Su arıtmada yapılması gerekenler ne olabilir.?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
cuma cuma yapmayın kardeşlerim. üç günlük dünya için kimseyi kırmaya değmez.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Naptık şimdi ben yokken, kamil abi evin tepesine sistemi kurdu mu? Kurduysa belediyeyi arayıp şikayet edeyim imar planında olmayan kaçak yapı diye xd

Son düzenleme:
Yine altını çizerek söylüyorum anlamanız için benim kurumda 6 yıldır çalıştığım ve üzerine yüksek yaptığım durumdan bahsederseniz sizi orada durdururum çünkü insanları yalan yanlış şekilde yönlendirmenize izin veremem iki üç google bilgisiyle..
Tasarruf küçükte olsa biryerden başlaması gerekir bianda altyapısı hazırlanmadan bir arıtma sistemine tabiii tutamazsınız haneleri ? Sanayi tesisleri için atıksu arıtımı ve proseslerde geri kazanımı şuan mevcut bunu yaygınlaştırmak için uğraşıyoruz zaten ama kendi halkımızada ileride 1 lt suya muhtaç olacaklarını hatırlatarak evdeyken bile nasıl tasarruf sağlanılır bilgilendiriyoruz. Eğitim ve bilinçlendirme çocukken başlar ve çocuk evde nasıl bir işleyiş görür ve yetiştirilirse buna göre şekil alıp ileriki süreçte topluma daha faydalı ve duyarlı olacaktır.
Anlıyorum da benim yazdıklarımdan hangisini yanlışlıyor bu dediklerin? Muhtemelen ben kaçırıyorumdur o noktayı bilemiyorum.

Sevgili @kLara yanlışım varsa lütfen düzelt, bildiğim kadarıyla bu konu üzerine tek çalışan insan sen değilsin. Ya da öylesindir bilemiyorum çünkü tavırlarından bu konuda çalışan tek insan senmişsin gibi sezinliyorum. Belki biz faniler de ucundan bucağından da olsa bu işlerle ilgili bir iki çalışma yapmış olabiliriz ne bileyim belki de üniversitede sürdürülebilirlik dersleri falan vermişizdir yani hani belki diyorum, bilemiyorum.

Neyse, bunlar süper, harika, mükemmel şeyler proses falan filan ne gerekiyorsa insanlık adına yapalım haklısın ancak kritik bir noktayı kaçırıyorsun gibi duruyor. Bu hususla mücadele kolektif bir bilinç gerektiriyor bu konuda hemfikiriz ancak burada işin büyüğü devletlere düşüyor. Denetlemeler ve düzenlemeler miş gibi yapıldığı müddetçe bu işin önü alınamaz. Toplumsal bilinç harika bir şey buna kimsenin herhangi bir itirazı yok ancak bu bilinci yönetebilmek ve somut kazanımlar elde edebilmek adına yönlendirebilmek esas mesele. Bunu sağlayamadığımız takdirde Kamil0920 gibi insanların fikirleri romantik birer hülya olmaktan öteye gidemiyor. Koca Anadolu'yu kuraklıktan çölleştirdikten sonra o proseslerin sonuca olaşabileceğine pek ihtimal vermiyorum...

Google copy paste bu konu için söylemedim sadece hemen hemen çoğu yerde görüyorum bunun bir zararı yok elbette en azından öğreniyorsunuz bişeyleri bu sayede ama kendi bilginizmiş gibi sattığınızda hoş durmuyor özgünlük şart birkaç cümlede olsa fikirler eklenmeli.
Napalım, biz de kendi özgün fikirleri olmayan 3-5 dangalağız. Başkalarının fikirleriyle ego mastürbasyonu yapıyoruz burada. Tabiyatımız böyle, mazur gör bizi. Sana kadar daha çok yolumuz var ne yazık ki...

Anlıyorum da benim yazdıklarımdan hangisini yanlışlıyor bu dediklerin? Muhtemelen ben kaçırıyorumdur o noktayı bilemiyorum.

Sevgili @kLara yanlışım varsa lütfen düzelt, bildiğim kadarıyla bu konu üzerine tek çalışan insan sen değilsin. Ya da öylesindir bilemiyorum çünkü tavırlarından bu konuda çalışan tek insan senmişsin gibi sezinliyorum. Belki biz faniler de ucundan bucağından da olsa bu işlerle ilgili bir iki çalışma yapmış olabiliriz ne bileyim belki de üniversitede sürdürülebilirlik dersleri falan vermişizdir yani hani belki diyorum, bilemiyorum.

Neyse, bunlar süper, harika, mükemmel şeyler proses falan filan ne gerekiyorsa insanlık adına yapalım haklısın ancak kritik bir noktayı kaçırıyorsun gibi duruyor. Bu hususla mücadele kolektif bir bilinç gerektiriyor bu konuda hemfikiriz ancak burada işin büyüğü devletlere düşüyor. Denetlemeler ve düzenlemeler miş gibi yapıldığı müddetçe bu işin önü alınamaz. Toplumsal bilinç harika bir şey buna kimsenin herhangi bir itirazı yok ancak bu bilinci yönetebilmek ve somut kazanımlar elde edebilmek adına yönlendirebilmek esas mesele. Bunu sağlayamadığımız takdirde Kamil0920 gibi insanların fikirleri romantik birer hülya olmaktan öteye gidemiyor. Koca Anadolu'yu kuraklıktan çölleştirdikten sonra o proseslerin sonuca olaşabileceğine pek ihtimal vermiyorum...

Napalım, biz de kendi özgün fikirleri olmayan 3-5 dangalağız. Başkalarının fikirleriyle ego mastürbasyonu yapıyoruz burada. Tabiyatımız böyle, mazur gör bizi. Sana kadar daha çok yolumuz var ne yazık ki...
Kamil abinin bireysel olarak yapmak istediği çok güzel birşey adamda bu bilinç var ve istekli neler yapabilirim diye sizler bunu destekleyeceğinize yok rüya yok serap yok dalga geçmelik cümleler hoş mu ? Bakanlığı arayın görüşün veya gidin görüş alın sorun neler yapabiliriz evlerimizde bu konuda diye size aynı şekilde dönüşleri olacaktır. Bu konuda tek çalışan değilim ama ben nasıl fikrim olmayan uzman olmadıgım konuda oraya girip “yaaaaaa sizi slklarrrr tıpta böyle bişeymiii varkiiiii siz aptl aptl konuşun röntgeni astrofizikçiii çekiyor” gibi konudan uzak alakasız yorumlar yapmıyorsam eleştirmiyorsam buda yapılmamalı. Herşeyi bilemezsiniz ama öğrenebilirsiniz bunu egoya dönüştürüp kişiselleştirip saçma yorumlar yapmaya gerek yok anlatabiliyor muyum ?
Devlet olarakta bakanlığın üzerine düşen sorumluluklar var ve zamanla yerine getiriliyor iyileştirmeler devam ediyor hala memnun olmadıgımız bizimde birçok nokta var ama bunu bahane edip geleceğin büyük bir sorunu olan su israfına kulak tıkayamayız ve şuan belediyeler bile kendi içlerinde çok güzel uygulamalara geçti bir inceleyin araştırın ezbere konuşmalara karşıyım.

ben glb güleceğim dayanamayacağım……. hakshakhshshshszjjjakjakHjhahHjzljzlHhhHbBZBz

Götümüzü taşa silerek tasarruf yapabilirsiniz.

Bugün konumuz toto memeyi geçtik

Ben de bir keresinde beyaz masaya yazmıştım belli bir kişi üzerinde çalışan iş yerlerinde sensörlü musluk zorunlu olmalı, bizim insanımızın el yıkarken çok su israf ediyorlar maalesef dikkate almadı İmamoğlu'nun Belediyesi'

Benden de bu kadar ! Sıkıldım sizden bb

@Ss neden sırıtıyorsun, sen ne yaptın anlat hele

Kamil abinin bireysel olarak yapmak istediği çok güzel birşey adamda bu bilinç var ve istekli neler yapabilirim diye sizler bunu destekleyeceğinize yok rüya yok serap yok dalga geçmelik cümleler hoş mu ? Bakanlığı arayın görüşün veya gidin görüş alın sorun neler yapabiliriz evlerimizde bu konuda diye size aynı şekilde dönüşleri olacaktır. Bu konuda tek çalışan değilim ama ben nasıl fikrim olmayan uzman olmadıgım konuda oraya girip “yaaaaaa sizi slklarrrr tıpta böyle bişeymiii varkiiiii siz aptl aptl konuşun röntgeni astrofizikçiii çekiyor” gibi konudan uzak alakasız yorumlar yapmıyorsam eleştirmiyorsam buda yapılmamalı. Herşeyi bilemezsiniz ama öğrenebilirsiniz bunu egoya dönüştürüp kişiselleştirip saçma yorumlar yapmaya gerek yok anlatabiliyor muyum ?
Devlet olarakta bakanlığın üzerine düşen sorumluluklar var ve zamanla yerine getiriliyor iyileştirmeler devam ediyor hala memnun olmadıgımız bizimde birçok nokta var ama bunu bahane edip geleceğin büyük bir sorunu olan su israfına kulak tıkayamayız ve şuan belediyeler bile kendi içlerinde çok güzel uygulamalara geçti bir inceleyin araştırın ezbere konuşmalara karşıyım.
Sevgili @kLara yinelemek istemiyorum ama gerçekten anlıyorum seni. Evet, bir parça dangalak olabilirim ama bu seni şu an anlamadığım manasına gelmiyor. Ben hala benim nerede yanlış bir beyanda bulunduğumu anlayamadım. Beni "sizler" diye bir grubun içerisine sokmuşsun ama ben kendimi senin kategorize ettiğin o "sizler" grubuna dahil edebilecek bir söylemde bulunduğumu hatırlamıyorum.

Neyse biraz da ciddiyet. Şu konuda mütevazı olamayacağım, ben öğrenmeye her zaman açık olmuşumdur. Beyninin varlığına inandığım ve yazdıklarının bir zihin süzgecinden geçtiğini düşündüğüm her insanın yazdığı okur ve beyan ettiği fikre saygı duyarım, tıpkı şu an sana yaptığım gibi. Her şeyi bildiğimi iddia etseydim bugün Şanlıurfa kırsalında bir köyde kendime ait tarikatımı kurar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına da 3-5 Sürdürülebilirlik uzmanı yerleştirir keyfime bakardım ama ne yazık ki az da olsa öğrenebileceğim şeyler var....

Kamu spotu ile bitireyim, israf haramdır.

Selam ve Dua ile.

Sevgili @kLara yinelemek istemiyorum ama gerçekten anlıyorum seni. Evet, bir parça dangalak olabilirim ama bu seni şu an anlamadığım manasına gelmiyor. Ben hala benim nerede yanlış bir beyanda bulunduğumu anlayamadım. Beni "sizler" diye bir grubun içerisine sokmuşsun ama ben kendimi senin kategorize ettiğin o "sizler" grubuna dahil edebilecek bir söylemde bulunduğumu hatırlamıyorum.

Neyse biraz da ciddiyet. Şu konuda mütevazı olamayacağım, ben öğrenmeye her zaman açık olmuşumdur. Beyninin varlığına inandığım ve yazdıklarının bir zihin süzgecinden geçtiğini düşündüğüm her insanın yazdığı okur ve beyan ettiği fikre saygı duyarım, tıpkı şu an sana yaptığım gibi. Her şeyi bildiğimi iddia etseydim bugün Şanlıurfa kırsalında bir köyde kendime ait tarikatımı kurar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına da 3-5 Sürdürülebilirlik uzmanı yerleştirir keyfime bakardım ama ne yazık ki az da olsa öğrenebileceğim şeyler var....

Kamu spotu ile bitireyim, israf haramdır.

Selam ve Dua ile.
Mütevazi oldugunuz cümlelerinizin içeriğiyle belli zaten bizimde köyde yetiştirdiklerimiz sizler gibi topluma öğrenmeye ve yeni fikirler edinmeye açık nesiller olması çok güzel :) lütfen hep böyle meraklı olmaya google verimli kullanmaya devam edin..

Saygı sevgi ve dua ile ..

Neden Küresel Isınma ile ilgili bakıyorsunuz bu duruma.
Bu ülkenin geçim kaynaklarından birisi hayvancılık.
Hayvancılıkla uğraşan insanlar yılın en kötü 5-6 ayı yaylada kalıyor.
bu sistem ile hem yağmur suyu depolama hemde dışarıdan besleme ile suyu stok edebilir.
Belirli bir süre hayvanlarının bahçesinin su ihtiyacını karşılayabilir.
Sizin yararınıza olmazsa başkalarının yararına olur..

Adam tane tane beyefendi gibi anlatıyor. Nurseda hala aynı seyleri söyleyip adamı kanser etmeye çalışıyor :D

Tane tane Bilale anlatır gibi anlatıyorum ama anlaşılmıyor gerçekten değişik bir algı mekanizması sizdeki öncelikle “nükleer fizikçi atomu parçalar arıtma tesisi projelendirmesiyle alakası yok” atıksu arıtma tesisleri ile ilgili hesaplamalarından tutun kullanılacak kimyasal ve bakterilere kadar ince hesaplamalar mevcuttur bunuda Bakanlığın yayınladığı yönetmelik ve tebliğlere göre yapar bizler atıksuyu iki kategoride inceleriz evsel atıksu - endüstriyel atıksu şuan ülkemizde evsel için endüstriyel atıksu için arıtma tesisleri mevcut ve arıtılan atıksular deşarj edilmeyip proseslerde tekrar kullanılabiliyor bu maliyetide düşürüyor ancak bütün tesisler bu uygulamayı kullanmıyor bunun yaygınlaştırılması gerekli..
kamil abinin bahsettiği durum evsel atıksu onun içinde paket arıtma dediğimiz yapılar mevcut ancak haneler için altyapı uygun olmadıgı için şuan geri besleme durumu yapılamıyor ama bununla ilgili belediye ile görüşülerek talepte bulunup uygulama yaptırılabilir. Gelelim benim bahsettigim küçük ama tasarrufu aşılayacak uygulamalara sizler şuan dalga geçsenizde yakın tarihte bu durumla yüzleşecek 1 lt suya bile muhtaç hale geleceksiniz ve bu dalga geçtiginiz uygulamaları bile yapmadığınız için utanacaksınız.. Ankara belediyesi 5 m3 geçen faturaları zamlı hale getirdi her m3 arttıkça zamlı ödeme yapıyorsunuz amaç ne su kullanımını azaltmak ve atıksu oluşumunu minime etmek..

Gerçekten hala devam edebilecek potansiyele sahipsenizki sahipsiniz birçoğunuz bunu cahil cesareti diyip konudan uzaklaşacağım. Herşeyi bilmek zorunda değilsiniz bilemezsinizde ama öğrenebilirsiniz ve bugün cidden bişeyler öğrendiginizi düşünüyorum:)

Geri