Su arıtmada yapılması gerekenler ne olabilir.?

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Benim yıllar öncesinden hazırladım bir proje vardı Yani öylesine farazi bugün Dünya Su krizi artık söylenir oldu. bence bina üstlerinden yağan yağmur sularının bir kanal sistemi ile büyük havuzda ve göletleri doldurulması ve bu suyun en basitinden tarım sulamasında kullanılması sağlanabilir. şehirlerdeki park bahçe veya yol şeritlerinde çiçeklerin sulanmasının da mesela.. Onun haricinde tarım bölgelerimizde olsun veya herhangi boş arazilerde ki çalışmalar ile yani kanallar ile aşırı yağışlarda ki akıp giden suların tekrar tarım sulanmasında kullanılmak üzere yeraltı göllerinde veya havzalarda depolanması biriktirilmesi gerekir. sadece tarım için kullanılan tarlalar Sınırında yapılacak olan bu isale hatları ile Yağmur sularının tekrar kullanılması gerekiyor tabii ki bana göre.. Bu sadece bir düşünce. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Deniz suyunun arıtılması içecek suyu haline getirilmesi çok zahmetli ve büyük teknoloji isteyen bir iş ancak tarımsal sulama için su kaynaklarımızın kullanılmaması içme suyu problemine çözüm sağlar. Tabii ki bence...

Peki sizce bu susuzluk zamanları hangi döneme tekabül eder bi fikriniz varmı ?

Hayır, mesela Gölet ve havzaların üzerine çok ince bir naylon ölçülmesini düşünmüştüm Hatta böyle bir şeyin ülkemizdeki buzul kaybının engellenmesi için bir bölgemizde yabancılar tarafından yapıldığını televizyondan öğrendim suyun buharlaşmasını engellemek amacıyla bence düşünmeye değer olabilir şeffaf olacağı için güneş ışınlarının Göl tabanına ulaşmasından dolayı ekolojik dengede de bir sorun olmaz gibi düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: ne
Anlaşılan bu konuda daha sağlam verilerle hareket etmem düşünmem gerekiyor dikkatimi çektiği için teşekkür ederim

Göletlerin üzerine naylon örtmeyi mi düşündün?
20211007_134235.jpg

@kamil0920 böyle güzel bir konuya parmak basmanız ve kendinizce yöntemler üretmeniz gerçekten çok mutlu etti beni demekki çevre adına hala insanlarımızın belli bir kesiminde hassasiyet var. Bu konuda size fikirler verebilirim mesleki deneyimime dayanarak eğer isterseniz tabiki.

@Ss hanımcım su kıtlığının yaşanması maalesef çok uzak bir zaman diliminde değil çünkü Türkiye de bile göllerimizin %70 kurumuş durumda ve 3. Dünya savaşı bu yüzden çıkacak deniyor ve bu konuda haklılar küresel ısınmayla birlikte insanlığı çok iyi şeylerin beklediğini söyleyemiyoruz.

Climax ve bazı arkadaşların alaycı yaklaşımını gördüm üzüldüm Bir araştırın isterseniz buzulların erimesinin engellenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları bir göz atın aynı durum. Şu cahil fikrim ile su yüzeyindeki buharlaşmayı önlemek amacıyla yapılabilir diye düşündüm. Tabii siz daha iyi bilirsiniz eyvallah üstatlar. Ama nedense hiç dikkatinizi çekmiyor ayrı bir konu herhalde yüksek IQ Seviyeniz sebebiyle bunları dikkat edemiyorsunuz. Ama bunlar önemli meseleler bana göre. Tabii bana göre size göre öncelik nükleer tıp olabilir neyse. ben söylemiş olayım da sonra demeyin. bu basit adam basit bir konu hakkında bile Hiçbir şey düşünmüyor diye.

Bilgisi olmayan insanların dalga geçmesi normal kamil bey beni çok mutlu etti böyle bir konu açmanız ve dediğim gibi fikirlerde verebilirim ama bunu yalnızca sizin uygulamanız değil Türkiye genelinde belli uygulama ve dayatmalara geçilmesi gerekmekte sağolsun Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş birtakım uygulama başlattı afişler astı duyurular yaptı ve su faturalarına belli ödeme kriterleri getirdi bu şekilde önüne geçip engelleyeceğiz çevre felaketlerini.

Benim yıllar öncesinden hazırladım bir proje vardı Yani öylesine farazi bugün Dünya Su krizi artık söylenir oldu. bence bina üstlerinden yağan yağmur sularının bir kanal sistemi ile büyük havuzda ve göletleri doldurulması ve bu suyun en basitinden tarım sulamasında kullanılması sağlanabilir. şehirlerdeki park bahçe veya yol şeritlerinde çiçeklerin sulanmasının da mesela.. Onun haricinde tarım bölgelerimizde olsun veya herhangi boş arazilerde ki çalışmalar ile yani kanallar ile aşırı yağışlarda ki akıp giden suların tekrar tarım sulanmasında kullanılmak üzere yeraltı göllerinde veya havzalarda depolanması biriktirilmesi gerekir. sadece tarım için kullanılan tarlalar Sınırında yapılacak olan bu isale hatları ile Yağmur sularının tekrar kullanılması gerekiyor tabii ki bana göre.. Bu sadece bir düşünce. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Deniz suyunun arıtılması içecek suyu haline getirilmesi çok zahmetli ve büyük teknoloji isteyen bir iş ancak tarımsal sulama için su kaynaklarımızın kullanılmaması içme suyu problemine çözüm sağlar. Tabii ki bence...

Ülkemizde zaten mevsim değişimi gibi birşey söz konusu mevcut.Dikkat ederseniz küresel ısınma problemini ufak ufak hissediyoruz.
Depolama konusunda suyu depo etmek mümkün. çatılardaki suyu iyi bir drenaj sistemi ile depolara aktarılabilir.
Evlerin yakınına bir depolama alanı kazılıp oraya depo etmek mümkün. Hatta bu düşünceyi bazı ülkelerde uygulanıyor.

@kamil0920 / @kLara

@kamil0920 beyin tam olarak bahsettiği sistemin planının görselini atıyorum.
rainwater_tank.jpg

Ülkemizde zaten mevsim değişimi gibi birşey söz konusu mevcut.Dikkat ederseniz küresel ısınma problemini ufak ufak hissediyoruz.
Depolama konusunda suyu depo etmek mümkün. çatılardaki suyu iyi bir drenaj sistemi ile depolara aktarılabilir.
Evlerin yakınına bir depolama alanı kazılıp oraya depo etmek mümkün. Hatta bu düşünceyi bazı ülkelerde uygulanıyor.

@kamil0920 / @kLara

@kamil0920 beyin tam olarak bahsettiği sistemin planının görselini atıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 46548
Bunun birçok yöntemi var Nicth haneler için ayrı sanayi tesisleri için ayrı evsel kullanım suları için ayrı yöntemler mevcut ama şuan kimse bu tehlikenin farkında olmadığı için gelişi güzel kullanıma devam.

Bakın yine Sadece eleştiriye dönmeyelim yapılan uygulamaları desteklemeli yapılmıyorsa bir Konsensus oluşturulup gerekli yerlere başvuru yapmalı fikir önerileri ise mutlaka gerekli yerlere iletilmeli

Herşeyden önce su tüketimine belli saatlerde ara verilmeli bu devlet tarafından desteklenip uygulanmalı mesela 10 dan sonra sular kesilmeli sabah 6 ya kadar. Eğer bu tür yaptırımlar olmazsa hiç su bulamayacagız.

Imza kampanyası mı olur veya birlikte yürüyüş mü olur bilemem ama bir hareket etmek zorundayız.. Çünkü her geçen gün bir önceki gün geçmiş oluyor. E-devlet üzerinden yapılacak binlerce başvuru dikkati çekecektir. Ya da her ilden elinde döviz ve pankart ile yapılacak iki kişilik yürüyüş ama aynı anda tüm illerden Dikkat çeker bence.

• Beğen
Herşeyden önce su tüketimine belli saatlerde ara verilmeli bu devlet tarafından desteklenip uygulanmalı mesela 10 dan sonra sular kesilmeli sabah 6 ya kadar. Eğer bu tür yaptırımlar olmazsa hiç su bulamayacagız.
Bu bence de mantıklı Pekala Bununla ve başka öneriler ile ilgili bir imza kampanyası başlattı medyanın da desteği ile Neden bunu gerekli yerlere ulaştırmıyoruz mesela...

• Beğen
Dijital imza başlatın atalım belki sosyal medyada tt olur dikkat çeker

Geri