Sürekli kitap satın alıp da okumama hastalığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Bibliyomani; satın aldığı kitapları okumama hastalığı olarak bilinir. Okumadığı kitaplar olduğu halde, yeni kitaplar almaya devam eden insanlar vardır. Kitapları stok yaptıklarını asla kabul etmez ve mutlaka okuyacaklarını iddia ederler. Sosyal medyada gösteriş yapmak için kitap alanlar bile çıkabilir.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz, okumadığınız kitaplar olduğu halde yenisini satın almaya devam ediyor musunuz?

biblio2.jpg

Ben onlara embesil diyorum. O kitap için ağaçlar kesilmiş... Bari okuyacak birine ver de değsin.

Ben onlara embesil diyorum. O kitap için ağaçlar kesilmiş... Bari okuyacak birine ver de değsin.

Aslında çok ilginç bir durum çünkü satın aldığınız kitapları okumuş gibi bir hisse kapılıp, yenilerini almaya devam ediyorsunuz ve çoğu insan böyle davrandığının farkında bile olmuyor.

Aslında çok ilginç bir durum çünkü satın aldığınız kitapları okumuş gibi bir hisse kapılıp, yenilerini almaya devam ediyorsunuz ve çoğu insan böyle davrandığının farkında bile olmuyor.

Benim bir sürü kitabım vardı. Alanlar aldı. Çoğu geri gelmedi. Üstelik tekrar okumak istediklerim veya kitaplığımda olmasını istediklerim de vardı ama giden gitti. Umarım faydası olmuştur gittiği yer(d)e.... Bence o kitaplar okunmalı.. Raflarda boşuna durmamalı...

Alsınlar, hatta okumasınlar ama okumak isteyen birilerine hediye etsinler. Hem yardım ediyorum diye hava da atabilirler. Hatta kitabı verirken selfie falan çekilsinler.
Alan razı olsun veren razı olsun.

Bana gönderin diyorum.

sahip olma ısteği

ben de daha elımdekı kıtaplar bıtmeden başka kıtaplara goz dıkerım

Bir şey düşünemiyorum.
:-:
Okunulan kitabin icerigini paylasma ve baskalari ile kitap üzerine fikir üretme firsati yoksa,okunulan kitabin okuyani yalnizca hayal dünyasinda yasamasini saglar.
Asosyal olur ayol.
Bir takim seri katiller bu takim insan grubundan cikmislardir.
Yani alinan kitabi sadece okumak yetmiyor.
Eyer ki okunulan yapitin beyin yorucu olma olabilitesi mevcut ise.
Simdi seri katillerin beyin yorucu seylerle mi meskul oluyor sorusu meydana cikabilir.Evet.Ama bu baska konu.

Ucuz ask romanlari gibi genreler beyni bosaltir mesela.
Mallasirsin.Bir zaman dilimi icin iyi gelebilir ama entellektuelligi zorlamaz.

Ya ben ne diyecektim??
Düsünmeyecektim aslinda.
Sunu diyebilirim kitap dekorasyon icin de kullanilabilir.
Ama bu konuda kimseyi yargilayamam ya.
Bence zaten kitabin okunmamasi degil hastalik olan,kitap almaktir ihtiyac olmadan.

Eskiden insanlar evindeki Amerikan bar ile hava atmaya çalışırdı şimdi de kütüphane ile aynı işi yapmaya çalışıyorlar ve okumadıkları kitapları dekor için kullanıyorlar. Tercih elbette fakat okumadığı kitapları stoklamak da şahsen bana garip geliyor. İndirimde diye alıp köşeye atılanlardan bahsetmiyorum, çok sayıda kitabı sadece dekorasyon için kullanan insanlar var ve gelen misafirlere okuyan araştıran, kültürlü insan imajı yaratmaya çalışıyorlar.

Lefty hanım bizim kitap ve zaman geliyor :) belki de böyle yarışmadan kitap kazananlar da oluyordur.

Mütevazi ama dopdolu bir kütüphanem var . %80 i okunmuş . Okumadıklarımsa ya zamanı gelmemiştir yada hazır değilimdir . Mutlaka okunur , kalmaz kıyıda köşede.
Bu hastalığa kapıldığımı bi ara düşünmüştüm, ve frenledim kendimi . Kişi kendini bildikten sonra hallolmayacak sendrom yok .

Kitap satın almayıp sürekli okuyan insanlar da var. Arkadaşlarımdan ödünç alıyorum genelde ben de, satın alıp okumadıklarım da var tabi, çekmeyince çekmiyor kendisine n'apabilirim

Alınması gereken kitap listem var okudukça alırım
kitap okumayı seven kişilere okumuş olduğum kitapları hediye ediyorum
çünkü kitap alamıyanlar var.

Ben kitaplarımı paketler saklarım. İzinsiz alıpta yırtıp bir yerlere atan vatandaşlarımız var. Her zaman bu tür ayılara karşı tedbirliyim. Çevremde onlardan baya var. Ama böyle yapınca da okumak aklıma gelmiyor. Bir de her şeye İnternet üzerinden erişiliyor olunca, kitap açmak biraz zahmetli olmaya başlıyor. Neyse, zamanı gelince okuyabileceğim bir sürü kitabım var.

pskolojik olarak kendini rahatlatma alışveriş hastalığı

Okumayacağım kitabı satın alıyorsam ya hediye ediyorumdur ya da ödünç verdiğim kitabın üzerine yatılmıştır, o saygısıza utanmasi için satın aliyorumdur.

Geri