Su arıtmada yapılması gerekenler ne olabilir.?

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Gündemi takip edenler bilir Çevre ve Şehircilik Bakanlığına biliyorsunuz İklim Değişikliğide eklendi bu kapsamda bakanlık Çevre Ajansıda kurdu çalışmalar yavaş yavaş başlayacak diye düşünüyorum. Öncelik deniz ve gölleri kirletmemek müsilaj sorununun temeli sanayi tesislerinin ileri arıtma yapmadan atıksuları deşarj etmesiydi ve kirlilikle şuan hala başedilemiyor. Süreç devamında kullanılan suları arıtma teknolojileri ile tekrar döngüye sokmak bunun içinde su içeriğine göre arıtma şekillerini projelendirmek gerekecektir.

Yakın zamanda İstanbul'da baraj suları %10 civarına indiğini hatırlatmak isterim.O tedirgin olduğunuz zamanı tekrar hatırlatmak istedim.

• Beğen
Tepkiler: ne
Güzel proje kamil ama bu saydığın fikirlerin hepsi daha önce bulundu/yapıldı/yapılamadı/uygulanmaya çalışıyor/çalışılmıyor vs.
İyi niyetlisin ama daha fazla araştırma yapmanı tavsiye ederim konu ile ilgili. Bu işle ilgili yönetmelikler, mevzuatlar var onları okuyarak başalayabilirsin, öncesinde bir miktar mühendislik bilgisi gerekeceğini de hesap et bu arada, bu konular üzerine okullar bitirip, yüksek lisanlar, doktorolar yapan insanlar var, tezlerini de okuyabilirsin… keşke hepimiz evimizin damına büyükçe bir şemsiye koyup suyu biriktirip borularla evimize aktarsak arıtıp… .)
ülkede herkes kendi işini en iyi ve en dürüst şekilde yapsa senin mesela böyle bir konuya kafa yormana gerek bile kalmayacak… yoksa 100 yıldır suyla çalışan araba yapan kaportacı haberlerinden bir farkı yok açılan konunun, espiri yapanlara kızma o yüzden ama dediğim gibi, iyi niyetli bir çalışma, bu konuda farkındalığının olması harika.

Bu gayet mantıklı... bunu yapabilen bir arkadaş hazırlayabilir seve seve katılım sağlarız....

Güzel proje kamil ama bu saydığın fikirlerin hepsi daha önce bulundu/yapıldı/yapılamadı/uygulanmaya çalışıyor/çalışılmıyor vs.
İyi niyetlisin ama daha fazla araştırma yapmanı tavsiye ederim konu ile ilgili. Bu işle ilgili yönetmelikler, mevzuatlar var onları okuyarak başalayabilirsin, öncesinde bir miktar mühendislik bilgisi gerekeceğini de hesap et bu arada, bu konular üzerine okullar bitirip, yüksek lisanlar, doktorolar yapan insanlar var, tezlerini de okuyabilirsin… keşke hepimiz evimizin damına büyükçe bir şemsiye koyup suyu biriktirip borularla evimize aktarsak arıtıp… .)
ülkede herkes kendi işini en iyi ve en dürüst şekilde yapsa senin mesela böyle bir konuya kafa yormana gerek bile kalmayacak… yoksa 100 yıldır suyla çalışan araba yapan kaportacı haberlerinden bir farkı yok açılan konunun, espiri yapanlara kızma o yüzden ama dediğim gibi, iyi niyetli bir çalışma, bu konuda farkındalığının olması harika.
Arkadaşlar ellerimizi yıkarken bir kalemden daha iyi açarak suyu kullandığımızda daha iyi yıkadığımız ın farkındasınız değil mi 80 milyonluk bir ülkede Herkes çok değil 1 litre günlük tasarruf etti ne kadar su tasarrufu sağlarız Siz hesaplayın bu tasarrufu sayesinde ne kadar arazi sulanır? Ben bilmiyorum ama en azından bu alışkanlığı çevremize yeni gelen nesile kazandırabiliriz....

Arkadaşlar ellerimizi yıkarken bir kalemden daha iyi açarak suyu kullandığımızda daha iyi yıkadığımız ın farkındasınız değil mi 80 milyonluk bir ülkede Herkes çok değil 1 litre günlük tasarruf etti ne kadar su tasarrufu sağlarız Siz hesaplayın bu tasarrufu sayesinde ne kadar arazi sulanır? Ben bilmiyorum ama en azından bu alışkanlığı çevremize yeni gelen nesile kazandırabiliriz....
Hah işte bunlarla gel bize .p 1 kişi 10 kişiyi düzeltse kardır. Yoksa proje mroje işlerine girme .p

Su tasarrufunu sağlamak için derin araştırma yapmanıza gerek yok bir birey olarak biz eğitim ve bilgilendirme yaparkende insanlara diyoruz ufak ama suyun m3 olarak kullanımını azaltacak yöntemler mevcut nedir bunlar;
* araba yıkarken hortumla değil kova ile doldurarak yıkayın bu sayede neredeyse 250 lt su tasarrufu sağlarsın.
*diş fırçalarken, el yıkarken, tıraş olurken 2 dakika açık bırakılan musluk günde 20 lt su israfına neden olur bu kişi başına düşen miktardır.
*1 damla su damlatan bozuk musluk yılda 6 ton su kaybına, sifonlar 8 ton suyu boşa harcamakta bununla ilgili lavaboda veya banyolarda kullanılan suyu wc sifonlarına baglanılabilir bu sayede su tasarrufu yine sağlanmış olur.
*bahçe sulamalarını sabah ve akşam saatlerinde yapmak gibi ufak durumlarla bile bir farkındalık yaratabilirsiniz.

Yönetmelikler, mevzuatlar ve tebliğler şuan sizin evdeki geri kazanım suları için değilde sanayi kolları için geçerli bizim endüstriyel atıksu veya evsel atıksu dediğimiz suları arıtarak sisteme geri besleyip kullanımını tekrar sağlamak üzerine bunun içinde arıtma tesisleri tasarlanıp gerekli izinler alınarak uygulamaya sokulmakta :) bu konularda severek bilgi paylaşımı yapabilirim ilgilenen arkadaşlara ayrıca yağmur sularını çatılarda toplayamazsınız onların toplandığı rögarlar mevcut zaten belli yerler arıtarak tekrar sisteme besliyor şuan o uygulamalar mevcut zaten.

Kral adammışsın Kamil abiii seni çok içten kutluyorum..

Ba ba ba Büşraya bak hele hele. Bilgisi olmayan insanlar falan.. ulan amma boş yaptınız. İki koyun güdemezsiniz siz. Tarhana çorbası yapmayı bilmez iklim krizine proje üretir. Yedi milyar insan içinde bir siz bunu akıl ettini zaten. Tey allam ya

Ba ba ba Büşraya bak hele hele. Bilgisi olmayan insanlar falan.. ulan amma boş yaptınız. İki koyun güdemezsiniz siz. Tarhana çorbası yapmayı bilmez iklim krizine proje üretir. Yedi milyar insan içinde bir siz bunu akıl ettini zaten. Tey allam ya
Bazen ciddi anlamda BOŞ sunuz akıl eden insanlar bizleriz zaten güddüğümüz koyunlar içinde sizde varsınız :) Bunu bile sığ yorumlarınızla sıradanlaştıracak birisiniz adama helal olsun bir vatandaş olarak bilinçli şekilde sorguluyor ve yapmak istiyor sen ne biliyorsunda iklim değişikliği veya küresel ısınma hakkında da burada yine atıp tutuyorsun ?

birde Büşra kim ya??? Fkfkkfkfdk

Valla bu konuyu burada şuan açan tek ben olduğumu söyleyebilirim. senin bir fikrini göremedik ama olsun, o da herhalde beyninin yoğun olduğundandır değil mi yoksa sende beyinsiz gibi durmazsın?

Hocam sen nie böyle hep sinirlisin : D

Forumdaki bu yaş aralığı hep böyle bir atarlı giderli biz alıştık :D gkgkgkf
Başka sebepleri de olabilir kLara hep at üstünde ok atıyor gibi hissediyorum o yazarken e tabi yaşta faktör : D Büşra cım dd

Başka sebepleri de olabilir kLara hep at üstünde ok atıyor gibi hissediyorum o yazarken e tabi yaşta faktör : D Büşra cım dd
Onu bana demedi heralde ya Büşra kim ortaya çıksın ben isim değişikliğine gitmedim daha :D

kamil abi, göletlerin üzerine naylon çekmek çok uçuk bir düşünce değil mi..... düşünsene sadece türkiyede 100den fazla göl var...... onun yerine güneşin önüne alüminyum folyo çekebiliriz..... ışığını yansıtır........

Forum forum değil zaytung.
Bir de diyor ki senin fikrin ne.
Lan bana ne.
Ulan bu menemen mi herkesin fikri olsun.
Binlerce insan bu konuda kafa patlatıyor hepsi nükleer fizikçi. Naylon brandayla marlon brandoyla olur mu bu iş. Aaaa üstüme iyilik sağlık. Az saygınız olsun bilime tecrübeye. Hiç birini okumadım. Kesin yağmur suyu toplama, dış fırçalarken suyu kapama, el yıkama suyunu sifona entegre eden sistemlerden falan bahsetmişsinizdir.

Vallahi küfür ederim. İlkokul proje ödevi mi lan bu.

Geri