Su arıtmada yapılması gerekenler ne olabilir.?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Forum forum değil zaytung.
Bir de diyor ki senin fikrin ne.
Lan bana ne.
Ulan bu menemen mi herkesin fikri olsun.
Binlerce insan bu konuda kafa patlatıyor hepsi nükleer fizikçi. Naylon brandayla marlon brandoyla olur mu bu iş. Aaaa üstüme iyilik sağlık. Az saygınız olsun bilime tecrübeye. Hiç birini okumadım. Kesin yağmur suyu toplama, dış fırçalarken suyu kapama, el yıkama suyunu sifona entegre eden sistemlerden falan bahsetmişsinizdir.

Vallahi küfür ederim. İlkokul proje ödevi mi lan bu.
Bu konu ile ilgili fikirlerimi söyledikten sonra artık pek bakmadım buraya, ama şimdi gördüm Senin yorumunu. Şaşırdım, ne güzel söyledin ilkokul ödevi kadar basit bir olay. Nedense bir araştırma yapmak yerine ilkokul çocukları gibi cevap verdiğini gördüm. Anlıyorum bu konu hakkında entel entel açıklamalar yapılmadığı için Şu an için gündemde değil revaç görmez yani. Gayet iyi anlıyorum. ama unutma o gün geldiğinde -ya keşke zamanında bir şeyler söyleseydim, en azından ben bunu yıllardan beri diyorum... deme şansın olurdu. Neyse nezaket icabı bu şansı bana tanıdığın için teşekkür ederim..

şu mahalle aralarında, çatısı olmayan evlerin tepesinde foşur foşur halı yıkayan teyzelere anlatın bakalım da ağzınıza halı fırçasıyla bir vuruversin.. alkdmas olaylara bak ya... korona varken 15 saniye el yıkayamıyorum. mikrop tasarruf sevmiyor guzum :)

şu mahalle aralarında, çatısı olmayan evlerin tepesinde foşur foşur halı yıkayan teyzelere anlatın bakalım da ağzınıza halı fırçasıyla bir vuruversin.. alkdmas olaylara bak ya... korona varken 15 saniye el yıkayamıyorum. mikrop tasarruf sevmiyor guzum :)
İnan insan sağlığı içinde tasarruf şart oluyormuş. Senin bu konu ile alakalı zihinsel efor israfını buna örnek vermek lazım. Sen yorma kardeş kendini biz alışkınız nasıl olsa..

Öyle yada böyle su sıkıntısı başladığında telaşlar korkular..
Duş yapamadıgını düşün?
Korkunç Birşey.
Su içemediğini ?
Ve bunlar yakın gelecekte..

Öyle yada böyle su sıkıntısı başladığında telaşlar korkular..
Duş yapamadıgını düşün?
Korkunç Birşey.
Su içemediğini ?
Ve bunlar yakın gelecekte..
Kolonyalı mendille pürü-pak hemde extra mis kokulu gezeler sen endişelenme: ) su içme olayınıda bitkiler gibi havadaki nem ve fotosentez olayı çok basit atlatmaları için yeter onlara sorsan. Onun için şimdi farkına vardım çok cahilim yaa :( Neyse gelişim bir süreç, bu teknik detayları duya-duya sanırım sonunda ya teknotrat olurum ya Nasrettin hocanın hindisi gibi Sokrat....

Benim yıllar öncesinden hazırladım bir proje vardı Yani öylesine farazi bugün Dünya Su krizi artık söylenir oldu. bence bina üstlerinden yağan yağmur sularının bir kanal sistemi ile büyük havuzda ve göletleri doldurulması ve bu suyun en basitinden tarım sulamasında kullanılması sağlanabilir. şehirlerdeki park bahçe veya yol şeritlerinde çiçeklerin sulanmasının da mesela.. Onun haricinde tarım bölgelerimizde olsun veya herhangi boş arazilerde ki çalışmalar ile yani kanallar ile aşırı yağışlarda ki akıp giden suların tekrar tarım sulanmasında kullanılmak üzere yeraltı göllerinde veya havzalarda depolanması biriktirilmesi gerekir. sadece tarım için kullanılan tarlalar Sınırında yapılacak olan bu isale hatları ile Yağmur sularının tekrar kullanılması gerekiyor tabii ki bana göre.. Bu sadece bir düşünce. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Deniz suyunun arıtılması içecek suyu haline getirilmesi çok zahmetli ve büyük teknoloji isteyen bir iş ancak tarımsal sulama için su kaynaklarımızın kullanılmaması içme suyu problemine çözüm sağlar. Tabii ki bence...
Kamil abicim Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Resmi Gazete de yayınlanmış bir uygulama da mevcut bunu inceleyebilirsin yani değindiğin bu konu Bakanlık tarafından değerlendirilmiş ve bu yıl bir çalışma yapılarak zorunluluk getirilmiş çünkü konu büyük önem taşıyor.
“a) 2000 m²’den büyük parsellerde yapılacak yapıların mekanik tesisat projelerinin; çatı yüzeyinden toplanacak yağmur sularının gerekmesi halinde filtre edilerek bir tankta toplanması ve bina tuvalet sifonlarında kullanılması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi içermesi zorunludur. Toplama tankının hacmi; yapının bulunduğu ilin aylık m²’ye düşen en fazla ortalama yağış miktarı ile binanın çatı alanı esas alınarak hesaplanır. Toplanan yağmur suyunun bina tuvalet sifonlarının ihtiyacından fazla olan kısmı, tesisat projesinde gösterilmek suretiyle bahçe veya diğer ortak alanlarda kullanılabilir. İlgili idarelerce yağmur suyu toplama sisteminin daha küçük parsellerde yapılmasına, toplama tankı hacim hesap yöntemine ve ilave kullanım alanlarına ilişkin de zorunluluk getirilebilir. Yağmur suyu toplama tankı, bina bünyesinde veya çekme mesafelerini ihlal etmemek kaydı ile ön, yan ve arka bahçelerde ya da bahçe zemini altında konumlandırılabilir. Toplama tankı tahliye hattı varsa yağmur suyu şebekesine bağlanır, atık su şebekesine bağlanamaz. Gri su sistemi de bulunan binalarda toplanan yağmur sularının bu sisteme verilmesinin mümkün olması halinde yağmur suyu için ayrıca bir toplama tankı yapılma zorunluluğu aranmaz.”

Geri