Felsefe Tanrı'nın Olmadığına Dair Gösterilen Kanıtlar

Konu sahibi son olarak 1521 gün önce görüldü
tanri ve din bazi toplumlarin yaptigi katliam ve pislikleri ortmeye yarayan bir hastalik var yada yok ben ikisindende yana degilim lakin varsa 1,5 aylik bebege tecavuz edeni nasil engellemiyor yada vahsice kesilen insanlara niye bir yardimi dokunmuyor tanrinin merhameti sustugu kadardir.

tanri ve din bazi toplumlarin yaptigi katliam ve pislikleri ortmeye yarayan bir hastalik var yada yok ben ikisindende yana degilim lakin varsa 1,5 aylik bebege tecavuz edeni nasil engellemiyor yada vahsice kesilen insanlara niye bir yardimi dokunmuyor tanrinin merhameti sustugu kadardir.

sen merhametli olup olmayacağını sorgulayabilicek bir yapın yok bence.
allah hiçbir zaman yapılanları insanların yanına kar olarak bırakmaz ama bu dünyada ama diğerinde elbet hesabını sorucaktır.
nassıl bakarsan öyle görürsün

Kötülük Kanıtı: İçinde yaşadığımız dünyada kötü olarak nitelediğimiz oluşumlar vardır. Savaşlar, hastalıklar, depremler gibi. Mutlak olarak iyi olan Tanrı olsaydı bu kötülükler olamazdı. Eğer Tanrı var olsaydı, bunlara engel olurdu. Ayrıca dinler insan yaşamlarında bazı kötülüklere neden olmuştur. Mesela, din savaşlarının nedeni Tanrı’dır.

Tanrı insanlara kötülüğü engellemek için izlemesi gereken yolu göstermiştir. Dünyada kaç kişi uyuyor bu ilkelere ? İnsan öyle bir yaratık ki, kendi dağıtsın bok etsin dünyayı sonra ''Tanyı oyşaydı bu kötüyükyey oymajdı, Tanyı yok demekki vayşada kötüdüy'' diye ağlayıp sızlar ! Kimse ağlamasın, yaradılış kanunları ve o kanunların tanımı bellidir. Okuyun, sorgulayın ve öğrenin. Ona göre hareket edin bakın kötülük kalıyor mu dünyada. Ayrıca din savaşlarının nedeni Tanrı falan değildir, tamamen siyasi ve iktidar savaşları. Din adı altında, yersen !

Ahlaki Gerçekler Kanıtı: Başlıca savunucuları Nietzsche ve Jean Paul Sartre’dir. Sartre’ye göre, evrende kendi kendini yaratan tek varlık insandır. İnsan, kendi kendini yapar ve kendi değerlerini gene kendisi oluşturur. Ona göre, evrendeki her nesnenin bir özü, birde var oluşu vardır. Yalnız insanda var oluş özden önce gelir. Yani önce insan vardır; sonra kendi özünü kendi yaratır. Tanrı varsa özgürlük yok demektir. O zaman insan kendi özünü oluşturma gücünden yoksun olacaktır.

''Tanrı varsa özgürlük yok demektir'' demek çok saçma bir önerme. Bunun temelinde yine okumamak yatıyor. Tanrı sana özgürlük ve iyilik ilkelerini de vermiştir. Okuyan kim ? İnsan kendi suçunu Tanrıya atma noktasında oldukça özgür ama, bunu neden dile getiren yok ? Bırakın bu işleri. Kendi beceriksizliklerinizi Tanrıya mal etmeyin.

töbeee töbeee , yahu gidin ibadetinizi yapın nemenem felsefeler bunlar böyle ,şimdi gökten foruma bir action inicek görüceksiniz he

Tanrı insanlara kötülüğü engellemek için izlemesi gereken yolu göstermiştir. Dünyada kaç kişi uyuyor bu ilkelere ? İnsan öyle bir yaratık ki, kendi dağıtsın bok etsin dünyayı sonra ''Tanyı oyşaydı bu kötüyükyey oymajdı, Tanyı yok demekki vayşada kötüdüy'' diye ağlayıp sızlar ! Kimse ağlamasın, yaradılış kanunları ve o kanunların tanımı bellidir. Okuyun, sorgulayın ve öğrenin. Ona göre hareket edin bakın kötülük kalıyor mu dünyada. Ayrıca din savaşlarının nedeni Tanrı falan değildir, tamamen siyasi ve iktidar savaşları. Din adı altında, yersen !

''Tanrı varsa özgürlük yok demektir'' demek çok saçma bir önerme. Bunun temelinde yine okumamak yatıyor. Tanrı sana özgürlük ve iyilik ilkelerini de vermiştir. Okuyan kim ? İnsan kendi suçunu Tanrıya atma noktasında oldukça özgür ama, bunu neden dile getiren yok ? Bırakın bu işleri. Kendi beceriksizliklerinizi Tanrıya mal etmeyin.

bu savaşların da nedeni bizim kötülük yapmamızın da asıl nedeni
kendi çıkarlarımızdır.
çıkarlarımız uğruna rant uğruna para uğruna daha kendi kanımızdan insanlara bile ihanet edebilicek kadar gözümüz dönüyorsa başkasına kıymak çok daha kolay gelir.
bu kötülüklerin asıl kaynağı insandır allah değildir.

sen merhametli olup olmayacağını sorgulayabilicek bir yapın yok bence.
allah hiçbir zaman yapılanları insanların yanına kar olarak bırakmaz ama bu dünyada ama diğerinde elbet hesabını sorucaktır.
nassıl bakarsan öyle görürsün

benim yapiyi bosver sen aklin ermez yani intikami alinacak cehenneme inanmayan inkar eden namaz kilmayan zina yapan adamda ölduren girecek aradaki fark ne ha inanmamis cehenneme gitmissin ha 1,5 yasindaki cocuga tecavuz eden sahsi cehennemde cezalandirmissin zerre kadar kotuluk yapmayan inancsiz insanlarda var bu sapik gibi yanacak senin capina gore

benim yapiyi bosver sen aklin ermez yani intikami alinacak cehenneme inanmayan inkar eden namaz kilmayan zina yapan adamda ölduren girecek aradaki fark ne ha inanmamis cehenneme gitmissin ha 1,5 yasindaki cocuga tecavuz eden sahsi cehennemde cezalandirmissin zerre kadar kotuluk yapmayan inancsiz insanlarda var bu sapik gibi yanacak senin capina gore

Bilmeden "aklın ermeden" yorum yaptığın için
Sen biraz araştır bakalım cehennemi ve cehennem azaplarını öyle gel konuşalım okey.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Konuyu kişiselleştirmemenizi rica ediyorum arkadaşlar. Kimin aklının yada çapının neye yetip yetmeyeceği tartışmanın konusu değil.

Allahın varlığına inanmayana şaşıyorum
bu dünya sınav dünyası,doğduğumuz anda anlımıza yazılmış.
burda yaptığımız iyilik ve kötülükleri öbür dünyada hesabını vereceğiz.

Bilmeden "aklın ermeden" yorum yaptığın için
Sen biraz araştır bakalım cehennemi ve cehennem azaplarını öyle gel konuşalım okey.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ben biliyorum arastirmaya gerek yok sonucta cehennem azabi ateist inanci olmayanada reva gorulmus inancli bir sapigada ayni yontem gecerli kilinmistir isin tuhafi muslumanligi kabul ettigi icin bu sapik bir sure cehennem azabi gorup geri cennete girmesidir zararsiz ateist cehennem azabindan hic kurtulmayacak bilmem anlatabildim mi

ben biliyorum arastirmaya gerek yok sonucta cehennem azabi ateist inanci olmayanada reva gorulmus inancli bir sapigada ayni yontem gecerli kilinmistir isin tuhafi muslumanligi kabul ettigi icin bu sapik bir sure cehennem azabi gorup geri cennete girmesidir zararsiz ateist cehennem azabindan hic kurtulmayacak bilmem anlatabildim mi

içinde zerre kadar imanı olan da günahlarının bedelini ödedikten sonra cennete giricek yazar.
inanmayan biri için ise aynı durum söz konusu değildir yazar onları sonsuz bir cehhenem azabının beklediği yazar.

ama inanan biri de cehhenemde çekiceği azap derecelendirilir yani bu kişinin suçuna günahına göre olur bunları araştırmanı tavsiye etmiştim sana.

Yorumları okudum 2014'ü ateist 2015'i sofi 2016'yı ılımlı müslüman olarak geçirenler varmış havası sezdim.
Tanrının var olduğuna inanıyorum ve bir dini kitabı klavuz kabul ediyorum şayet ya gerçekten tanrı yoksa diyecek olursanız. Inandığım için beni cezalandıracak kimse olmayacağı için problem yok peki ya varsa ? Cennet cehennem olgusu gerçekten varsa diye ?

içinde zerre kadar imanı olan da günahlarının bedelini ödedikten sonra cennete giricek yazar.
inanmayan biri için ise aynı durum söz konusu değildir yazar onları sonsuz bir cehhenem azabının beklediği yazar.

ama inanan biri de cehhenemde çekiceği azap derecelendirilir yani bu kişinin suçuna günahına göre olur bunları araştırmanı tavsiye etmiştim sana.

:D iyi oyle olsun kurbanin kemikleri sizladi simdi tatmin olmustur umarim

O sapığın cennete gireceğini nerden biliyorsun gidip görüp geldin mi.

O sapığın cennete gireceğini nerden biliyorsun gidip görüp geldin mi.

sen gidip gormussun gibi inanmisin ben soyleyince niye tepki verdin bilmiyorsan ogren inancimiza gore islami kabul eden her kimse birgun cennete girecektir ne kadar sapik pislik olsada cezasini cekip girecektir

boşverin ya varsa da yoksa da. o size ahirette hesap soruyorsa siz de ona sorun işte. napıcaksınız halıdaki desenleri mi inceleyeceksiniz sanki iki çift laf edersiniz herhalde :D

Bu kadar kesin konuşmanın dayanağı nedir ? Kur'an da azabın ''sonsuz'' olacağı ile ilgili bir ifade yoktur. Kur'an da azap ayetlerinde geçen ''hulüd'' sürekliliği, sonsuzluğu ifade etmez. Uzun süreli kalışları ifade eder. Nitekim Arapça da insanlar ve diğer varlıkların uzun süre yaşamayı ifade etmek üzere kullanılır. Hatta uzun ömürlü taşlara ''el-havalid'' yani hulüd sahibi taşlar denir.

Ayrıntılı bilgi için Prof.Dr.Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün ''Cevap Veriyorum 2'' adlı eserinin ''Azap Sonsuz mu ?'' bölümünü (134-155 arası sayfaları) okumanı öneririm.

ve aramizda ateist olupda Allahim diye serzenisde bulunan...ateistler var.

once kalibinizi iyi oturtun.ondan sonra dinci yada Ateist olmaniz sizin probleminiz.

Bu kadar kesin konuşmanın dayanağı nedir ? Kur'an da azabın ''sonsuz'' olacağı ile ilgili bir ifade yoktur. Kur'an da azap ayetlerinde geçen ''hulüd'' sürekliliği, sonsuzluğu ifade etmez. Uzun süreli kalışları ifade eder. Nitekim Arapça da insanlar ve diğer varlıkların uzun süre yaşamayı ifade etmek üzere kullanılır. Hatta uzun ömürlü taşlara ''el-havalid'' yani hulüd sahibi taşlar denir.

Ayrıntılı bilgi için Prof.Dr.Yaşar Nuri ÖZTÜRK'ün ''Cevap Veriyorum 2'' adlı eserinin ''Azap Sonsuz mu ?'' bölümünü (134-155 arası sayfaları) okumanı öneririm.

Kuranda yazmiyorsa yoktur demek de yanlistir.

Seytan Fravun Nemrut Ebu leheb kul hakki yemis kimseler sonsuz cehennem azabiyla yanacaklardir.

Geri