kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Benim yıllar öncesinden hazırladım bir proje vardı Yani öylesine farazi bugün Dünya Su krizi artık söylenir oldu. bence bina üstlerinden yağan yağmur sularının bir kanal sistemi ile büyük havuzda ve göletleri doldurulması ve bu suyun en basitinden tarım sulamasında kullanılması sağlanabilir. şehirlerdeki park bahçe veya yol şeritlerinde çiçeklerin sulanmasının da mesela.. Onun haricinde tarım bölgelerimizde olsun veya herhangi boş arazilerde ki çalışmalar ile yani kanallar ile aşırı yağışlarda ki akıp giden suların tekrar tarım sulanmasında kullanılmak üzere yeraltı göllerinde veya havzalarda depolanması biriktirilmesi gerekir. sadece tarım için kullanılan tarlalar Sınırında yapılacak olan bu isale hatları ile Yağmur sularının tekrar kullanılması gerekiyor tabii ki bana göre.. Bu sadece bir düşünce. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Deniz suyunun arıtılması içecek suyu haline getirilmesi çok zahmetli ve büyük teknoloji isteyen bir iş ancak tarımsal sulama için su kaynaklarımızın kullanılmaması içme suyu problemine çözüm sağlar. Tabii ki bence...