Su arıtmada yapılması gerekenler ne olabilir.?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Kamil aka Fikir Machine abem yine zamanının ötesinde bir fikirle arzı endam ediyorsun. Takdir ediyorum bu yönünü.

Dediklerinin kayda değer kısmı @aegishjalmur 'un dediği gibi yapıldı ve yapılıyor. Kaliforniya bundan 5-6 sene evvel inanılmaz bir kuraklık yaşadığında bu fikirlerin hemen hepsi uygulamaya konuldu. Ha bir kısmı tam olarak senin dediğin gibi olmasa da aşağı yukarı benzer şekilde uygulandı, buharlaşmayı önlemek adına gölün üstünü plastik örtüyle kaplamak yerine plastik toplarla örtmek gibi.

Bu projeler falan güzel şeyler. Evet, ellerimizi daha kısa süre yıkayalım, suyu ziyan etmeyelim falan filan hepsi süper ancak hiçbiri çare değil. Sen veya 80 milyonun günde 1 lt az su harcaması dramatik farklar yaratmıyor ha bu demek değil ki su tasarrufu yapmayalım, aksine yapalım. Buradaki kritik husus dünyanın inanılmaz şekilde ısınması ve insanlığın dünyanın doğal kaynaklarını hunharca tüketmesi. En basitinden bizim sulu tarım politikamız. İç Anadolu'da bilinçsizce güdülen sulu tarım politikası bizim yeraltı su kaynaklarımızın son damlasına kadar kurumasına sebebiyet verdi. Buna ek rantiye usulü yapılan Hes'ler de suyumuza inanılmaz zarar verdi. Bütün bunlara ek fosil yakıtlar ve onların salınımı da yine bu süreçteki en kritik unsurlardan bir tanesi. Özetle sen samimiyetle tasarrufunu yapsan dahi bu işi devlet politikası haline getirmedikten sonra hiçbir ehemmiyeti yok. Aşağıya meseleyi ayan beyan ortaya koyan bir dizi link bırakıyorum,

Bunların hiçbiri tesadüf değil. Doğa Ana'nın insana öfkesinin bir sonucu hiç değil. Biz tarım ve hayvancılık toplumu olmamıza rağmen onu bile becermekten aciz bir haldeyiz. Çölün ortasını sulayarak yeşerteceğini düşünen 3-5 avelin verdiği kararın ceremesini bütün Anadolu halkı çekiyor ne yazık ki. Bu konuda sen ne kadar su tasarrufu yaparsan yap, devlete bu konuda baskı yapmadıkça yaptığın su tasarrufu vicdan mastürbasyonundan öteye gitmez ne yazık ki.

Büşra bir kalıp. İmamhatipli konversli ağır göz makyajlı yaya yaya konuşan, Ceceli hayranı kız.

Bir kere burada yanılıyorsunuz nükleer fizikçi ne alaka bilmiyorsunuz bari yorum yapmayın konunun daha hangi bilim dalına ait olduğunuzdan haberiniz yok burada yorum kasıyorsunuz adamlar atom mu parçalayacakta nükleer fizikçi olsun :D glglgl

Büşra mimlendi artık ama kLara bir Büşra değil olamaz hocam
Bende agzı açıklara Leyla diyorum Sjsjsjs

Arkadaşlar Allah aşkına googleden copy pastele ile yapmayın yorum artık cidden konularda sıkıldım artık..
Herkes herşeyi bilmek zorunda değil bilemezsinizde ama uzmanı olan işi bu olan bu konu üzerinde çalışan insanlarıda saçma sapan kibrinizle egale etmeyede çalışmayın sevmeyebilirsiniz ama saygı duymalısınız..

Kamil abinin konusu ve kendi çapında yapmak istediği üretmek istediği şey çok güzel bu konuda hertürlü destek ve bilgiyide verebilirim işim uzmanlığım bu çünkü.

Arkadaşlar Allah aşkına googleden copy pastele ile yapmayın yorum artık cidden konularda sıkıldım artık..
Herkes herşeyi bilmek zorunda değil bilemezsinizde ama uzmanı olan işi bu olan bu konu üzerinde çalışan insanlarıda saçma sapan kibrinizle egale etmeyede çalışmayın sevmeyebilirsiniz ama saygı duymalısınız..

Kamil abinin konusu ve kendi çapında yapmak istediği üretmek istediği şey çok güzel bu konuda hertürlü destek ve bilgiyide verebilirim işim uzmanlığım bu çünkü.
Eğer Yurt dışından değilse fikir konu öneri aldırmazlar her bku onlar yapıyor bizimkilerde özenti oldugu için :d

Kendi çapımızda bir şey yapmamız her zaman takdir edilecek birşey değildir.
Aptallıktir.
Kendimiz evde Corona aşısı yapamayiz.
Kendi başımıza nötron carpistiramayiz.

Yalancı dolmami lan bu ben de denedim diyecek. Bunları siz ben düşünmeyecegiz. Öyle bişey değil bu. Ozon deliği lan bu çorap deliği mi

Eğer Yurt dışından değilse fikir konu öneri aldırmazlar her bku onlar yapıyor bizimkilerde özenti oldugu için :d
Bizim insanımızın özeti bu işte böyleler keşke herşey google yazınca bilgiliymiş gibi görünüp sorunu çözse keşke..

ve yine diyorum adam çok güzel bir konuya parmak basmış ve cidden geleceğin sorunlarından biri olacak önemli bir konu bu geçenlerde birkaç konu açacağım demiştim biride buydu farklı konularda var daha ama böyle insanlar olduğu sürece zor çünkü sığ kalıplaşmış yorum ve düşünceler konunun veya yorumun içerigine değil kimin yazdıgına bakıyorlar çok acı..

• Beğen
Tepkiler: ne
Kendi çapımızda bir şey yapmamız herz aman takdir edilecek birşey değildir.
Aptallıktir.
Kendimiz evde Corona aşısı yapamayiz.
Kendi başımıza nötron carpistiramayiz.

Yalancı dolmami lan bu ben de denedim diyecek. Bunları siz ben düşünmeyecegiz. Öyle bişey değil bu. Ozon deliği lan bu çorap deliği mi
Üslubunuza uygun cevaplar vermek isterimde edebim el vermiyor bazı noktalarda daha arıtımı nüklleer fizikçiye bağlayan bir kafaya bişey demek bana ayıp olur..

• Beğen
Bizim insanımızın özeti bu işte böyleler keşke herşey google yazınca bilgiliymiş gibi görünüp sorunu çözse keşke..

ve yine diyorum adam çok güzel bir konuya parmak basmış ve cidden geleceğin sorunlarından biri olacak önemli bir konu bu geçenlerde birkaç konu açacağım demiştim biride buydu farklı konularda var daha ama böyle insanlar olduğu sürece zor çünkü sığ kalıplaşmış yorum ve düşünceler konunun veya yorumun içerigine değil kimin yazdıgına bakıyorlar çok acı

Ya onlar ayık mı geziyor ki kim bilir neler içtiler hoş gör ayık kafa bulmak zor :dd

Ah @Ss hanım bildigim bazı şeyleri siz bilseniz buraya bakış açınız biraz daha farklı olurdu emin olun :)

• Beğen
Al. Evde düşündük bacanagımla . Şu dedik böbrek hastaları yazık. Hep diyalize falan giriyorlar. Dedik ne yapabiliriz bu nakil bekleyen garibanlara karşı. Bacanak dedi abi su içmezlerse işemeye gerek kalmaz. Dogru lan dedim. Hem o zaman su içen de azalır belki su krizi de düzelir.

Bir taşla branda olmadan streç filme sarmadan iki kuş vurduk.

Ah @Ss hanım bildigim bazı şeyleri siz bilseniz buraya bakış açınız biraz daha farklı olurdu emin olun :)
Ben zaten sizin bazı zamanlarda burdan kendinizi soyutladıgınızı biliyorum. Ama klavuzlu köy çok uzakta değil bende bazı şeyleri farkettim ama onlar kendine yakışanı yapar değilmi onlara bakmamayı tercih ediyorum ben canımsınız :)

Al. Evde düşündük bacanagımla . Şu dedik böbrek hastaları yazık. Hep diyalize falan giriyorlar. Dedik ne yapabiliriz bu nakil bekleyen garibanlara karşı. Bacanak dedi abi su içmezlerse işemeye gerek kalmaz. Dogru lan dedim. Hem o zaman su içen de azalır belki su krizi de düzelir.

Bir taşla branda olmadan streç filme sarmadan iki kuş vurduk.
Siz nükleer fizikle arıtma tasarlatmaya devam edin lütfen :D kfkfkfdkddk
Bizler ne yapacağımızı sizden öğreniriz tamam

Son bişey eklemek istiyorum o özendiğiniz batı kültüründe birisi bişey yapacagı zaman "evet sen yaparsın, yanındayız, deneyelim başarabilirsin" gibi temenniler ve teşvik edici sözler ile insanları yapamayacakları işlere bile teşvik ediyorlar ve başarılı sonuçlar alıyorlar. Ha sizin örnek aldıgınız kısım da bunlar yok tabi nerde aşşagıya çeken söz kelime var hepsi sizde. Çünkü temel eğitiminizde bu var. Boşverci bir sistem. Daha anlamadan dinlemeden hurra yok olmaz sen boşver falan filan çünkü siz kendi ülkenizden sürekli şikayet eden o özenti kesimsiniz. Aslında bir yasa çıkmalı ve burda yaşamak istemeyenler sınır dışı edilmeli beğenmediğin topraklarda ne işin var Lan derler adama.

Google'ın ne zararı var ya? Ne kadar sığ bir yorum, yakıştıramadım. Ne yapalım oturup Science'dan Nature'dan makale mi paylaşalım? Onu da yaparız da bu forumda onu kaldıracak tek bir insan yok. Kb.

Bu arada bu denli agresifliğe gerek yok sevgili @kLara

@climax her ne kadar tiye alsa da bu konuda haklı. Devletler topu bireylere atarak işin kolayına kaçıyor. Bu iş Kamil0920'nin evdeki musluğunu 15 sn az açmasıyla çözülseydi bugün Küresel İklim Krizi ve Kuraklık gibi dertlerimiz olmazdı. Seni anlıyorum, evet, hepimiz bu konuda duyarlı olmalıyız ancak bu mesele ile ilgili duyarlılık, papaz eriğini imam eriğine çeviren makine seviyesinde olmamalı. Halk olarak üzerimize düşen, bu konuda hükümetlere baskı yapıp somut adımlar atılmasını sağlamak bunu yapmadığımız takdirde yaptığımız diğer hususların hiçbir ehemmiyeti yok.

Kendi düşünceleriniz gibi yazınca googldn aldıklarınızı çok irite duruyor tabi.

İhlas su arıtma cihazı var bende. Türkiye gazetesi vermişti 30 kupona.

Google'ın ne zararı var ya? Ne kadar sığ bir yorum, yakıştıramadım. Ne yapalım oturup Science'dan Nature'dan makale mi paylaşalım? Onu da yaparız da bu forumda onu kaldıracak tek bir insan yok. Kb.

Bu arada bu denli agresifliğe gerek yok sevgili @kLara

@climax her ne kadar tiye alsa da bu konuda haklı. Devletler topu bireylere atarak işin kolayına kaçıyor. Bu iş Kamil0920'nin evdeki musluğunu 15 sn az açmasıyla çözülseydi bugün Küresel İklim Krizi ve Kuraklık gibi dertlerimiz olmazdı. Seni anlıyorum, evet, hepimiz bu konuda duyarlı olmalıyız ancak bu mesele ile ilgili duyarlılık papaz eriğini imam eriğine çeviren makine seviyesinde olmamalı. Halk olarak üzerimize düşen, bu konuda hükümetlere baskı yapıp somut adımlar atılmasını sağlamak bunu yapmadığımız takdirde yaptığımız diğer hususların hiçbir ehemmiyeti yok.
Yine altını çizerek söylüyorum anlamanız için benim kurumda 6 yıldır çalıştığım ve üzerine yüksek yaptığım durumdan bahsederseniz sizi orada durdururum çünkü insanları yalan yanlış şekilde yönlendirmenize izin veremem iki üç google bilgisiyle..
Tasarruf küçükte olsa biryerden başlaması gerekir bianda altyapısı hazırlanmadan bir arıtma sistemine tabiii tutamazsınız haneleri ? Sanayi tesisleri için atıksu arıtımı ve proseslerde geri kazanımı şuan mevcut bunu yaygınlaştırmak için uğraşıyoruz zaten ama kendi halkımızada ileride 1 lt suya muhtaç olacaklarını hatırlatarak evdeyken bile nasıl tasarruf sağlanılır bilgilendiriyoruz. Eğitim ve bilinçlendirme çocukken başlar ve çocuk evde nasıl bir işleyiş görür ve yetiştirilirse buna göre şekil alıp ileriki süreçte topluma daha faydalı ve duyarlı olacaktır.

Google copy paste bu konu için söylemedim sadece hemen hemen çoğu yerde görüyorum bunun bir zararı yok elbette en azından öğreniyorsunuz bişeyleri bu sayede ama kendi bilginizmiş gibi sattığınızda hoş durmuyor özgünlük şart birkaç cümlede olsa fikirler eklenmeli.

• Beğen
Geri