Son dakika... Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Akşener'le görüşecek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
24 saat, siyasette çok uzun bir süredir. :d

her gün doğrulanıyor bu söz :d

siyasette “asla” diye bir şey söz konusu mu? olmaz denilen, imkansız denilen birçok şeye şahit olmadık mı? etikliği, doğruluğu ya da yanlışlığı tartışılabilir ama hiç olmayacak diye bir şey yok. masaya da oturabilir, masaya çıkıp tepinebilir de; izleyip görelim.
dediğim gibi doğruluğu tartışılabilir ama olmayacak diye bir şey var mı? yok. daha düne kadar yan yana yürümeyenler, şimdilerde el ele yürüyor. geçmiş zamanlarda da çok şahit olduk böyle şeylere. bekleyip, göreceğiz.

kılıçdaroğlu kabul etti ama @Lefty 'nin bu kararı kabul edeceğini sanmıyorum. olmaz, hayır, yapamazlar, geri gelemez. tamam kızma : )

herkes başkanın kim olacağına dair bir tartışma yürütüldüğüne odaklanıyor ama benim anladığım meral akşener başkanlık seçiminden sonra parlamenter sisteme dönüşte "chp'nin başında kılıçdaroğlu olsun" kartına oynuyor. eğer bu olmayacaksa ve kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacaksa, bu sefer de chp'nin başında ekrem gibi alt edemeyeceği bir profil görmek istemiyor. hatırlarsanız başından beri "biz parlamenter sisteme döneceğiz ve ben başbakan olacağım" diyordu. mesela kendilerinden gördüğü mansur başkan'ın cumhurbaşkanı olduğu ve kılıçdaroğlu'nun ana muhalefetin başında kaldığı senaryo ballı lokma tatlısı olurdu iyi parti için. ama kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olduğu ve ekrem'in chp'nin başına geçtiği bir senaryo felaket olur. o da biliyor ki tüm chplilerin kalbinden geçen bu. ve bu gerçekleşirse akşener en iyi ihtimalle ana muhalefet lideri olabilecek.

belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı senaryoda siyasi kariyerlerinin nasıl şekilleneceğine iyi bakmak lazım; örneğin kılıçdaroğlu seçildikten sonra "ben partimden istifa ediyorum" dediğinde bunlar da mevcut görevlerinden istifa edip chp içindeki kurultay'a katılabilecek mi? ya da ileride katılabileceklerse bile cumhurbaşkanı yardımcılığı yapmak için 2024 yerel seçimlerinde belediyeleri bırakmaları mı gerekecek? bu durumda pasifize olmuş olurlar çünkü. sonuçta belediyedeki icraatleriyle toplumun teveccühünü kazanan ve göz önünde olan isimler.

Masanın anasını beklediler
Ne oli kim nereye gidi neyle gidi nasıl gidi noli baba noli?

Bence kılıçdaroğluyla meral birleşip diğerlerini atacak masadan

artık o masadan kalkmaya kimsenin popişi yemez. ha yedi de kalktı. akşenerin kendisi için de dediği gibi tarihin tozlu sayfalarında yerini alırlar.

Geri