Türkiye enternasyonal solunun birleşmesi için ne yapılmalı?

Konu sahibi son olarak 1517 gün önce görüldü
Buraya uzun uzun yazmıştım geçenlerde ama paylaşmadım sebebi de şu, biz burada fikir üretirken birileri köşelerini daha da sağlama alıyor, koltuklarına daha sıkı sarılıyor. 2020 Türkiye'sinde sol en az sağ kadar koltuk sevdasına düşmüştür. Sol eylemdir, fikirdir, başkaldırıdır ancak Türkiye'de kendini bu kimlik altında konumlandıran insanların hangisi bu sıfatlara haiz? O yüzden bu ülkede Sol'un yıkılıp yeniden inşası gerek birleşmesi değil.

Not: Bahsettiğim şey CHP veya türevleri değil. Bunlar sol falan değil olsa olsa ılımlı sağdır. Benim bahsettiğim küçük klikler. 3 arkadaşın birleşip bir klik oluşturduğu bu coğrafyada o 3 kişilik örgütte bile bir koltuk sevdalısı çıkar.

Son düzenleme:
Etiyopya sınırları içinde kalan Eritre ülkeciğinde Arnavutluk yanlısı silahlı gruplar iktidarı almışlardı ki Doğu Avrupa ülkelerindeki sosyalizmler çözülmeye başladı. Enver Hocacılara, Maoculara vs. göre ise Stalin ölünce.
Troçkistlere göre Stalin döneminde (yani Stalin yüzünden)

Bu konu forumda neden üvey evlat muâmelesi görüyor. Bir takım devrimci fraksiyonları hücrelerinden çıkarmak için illa Staline mi sövelim yaani(sosyalistforumdjdjjd) yoksa sahipsiz bırakıp çekip gittiği için @Eugène 'ye mi?

Olm zaten enternasyonal solcu on onbeş adamsınız. Birleşmek için bi vatsap grubu kurup Taksim'de falan buluşabilirsiniz :)

Yanebileyim şu virüs salgın olayı şey edince vuku bulunca, kapitalist sistemin yıkılacağı filan öngörülüyordu çağımızın filozofları tarafından.

Bir umut işte neylersin, yine hüsran...

Günaydın...

Türkiye'nin en eski partisi olan TKP, 10 Eylül 1920'de, Bakü'de kuruldu. 28-29 Ocak 1921 gecesi "kurtuluş savaşına" destek olmak ve açık/yasal faaliyette bulunmak için Anadoluya gelmeye çalışan Mustafa Suphi ve diğer parti önde gelenleri Karadenizde boğularak katledildi. Emri kimin verdiği hâlâ tartışılsa da, bence önemsiz. Mustafa Kemal bizzat emir verse ne olur, vermese ne olur? Benim için önemli olan, bu katliamın TC devletinin hâlâ değişmeyen karakterinin yapı taşlarından biri olmasıdır.

Bu katliamda beni en çok yaralayan da Mustafa Suphi'nin eşi Maria'nın yaşadıklarıdır. Konu Maria'ya gelince okumayı bırakırım. Yani aslında salyalılar arasında "elden ele" dolaştırıldığı dışında pek bir şey biliyor değilim. Olay yeri Türkiye kendisi "gâvur" ve dönem 1920'ler...
Bir gün okuyabileceğim elbet :(

FB_IMG_1596343309296.jpg

images (18).jpegimages (19).jpeg

yugoslavya'ya dair..

"koş yada huzur içinde uyu"

keskin nişancı bölgesi. tepelerdeki VRS (sırp cmhuriyeti ordusu) güçlerinin havan atışlarıyla birlikte sokak ve meydanlardan geçmek çok zordu 3 senelik kuşatma boyunca. kentte böyle bir sürü aralık vardı tepelerden net görülebilen ve tehlike altında olan.

IMG_20201220_014037.jpg

IMG_20201220_014046.jpg

içine doğduğum tartısmaların ana başlığı, türkiye solu niye birleşemiyor.

o halde çok uzatmadan söyleyeceğim. bu alttaki içerikteki gibi yaşayan milyonlarca insan var bu ülkede. elbette herkes için denetim, herkes için önlem, herkes için can güvenliği ama ülkede devrimci iddiaların varsa ilk koşacağın kişiler bunlardır. aksi durumda giberler senin devrimciliğini.

bu ülkede herkesin sorunu var yoksulların, emekçinin, işçinin, azınlıkların, etnik grupların, translarin, eşcinsellerin, göçmenlerin ve aklınıza gelebilecek her türden ötekinin sorunu var. ama en çok yoksulların sorunu var.

bir avuç züppenin belirlediği gündemler haricinde üzerinde durabildigimiz ne kaldı elimizde? buyur kitlelere ulaşabileceğin en müsait zemin, ülke her yıl içinden binlerce yoksul doğuruyor.

Geri