Tengri

Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü
Evet Allah bilinci hz.muhammed'ten(s.a.v) önce de vardı, o devirdeki arap putperestler de Allah'ı biliyordu, hatta Allah'a inanıyorlardı. bunu çeşitli kuran ayetlerinden anlıyoruz. ("onlara yeri ve gökleri kim yarattı diye sorsan 'Allah' diyecekler. peki nasıl yüz çeviriyorlar?") Solcu İmam
Sundugun Teorileri Belliki cok Arastirdin Cevabinida Biliyor Olman Gerek.
güzel kopyala yapıştır kardeş
allah kavramının kökenleri #8680493 - uludağ sözlük

Solcu imami etiketledigim yazida hic bir kendime ait bisi yazmadan etiketleme yapmissim yazinin sonuna degilmi? Yaziyi degistirmemisim yada kendi gorusum dememisim. Ama nasil Anlamak isterseniz. Saol sen aciklama yapmissin.

Allahim ateistlerin icine dustuk iyimi

Ella ne için şirk koşmak ifadesini kullandı aceba

Ella'ya de ki; Bir başka varlığı "O"na ortak koşmuyoruz. Yahudiler de Yehova der mesela. Hristiyanlar da hristos mu, kristos mu ne, öyle birşey diyorlar. Türkler de tanrı, tengri diyor. Eğer derse ki; Bir sürü Tanrı var. Ona de ki; belki de birsürü Allah var.

Ella'ya de ki; Bir başka varlığı "O"na prtak koşmuyoruz. Yahudiler de Yehova der mesela. Hristiyanlar da hristos mu, kristos mu ne, öyle birşey diyorlar. Türkler de tanrı, tengri diyor. Eğer derse ki; Bir sürü Tanrı var. Ona de ki; belki de birsürü Allah var.

Senin Kafan yerindemi?
Ben Tanri diyen kimseyi sirk kosuyor diye yargilamam siniflandirmam.
Bosuna Ahimi Alma Allahtan Kork Dicemde Anlamassin.
Allaha sirk kosmak Nasil olur kime Denir arastir Oyle Gel beni Yargila ?

La ilahe illallah.

Tanrı kelimesinin Türkçede veya dil kurumunda Allah'ı işaret etmesinde bir beis yok. Fakat tanrı kelimesi tek başına put demektir. Türklerin başına gök eklemesinin sebebi budur. O dönemlerde bile bu kelimenin tek başına kendi inançlarını ifade edemediğini belirtmişler. Gök Tanrı inancından önce Türkler güneşe, aya, yıldızlara taparlardı. Bunların arasında güneş en seçkinidir. Güneşin adı önce tan yeri oldu. Zamanla yuvarlandı ve tanrı oldu.

TDK bu konuda yanlış içerisindedir. Tanrı kelimesinin karşılı ilahtır, Allah değildir.

La ilahe illallah.

Allah'tan başka ilah yoktur.

Allah-u Teala "Benim ismim Allah'tır. Bana Allah diye ibadet edin." diye buyurur.

Bir de Araf suresi 180. ayet var. Etkileyicidir...

Aslında daha fazla ayet var ama bu ayet direk konuya cevap veriyor. Bence bakınız..

Muhammed'in babasının adı Abdullah(Allahın kulu)dır. Allah, Muhammed öncesi sadece Tanrılardan birinin ismi iken, Muhammed sonrası tek Tanrı olmuştur. Bu durumda Tanrı ile Allah eşdeğer hale gelmiştir. Tabi diğer Tanrıları boşverirsen :) Eğer Tek Tanrı varsa ve o da Allah ise ve diğer Tanrılar yalan ise, yanlış ise ve uydurma ise; Bu durumda Tanrı eşittir Allah demektir. Bunu nasıl kavrayamıyorsunuz? Yok Tanrı kavrammış da Allah isimmiş de... Element uydurmayın.

tam olarak öyle, muhammed sadece ay tanrısı olan allah'a inanıyordu. bahanelere bakar mısın, allah'ı biliyolardı diyolar :D artık hangisi daha mantığa uygun, arada kalan insanlar seçsin. ben bilgilendirmek için elimden geleni yaptım, diğerleri de yaptı.

Senin Kafan yerindemi?
Ben Tanri diyen kimseyi sirk kosuyor diye yargilamam siniflandirmam.
Bosuna Ahimi Alma Allahtan Kork Dicemde Anlamassin.
Allaha sirk kosmak Nasil olur kime Denir arastir Oyle Gel beni Yargila ?

İnsomnia bana öyle dedi ve ben de ona göre söyledim. Eğer ona öyle demişsen cevabım budur. Ben imsonia'ya öyle yazmış olman koşuluyla yanıt verdim. Dememişsen, bu konuda problem kalmadı. Bu arada Allah yerine Tanrı kelimesi kullanılabilir diyorum. Asıl konu bu zaten :) Hala benim inancıma göre Tanrı yoktur ve Allah vardır diyor musun? Tartışabilirim.

Aslinda Forumdaki cogu insanda Allah kavramını biliyorlar ve Allah'a inanıyorlar da. ancak şirk koşmaktan vazgeçmiyorlar,;)

Bu yorum üstüne onu dedim ve soru olarak sordum öyle mi diye yoksa direkt elestirirdim zaten.

La ilahe illallah.

Tanrı kelimesinin Türkçede veya dil kurumunda Allah'ı işaret etmesinde bir beis yok. Fakat tanrı kelimesi tek başına put demektir. Türklerin başına gök eklemesinin sebebi budur. O dönemlerde bile bu kelimenin tek başına kendi inançlarını ifade edemediğini belirtmişler. Gök Tanrı inancından önce Türkler güneşe, aya, yıldızlara taparlardı. Bunların arasında güneş en seçkinidir. Güneşin adı önce tan yeri oldu. Zamanla yuvarlandı ve tanrı oldu.

TDK bu konuda yanlış içerisindedir. Tanrı kelimesinin karşılı ilahtır, Allah değildir.

La ilahe illallah.

Allah'tan başka ilah yoktur.

Allah-u Teala "Benim ismim Allah'tır. Bana Allah diye ibadet edin." diye buyurur.

Bir de Araf suresi 180. ayet var. Etkileyicidir...

Aslında daha fazla ayet var ama bu ayet direk konuya cevap veriyor. Bence bakınız..

pan sadeve bunu oku. Bak Ne Guzel yazmis Arkadas.

Sonuna Kaadar. Diyorum ki Benim Yaraticim Allahtir. Onun Tanri Diye Bir ismi Yoktur.

malesef Tartisamicam Cunku Laf Anliyacak Degilsiniz.

Bu yorum üstüne onu dedim ve soru olarak sordum öyle mi diye yoksa direkt elestirirdim zaten.

Ben Gorduklerimi Soyluyorum evet Allah var Bunu Biliyorlar Lakin Onun Yarattiklarina ve Emirlerine Uymayip Karsi Geliyorlar. En Kotusude Sirke varan Laf ve Davranista Bulunuyorlar
Bu soylemlerim Sana Uymuyorsa ustune Alinma.

Solcu imami etiketledigim yazida hic bir kendime ait bisi yazmadan etiketleme yapmissim yazinin sonuna degilmi? Yaziyi degistirmemisim yada kendi gorusum dememisim. Ama nasil Anlamak isterseniz. Saol sen aciklama yapmissin.

Allahim ateistlerin icine dustuk iyimi

İnanıp inanmadığım hakkındaki kanıya nasıl vardınız?

Bulmussunuz bir inanan sikistiriyosunuz .

Birakin kizi :p pis ateyizler

Geri