Tengri

Konu sahibi son olarak 182 gün önce görüldü
Tengri, eski Türkçede Tanrı.
Gökyüzü; Eski Türklerin ve Moğolların inancı Tengricilik'de Gök Tanrı'sı (Kök Tengri) ya da Gök'ün yüce tini(ruhu)dir.​

inanmadigim ve inanislarima Ters Gelen Seycik.

Ella nın anlamını bilmediği için dinden çıkmasına neden olabilecek, allah (c.c) ın isimlerindendir.(99 dan biri değildir,99 un tamamıdır.)

Hüda'dır o kamer Biraz kaba söylüyorlar sadece. Kürtçe de değildir :)

Benim inanisimda Tanri yoktur, benim inanisimda Gok tanrisida yoktur.
Evet anlamini bilmiyorum Cunkù inanisim Disinda olan seyler ilgimi cekmez. Ha eski dilde ha simdiki dilde ;) heryerden Cikma

ingilizce god, arapça allahdır tek suçu eski türkçe olup yeni türkçede tanrıya karşılık gelmesidir.

İlk Türklerin inanışında yer alan -doğrusu teñgri olup- Tanrı anlamına gelir. Teñgri zamanla değişime uğramış ve Tanrı halini almıştır.

cahiller bir türlü anlamak istemese de "allah" ile arasında hiçbir fark yoktur. arapça olan allah kelimesinin türkçe'deki karşılığıdır. sizin yaptığınız bi ingilize kalem gösterip, "onun adı pencil değil kalem" demekten farksız. :D

İlah diyince normal karsilayan
Tanri diyince yan gozle bakanlara

Kotu bi kelime olmadigini
Anlaminin yaratici manasina geldigini israrla soyledigim kelime

Aldigim cevap
Olsun sen yine de tanri deme
Gavurlar kullaniyor onu :(

Hayir zaten inancim geregi adini biliyor ve Allah diyorum
Ama nedir bu tanri fobisi

Allah'a şükür demek daha çok hoşuma gidiyor.Tanrı kelimesini de kullananları yadırgamıyorum kendi inancı kendi düşüncesi kendi bileceği iş sonuçta öyle demek istiyorsa kendi bilir.Bu yüzden kimse yargılanmamalı.

''allah'' demeyi tercih edenler islamcı.''tanrı'' kelimesine de sempatik yaklaşanlar türkçüdür.

cCc climax cCc

Hüda( Doğru yolu gösteren) kelimesinin farsçadan Arapçaya geçtiğini, Kur'anda El- Hadi olarak geçtiğini ve Allah'ın 99 isminden biri olduğunu öğrendim ve biraz şok oldum. Bu durumda Kürtler hüda demekle doğruyu yapmış ve Türkler de kendi dilinde Tanrı demekle yanlış mı yapıyor? Hayır canım! 99 isime sığdırılmamalı Allah. Bu isimler sadece Kur'anda geçenler. Kur'anda sadece 26 civarı peygamberden bahsedilir. Allah'ın 200 bin civarında peygamber gönderdiği söyleniyor. Bahsi geçen "O" ise ( Bak ben de o dedim) kullanılan dilin bir önemi yoktur. Tanrı denilebilir. Tengri bile denilir yani :)

Tanrı kelimesini kullananlardan biri de benim ve sık sık yobaz ve cahil kesim tarafından Necip Fazıl Kısakürek'in "Allah ,Tanrı'yı kahretsin" sözünü söyleyenlerle karşılaşırım :D

Necip Fazıl'ın "Tanrı kulundan dinlediklerim" kitabından bihaber olan bu kesim yukarıda da dediğimiz gibi cahil ve yobaz kesimdir kâle almamak en doğrusudur .

Allah derler , Rabbim derler Tanrı'ya gelince auvvvvv .. Deme öyle deme günah :D

Ben yaradan demeyi tercih ediyorum.. Kullanılan kelimenin çok da önemi olmadığını savunanlara katılmakla beraber kişinin kendisine en yakın hissettiğini kullanmasını doğru buluyorum..

Cahil Diye Hitap Edenlerin Cahil Oluslarina Sasiriyorum. Allah Sizede Beyin Vermis Dusunesiniz Ve Kullanasiniz diye. Lakin daha Bu Konu Acilana Kadar Tengri nin ne Anlama Geldigini Bilmeyenler Hemen Basimiza Bilgili Kulturlu Kesilmisler Cok Komik.
Ayrica Anlasilmayacak Yorumda Olmadigi Halde Ortada Dusunce ve Gorusune Uymuyor Diye Agzini Karekteri Gibi Bozmasinida Bu Konuda Gormus Olduk..

Gòk Tanri Benim inanisima Ters Dedim Halda Savunuyorum
Eski Turkler Gokyuzunu Tanri ilan Etmislerdir. Sonsuz kudretli Bir Yaraticinin Farkindalar Fakat Bunu Goklerin Tanrisi Olarak Benimsemislerdir. Lakin Goklerin Tanrisi Diye Birsey Yoktur. Putlara tapmak yerine inanislari Geregi Bunu varsaymislardir. Tabi Derinlemesine Yazamiyorum suan

Goruslerinize saygi Duymak Zorubda Degilim yada sizinle Aybi Fikirde Olmak. Sizlerde Degilsiniz. Elestirilerinizide Yapmakta ozgursunuz Lakin agzinizdaki cikanlarada dikkat ediceksiniz. Ataist, deist? Murted olmaniz sizinle ayni kafada olmamamizin uyusmamamizin en buyuk Nedenidir. Hala Uzlasma ve ayni fikirde olmayi Bekliyorsunuz..

cahillik Bu Oluyor Efendim ;) Anlatabildim mi ?

türk hukuk tarihi sınavda test şeklinde sordular ve sınıfın %30u bilemedi kutsal varlık olduğunu. hatta bir arkadaşım para birimini işaretlemişti.

Allah demektense Tengri'yi tercih ederim. Bu dünyada müslüman olmayan insanlar da var, kabullenin artık.

Geri