamış getirmişler bir tane paket vermek için ve küçücük şubenin içinde bekledi hepsi bunlardaki ve benzerlerindeki kafayı anlmak mümkün değil...

Nyse sıra beklemeye devam, benden önce bir dayı var. Kasketli bülent ecevit modeli bir şey, dayı yanlış sıraya girmi fatura ödemeye gelmiş ama o kadar bekledim inatla ödeyeceğim diyor
neyse yan tarafa postaladık oradan ödedi
sonra mezarına doğru gitti..

Sıa bana geldi formlarım doldurulmuş, paketlemelerim tamam memurun işini yapmasını bekliyorum ama nasıl seksiyim,
gözüm de diğer işlemlerin yapıldığı memurdabekleyen on kişiden yedi sekiz tanesi istisnasız fatura ödemek için o kadar kuyruk bekliyor..
Üstelik saçma olansa yan tarafta fatura ödeme merkezi var, niye ptt'de o kadar bekliyorlar?
Çünkü fatura ödeme merkezinde bir lira falan fark alıyorlar. Sırf o bir lira için genci yaşlısı kadını erkeği demeden en az yarım saat sıra bekliyorlar.

İşte bunların hangi partiye oy verdiğini anlamak zor değil yolla köprüyle övünen,saraylarda yaşayanların götüne kıl kapısına kul olan tipler bunlar. senin benim kaderimi verdiği oyla belirleyenler...

Almanya'nın bizi kıskandığını düşünerek kendimi teselli edip çıktım
Sigaramı yakıp eve yürümeye başladım
gücüm yetseydi sigaradan önce ortadoğuyu yakardım...

Bazı ölümler çok güzel oluyor ne yalan söyleyeyim.Hep güzeldi kadın güzel öldü. Anna Karina tam gözaltlarım yorgunluktan kararmaya başladığı günlerde geçip gitmiş bu dünyadan.Hepimiz ve kesinlikle gideceğiz yani.

“Her şeyini başkalarıyla paylaşsan da özünü hep kendine sakla.”

Jean-Luc Godard, Vivre Sa Vie

Bana armağan ettiğin güzel dakikalar için feci teşekkür ederim Anna .

İyi yolculuklar şekerim.

fEkt9U.jpg

Bazı ölümler çok güzel oluyor ne yalan söyleyeyim.Hep güzeldi kadın güzel öldü. Anna Karina tam gözaltlarım yorgunluktan kararmaya başladığı günlerde geçip gitmiş bu dünyadan.Hepimiz ve kesinlikle gideceğiz yani.

“Her şeyini başkalarıyla paylaşsan da özünü hep kendine sakla.”

Jean-Luc Godard, Vivre Sa Vie

Bana armağan ettiğin güzel dakikalar için feci teşekkür ederim Anna .

İyi yolculuklar şekerim.

fEkt9U.jpg

Öldüğünü bilmiyordum hemen internette baktım 14ünde ölmüş.

flat,1000x1000,075,f.jpg

Bunu avatar olarak kullanırdım bi zamanlar,kendisini çok severdim ve üzüldüm şimdi öldüğünü öğrenince.
O kadar güzeldin ki.
Huzur içinde uyu.

Susayım her şeye bla bla bla yapmayayım diyorum çoğunlukla ama insan dayanamıyor (:

İnsanın masadan kalkıp gidesi gelir hani bir eşik vardır:" bir kitap okudum bütün hayatım değişti" veya "bir film izledim bütün hayatım değişti." Ulan dünyada ne boktan hayatlar var diye düşünürsün hah işte böyle bir şey etrafında dönen bir geyik bu.

Ve bütün dünyada f*ck you lanet olsun anlamına gelir.

'Hayat, uğruna mücadele edenlere korkakların bilmediği bir tat sunar.'
- Sucker Punch

R4shnH.jpg

Geri