Sürekli kitap satın alıp da okumama hastalığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Icimi dokucem simdi. Evet lise ve universite doneminde okadar cok kitap okurdumki anlatamam. 300-400 sayfalik bi kitap maks. 4 gunde biterdi. Sonra okul mokul derken mezuniyetten sonra bana bi haller oldu. 3 sayfa okumak zulum geliyor. Hep bu okumaya tekrar tesvik eder diye bikac kitap aliyorum. Okumadan kaliyor. Al okuma al okuma bir suru kitap. Hatta gideyim iki tane daha alayim. Sonra okumam kesin. Okumadigim yazim yanlislarimdan bile belli oluyor lanet olsun.

Icimi dokucem simdi. Evet lise ve universite doneminde okadar cok kitap okurdumki anlatamam. 300-400 sayfalik bi kitap maks. 4 gunde biterdi. Sonra okul mokul derken mezuniyetten sonra bana bi haller oldu. 3 sayfa okumak zulum geliyor. Hep bu okumaya tekrar tesvik eder diye bikac kitap aliyorum. Okumadan kaliyor. Al okuma al okuma bir suru kitap. Hatta gideyim iki tane daha alayim. Sonra okumam kesin. Okumadigim yazim yanlislarimdan bile belli oluyor lanet olsun.
Yazar tıkanıklığı / yazar tıkanması ( Writer's Block ) diye bir tanımlama vardır @juju cuğum ve sanırım kitap okuma konusunda bizlerin yaşadığı da buna benzer olarak, geçici bir uzaklaşma durumu olabilir. Vakitsizlikle de alakalı tabii.

2022 başından beri 5 kitap okumuşum. 2012 yılında murat menteş'e imzalatıp bugüne kadar okuyamadığım korkma ben varım'ı okuyorum şu an. başı pek sarmadı ama ilerleyen kısımlarda akacak gibi duruyor.

Her şey yolunda Leftie.Kitap okumayı sevmiyorum.Cehaleti seviyorum çünkü :)
Sen nasılsın nasıl gidiyor hayat?
Sevindim iyi olmana çünkü salgın da olunca insanın aklına her şey geliyor.
Benim de biraz yoğun olmak dışında yolunda çok şükür, vakit buldukça da buralardayım.
Kitap okumayı seviyorum ancak bu aralar nedense eski şevkimi kaybettim, yine de bir şekilde yeniden kazanacağım.

Bazıları belli yerlerde kitap bulamazken, bazıları ise kitapları alıp okumaz, sanki bir süsmüş gibi istifleme derdinde. Hiçbir şey aslında görüntüde ibaret elbette. Yazılıp çizilecek çok şey var şimdilik bu kadar.

Şahsen okuyacağım kitaplar seçtiysem okurum.
Alıp sıcağı sıcağına okuyorum da diyemem, zaman alsa da okunur. Biriktirmeyi de hiç sevmem. arkadaşımın kardeşi öğretmen ona yolluyorum, okul kütüphanelerine koyuyorlar.

Bazıları belli yerlerde kitap bulamazken, bazıları ise kitapları alıp okumaz, sanki bir süsmüş gibi istifleme derdinde. Hiçbir şey aslında görüntüde ibaret elbette. Yazılıp çizilecek çok şey var şimdilik bu kadar.
Hoş geldin @CRown
Kimisi sadece kütüphanesi zengin görünsün diye kitap alıyor ancak bazen de sadece zamansızlık nedeni ile insan okumak istediği halde bir türlü başlayamıyor.

Hoş buldum @Lefty. Yalnız zamanı yaratmak da biraz da bizlerin elinde olan bir şey. Sırf görüntüde dolayı böyle olacaksa güzel bir görüntü değil.

Okumayacağım hiçbir kitabı almam, aldığım her kitabı okurum.

Başlıktaki kişiler hakkında kötü düşünmem, iyi de düşünmem. Kitaba yakın olmalı insan, kitabın içine girebilirse daha iyi tabi.

Hoş buldum @Lefty. Yalnız zamanı yaratmak da biraz da bizlerin elinde olan bir şey. Sırf görüntüde dolayı böyle olacaksa güzel bir görüntü değil.
Elbette fakat bazen kitaba dikkat veremeyecek kadar yoğun da olabiliyor insan ve yarım bırakmaktansa en uygun zamanda okuyana kadar ertelemek gerekebiliyor.

Okumayacağım hiçbir kitabı almam, aldığım her kitabı okurum.
Başlıktaki kişiler hakkında kötü düşünmem, iyi de düşünmem. Kitaba yakın olmalı insan, kitabın içine girebilirse daha iyi tabi.
Hoş geldin @aloneboy1903
Okumayacağım kitabı ben de almam fakat kitap fuarlarına gidince ilgimi çeken tüm kitapları topluyorum ve sonrasında ise zaman sorunu yaşayabiliyorum maalesef yoksa kitap okumayı çok severim.

Ayda 3 kitap bitiririm.
kitap okurken de aşırı cuul oluom he.
düşen düşene.. Xd

en son 1 hafta önce aldım..... 10 lira ve kargo ücretsiz olunca cazip geldi..... koyduğum yerde duruyor...... dursun...... savaş çıkar bi şey olur doğal gaz olmaz ısınmak için yakarım...... okumuyorsam diye zararım ne......

Hastalıktan ziyade yaşanmışlıkların bir yansıması bence.
Hayatı boyunca ezilmiş birinin patron olunca merhametsiz olabilmesi gibi.
Bizzat böyle bir tanıdığım,çocukluğunu bildiğim biri var.
Konuya halk jargonu ile en işlevsel yorumu ben bırakabilirim sanırım...
Bir oda dolusu kitabı olan ve hiçbirini okumamış biri.Kendisi ve çocukluğu ile ilgili hatırladıklarım: Sinik biri olması,ailesinden ciddi bir şiddet görmesi,sosyal çevresince sürekli dalga geçilip örselenmesi, başta abisi olmak üzere ailesi tarafından herkesçe kıyaslanması,yıllarca üzerine yapıştırılmış 'aptal,senden bir bok olmaz' yaftası.O da kendini ispat edebilecek şekilde kendine böyle bir yön çiziyor, sadece bununla da kalmıyor bi çok üniversiteyi kazanıyor bitiremeden bırakıp hepsini bitirdiğini,doktora için kadrolu teklifler aldığını iddaa ediyor.Ben dahil olmak üzere çevresindeki herkesin onu çekemediğine,kıskandığına,onun kalemi olmadığına dair yaygın bir inancı var.Öyle ki ben iyi bir bölüm kazandığımda hakkımda 'o şizofren,okumaya bile gitmiyor gittiği şehirde geziyor' diye sülalede dedikodu çıkarmıştı.Bizim sülalede çok temiz bir içe sahip olduğundan (!) yıllarca onun ağzına bakıp üniversite okuduğuma inanmadılar,babam habersiz okuluma geldi falan...Neyse kendisine kızgın değilim.Travması var çünkü ve onu çok iyi anlıyorum.Biri ne zaman beni haksız yere ekarde etmeye çalışıp 'sen kimsin ki' vari bir jargon ile bana gelse aklıma hep o gelir. İrite edici,sinir bozucu gibi gelen davranışların-saldırıların altında ciddi travmalar olabiliyor.
Gülmemek lazım.

Son düzenleme:
Geri