Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kuranda yazmiyorsa yoktur demek de yanlistir.
Seytan Fravun Nemrut Ebu leheb kul hakki yemis kimseler sonsuz cehennem azabiyla yanacaklardir.
Elbette. Fakat yoktur demek kadar vardır demekte yanlıştır. Bu noktada fıkıh kaynaklarında bir çok farklı yorum bulunmakta. Ben bu konudaki nihai kararın yalnızca yaratıcının tasarrufunda olduğuna inanıyorum. Kesin iddialarda bulunmamız çok doğru olmaz.
Seytan tanri tarafindan cehennemde sonsuza dek kalmasi icin kovulmustur. Yani sonsuza kadar kalma gibi bir durum vardir.
Sonsuzluk söz konusu olsa dahi şeytanın kibri farklı bir konudur, bir beşerin Tanrıtanımazlığı farklı bir konu. Kur'an şeytanın sonunun cehennem olduğunu bildirir bu doğrudur. Fakat bir sonsuzluktan söz edemeyeceğimiz gibi, bir sonunun olacağını da kesin bir dille hükme bağlayamayız. Nihai karar Allah'ın dır.
Tanrinin varligi ve sonsuzlugu kesinse hukmude kesin olur. Konumuz cesitlendirmek degil azabin sonsuz olup olmadigidir
Yorumları okudum 2014'ü ateist 2015'i sofi 2016'yı ılımlı müslüman olarak geçirenler varmış havası sezdim.
Tanrının var olduğuna inanıyorum ve bir dini kitabı klavuz kabul ediyorum şayet ya gerçekten tanrı yoksa diyecek olursanız. Inandığım için beni cezalandıracak kimse olmayacağı için problem yok peki ya varsa ? Cennet cehennem olgusu gerçekten varsa diye ?
Dostum aynı şeyden bahsediyoruz. Azabın sonsuzluğu ile ilgili yukarıda verdiğim kaynağı incelemeni öneririm. Orada detaylı olarak inceleniyor bu konu. Fakat özetle, Kur'an da azaptan bahsedilen ayetlerde aslında bilinenin aksine ''sonsuzluk'' değil, ''uzun süre içinde bulunma'' anlamı çıkmaktadır. Elbette biz bu azabın niteliğini ve ''uzun sürenin'' ölçüsünü bilemeyiz.