Sizce görücü usulü evlilik doğrumu ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 894 gün önce görüldü
Yapılan tespitlere göre görücü usulü evlenenler aşık olup evlenenlere göre daha mutlularmış ve boşanmalar aşık olup evlenenlere göre çok daha azmış.
Demek ki yanlış bişi değil.

Hîç haz almadığım gelenekler.

En doğrusu, gömücü usulü evliliktir. Her şey idare edilir de, damak zevkleri uyuşmazsa, cık anacım, 02:17 sularında "Kokoreç mi yesek?" demeyen karıyla ömür mü geçer.

kokoreç ne ya. midye falan öh. aç karna bile insanın canı çekmiyor..
mantı olacak ki şimdi üüf.
neyse mevzu farklı bir yöne gidiyo… alakasız post diyerek banlanmayalım şimdi…… kim nasıl istiyosa öyle evlenir bize ne doğrusundan. hayyret bişi.

Görücü usulü deyince milletin aklına birbirleriyle gerdek gecesi tanışıyorlar herhalde… gibi bir şey geliyor djjdkd

Kendimden umudu kestim. Böyle olacak muhtemelen. Hiç olmasa daha iyi ama…

Şimdi o zaman hani böyle arkadaş gruplarımız haberimiz olmadan bizi shipliyorlar ve tanıştırıyor olumlu olursa flört sevgililik vsvsvs olduğunda o zaman bu da görücü usulü olmuş oluyor mu

Kendimden umudu kestim. Böyle olacak muhtemelen. Hiç olmasa daha iyi ama…
Askim hiçbir erko seni hak etmiyor boşver ama hiç beklemediğimiz bir anda ani evlilik teklifi alıp bir anda evlenecekmiş vibe da alıyorum malum yay burcu

Askim hiçbir erko seni hak etmiyor boşver ama hiç beklemediğimiz bir anda ani evlilik teklifi alıp bir anda evlenecekmiş vibe da alıyorum malum yay burcu
Evet öyle şeyler yapacak delilikteyiz. Hayırlısı olsun diyelim yine deee <3

Görücü usulü denen evlilikte en önemli etken ailelerin garantörlüğü. Yarchitecten'in söylediğinde benzerlik var ama arkadaş çevresi aileler gibi tecrübeli ve ciddi bakamazlar duruma. Onlar elbise kombini yapar gibi değerlendirmeyi severler. Aileler daha geniş çaplı değerlendirme yaparlar. Çocuğumuzun karakterine uygun mu, ailemize uygun mu, ailesine uygun muyuz, kültürleri, yaşam biçimleri, ömürlük bir hayat geçer mi geçmez mi gibi birçok sorunun cevabına göre hareket ederler. Bütün bunlarda kusursuzluk aranmaz, kesin karar oğlanın ve kızın görüşmesinden sonra verilir. Görücü usulü denen şey zorla evlendirme değildir. Son yıllarda da çok çok sıcak baktığım ve desteklediğim bir tanışma şekli. Hiç beklemediğim biri olan ablam bu şekilde evlendi ve çok mutlu Allah bozmasın. Ailen senin için en doğru olanı seçer ve teklif eder. Görüşürsün görüşmezsin senin bileceğin iş. Şimdiye kadar kendi görüştüklerimizden ne oldu da yani. Bazen anne sen bul sorgusuz sualsiz evlenicem diyesim gelmiyor değil ama her zamanki gibi kuru laf benimki. Ailem sevinsin diye yapamam bunu. Ne evlilik ne çocuk bana göre değil. Aman aman, vıcık vıcık şeyler.

Geri