Türkiye’de Sokak Hayvanları Konusunda Neler Yapılıyor?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Çevre ve Hayvan Hakları
Hayır adam doktor, hayat standartlarını birçok kişinin üstünde beğeniyi ne yapacak
iyide cümleleriyle beni mat ediyor ? ona karşı birşeyler söylemem gerekiyor öyle susup oturmamımı bekleyeceksin?
şimdi gidip çevremdeki 100 tane bilim adamlarıyla fikir alışverişi yapıp geliyorum sakın ayrılma burdan

Hayır sadece gözümde canlandiramadim bir çocuk köpeğe nasıl zarar verebilir
Köpeği, kediye insana arabaya kışkırtarak??
Boğazına ip bağlayıp nefes alamayacak şekilde, döverek??
Kuyruğunu kulağını keserek
Cidden hiçbir şeyden haberiniz yok... sadece kulaktan dolma ve sadece haberlerden gördüğünüzlesiniz, üzücü bir şey bu

Senin etrafındaki çocuklar çok sevgi dolu sanırım
Videoyu sonuna kadar izlemeni rica ediyorum.
Dostum kediyi nasıl kurtarırdın? Daha doğrusu kediyi kurtarmak için köpeği feda eder misin?
Bu arada bir dönem pitbull besledim onuda söyliyim ki hala arkadaşlarım besliyor.

buradaki kimsenin bana kalırsa derdi sokak hayvanlarinın itlaf edilmesi değil, hepimiz bu canlıların doğru şekilde doğru barınaklarda bakılması taraftarıyız. sokak köpeği deyince aklınıza sadece cocuklarin kiskirttigi hayvanlar gelip ama çocuklar suçlu demek de biraz abes, üzgünüm
sokak dediğiniz yer bu hayvanların beslenmesi için de uygun değil ve bir sürü hastalık kapmalari dahi mümkün.
biz de diyoruz ki, devlet bunun önüne geçsin.
ancak sizin anlamadiginiz, bir şey, bir dernek varlığını sürdürmek için bir şeyi savunmak zorunda, eğer bu savunduğunu elindne alırsanız varlığını sürdüremez.
burada baskı koymanız gereken biz değiliz, hayvan dernekleri ne yazık ki

Hayvan dernekleri için sokaklarda köpek olmak zorunda , mahallenizde cerberus bile olsa ahbap.
Bu yüzden istenilen şeylere karşılar hatta onlarla savaş halinde olan hayvan severler bile var.

İşte tam olarak sorun bu.
Ben öldürülsünler demiyorum -ki maddi manevi hayvan sevgimi ölcebilecek biri de yoktur, kapılarına su koyduklarını bile sanmam çoğunun - fakat bu kontrolsüz üreme devam ederse, bir epideminin patlak vermesi ve hayvan itlaflari kaçınılmaz olacaktır.
Biz, en azından ben bu olmasın diyorum.
Olayları dramatize edip, boş konuşmaya ne gerek var? Gerek göç dalgası ile gelen gerek üreyen bu vahim tablo için otobüse de binsinler ne var diyenlerle tartışmak biraz da benim hatam.

Videoyu sonuna kadar izlemeni rica ediyorum.
Dostum kediyi nasıl kurtarırdın? Daha doğrusu kediyi kurtarmak için köpeği feda eder misin?
Bu arada bir dönem pitbull besledim onuda söyliyim ki hala arkadaşlarım besliyor.
Iki saattir bekliyorum video açılmıyor... görmem istenmiyor anlıyorum.
Içgüdüsel bir şey bu. Kedi kuşu sevmez köpek kediyi böyle böyle gider bu... elimden geleni yaparım ayırmak için herhangi birine zarar vererek değil tabii ki ikisi de eşit çünkü benim için, sahibinin de ağzına sıçarım. En büyük suç onun, bir araya yakınına getirmemeli getiriyorsa da ona göre hareket etmeli. Tanıyodur hayvanını
Sizin yanlışınız da bu işte. Birini kurtarmak için diğerini feda etmek ne demek. Ne oluyoruz? Çok yanlış

Ayrıca sizin derneklerden haberiniz yok galiba. Adamlar zamanını parasını koyuyor ortaya. Borca batmış durumda çoğu. Insanlara dil dökmekle uğraşıyorlar. Geceleri gündüzleri bir. Adam gibi barınak onların da işine gelir emin olun. Cidden dışardan yorumlamak ne kolay sizin için

Içgüdüsel bir şey bu. Kedi kuşu sevmez köpek kediyi böyle böyle gider bu... elimden geleni yaparım ayırmak için herhangi birine zarar vererek değil tabii ki ikisi de eşit çünkü benim için, sahibinin de ağzına sıçarım. En büyük suç onun, bir araya yakınına getirmemeli getiriyorsa da ona göre hareket etmeli. Tanıyodur hayvanını
Sizin yanlışınız da bu işte. Birini kurtarmak için diğerini feda etmek ne demek. Ne oluyoruz? Çok yanlış
Kazın ayağı öyle değil işte pitbull`u rica ederek ayıramassın birini kurtarmak için birini feda edemiyorsan ne yapardın bir hayvan sever olarak ne yapardın soru bu hangisine zarar verirdin demedim ben zaten. Merak ettim sadece , sonuçta burada diğer arkadaşlar senin tabirinle çok bilen , size göre ne kolay gibi cevapların adamları. Sen yetkili bir abiye benziyorsun ondan sordum. Yani dışarıdan kolaysa yorum nereye girmemiz gerek bizi anlaman için?
maxresdefault.jpg

ahbap disslike bir cevap değil istersen 50 tane disslike bas...

Ayrıca sizin derneklerden haberiniz yok galiba. Adamlar zamanını parasını koyuyor ortaya. Borca batmış durumda çoğu. Insanlara dil dökmekle uğraşıyorlar. Geceleri gündüzleri bir. Adam gibi barınak onların da işine gelir emin olun. Cidden dışardan yorumlamak ne kolay sizin için

Bir hocamın üreme kontrolü projesini bölgedeki dernekler baltalamıştı. Maddi desteğe gelince, hayvanların sokakta mama ve mini kulübelerde yaşamasını maddi açıdan desteklemek de bi destek biçimi değil, halk sağlığı kavramı cogu derneğin umrunda değil. Tamam elbette bi destek olmalı fakat bunun yanlış olduğuna (sokakta kalmaları açisindan) ve devam etmemesine yönelik bi atraksiyon yok. Sokaklar hepimizin değil, sokakta hayvan olmamalı.

Bir hocamın üreme kontrolü projesini bölgedeki dernekler baltalamıştı. Maddi desteğe gelince, hayvanların sokakta mama ve mini kulübelerde yaşamasını maddi açıdan desteklemek de bi destek biçimi değil, halk sağlığı kavramı cogu derneğin umrunda değil. Tamam elbette bi destek olmalı fakat bunun yanlış olduğuna (sokakta kalmaları açisindan) ve devam etmemesine yönelik bi atraksiyon yok. Sokaklar hepimizin değil, sokakta hayvan olmamalı.
Nasıl ya ne demek kampanyaya karşı çıktılar. Keşke olsa ya keşke. Ben yavru kedi köpek görünce çok üzülüyorum diğerleri gibi sadece sevimliliklerini görmüyorum o anlık sevip gitmeyi düşünemiyorum. Perişan halde çoğu çünkü bunu görebiliyorum. Anlık değil günlük düzenli olarak uğraşınca görüyosun bazı şeyleri... sokakların cehennem olduğunu en iyi bilenlerden olabilirim. Ben de sokakta kedi köpek görmek istemiyorum sürekli itilip kakılıyorlar. Hastalık enfeksiyonlu çoğu sokakların pisliğinden yemek bulamamaktan buldukları da çöpten 2 lokma birkaç günlük yemek veya küflü ekmekler. Sokağın hiçbir çekici yanı yok ama belediyeler adam gibi barınak yapmadığı sürece elimizin yetiştiğiyle uğraşıcaz elimizden geleni yapıcaz, yapacak bir şey yok

Çok şükür bu günleri de gördük. Kısa sürede tükenen “DİJİTAL İŞGAL VE TRANSHÜMANİZM” kitabımızın 2.baskısı çıktı!

Harun Çetin hocama, Kudemâ Yayınevine ve kitabımızı temin eden, okuyan, destekleriyle yanımızda olan herkese teşekkür ederim.

Attığımız adımların hayırlara vesile olması temennisiyle…

Serhat Arvas - 12.10.2022

1665757920771.jpg

Şimdi birisi annene silahla vursa yaralasa ikisi can mi dersin ananı vurani vurmaz mısın Köpeğine köpek dalsa kedine köpek dalsa en azından taşla sopayla dalmaz mısın? 40 bin insanın kanına giren pkk örgütü var .onlar da can .karışmam mi dersin?

Son düzenleme:
Şimdi birisi annene silahla vursa yaralasa ikisi can mi dersin ananı vurani vurmaz mısın Köpeğine köpek dalsa kedine köpek dalsa en azından taşla sopayla dalmaz mısın? 40 bin insanın kanına giren pkk örgütü var .onlar da can .karışmam mi dersin?
Karşılaştırdığın şeyler bayaa iyi, devam böyle..

Geri