Sizce görücü usulü evlilik doğrumu ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 893 gün önce görüldü
Bizim ofisteki ergenus görücü usulü birini bulmak istiyor artık. Kendi bulduklarıyla umduğunu karşılayamıyor. : ))

**

Her şey uygun olsa bile ruh uyumu önemli. Onu da ebeveynler sağlayamaz.

doğru doğru
acilen görüşmemiz lazım

Tasvip ettiğim tek evlilik seçeneği..
2027 yılında sözüm sağlığa aynı düşünceler içerisinde olurum inşallah maşallah..

Sen ne anlarsın evlilikden görücü usulünden.
Adamın üstüne kahveyi dökersin.
seni istemeye gelen adama sor
son mesaj kimde diye.
Bilmezse o evlilik olmaz.
Tasvip ettiğim tek evlilik seçeneği..
2027 yılında sözüm sağlığa aynı düşünceler içerisinde olurum inşallah maşallah..

Sen ne anlarsın evlilikden görücü usulünden.
Adamın üstüne kahveyi dökersin.
seni istemeye adama sor
son mesaj kimde diye.
Bilmezse o evlilik olmaz.
Ben gayet tabi de özenli biriyim..d

Böyle anlarda ne son meşazı ya, aklımın te ucundan kıyısından geçmez bu oyunu sormak.dd

''Omzuna huzur olabilir miyim?'' diyebilirdim ama...(Zor bir ihtimal)

Doğruluğunu istediğiniz kadar tartışın.
Toplumun %90'ı yine bu yönteme başvuruyor.Çünkü uzun soluklu ve güvenilir oluyor.Bir büyüsü var ama hayırlısı.

Tecili bozmuş kıza denk gelir üzülürsünüz beyler.(:

Aday beni görse vazgeçer zaten uğraşmayalım o işlerle xjxhxbxn ;d

görücü usulunu ne zannediyorsunuz sizler ya, fotografla felan tanısıp uzaktan nikah felan?

görücü usulu denilen şey bekar olan birine önerilen kişidir. tanısılır edilir kafalar beklentiler uyusur evlenilir veya evlenilmez.

yani 5/10 sene her yoldan gecip, evlilikten sonrada huzur beklenilen müessese degil görücü usulu.

artısı da eksisi de flört kadardır işte.

örn;

-sabahat teyze : oglum,kızım bak bizim ayşenin torunu da doktor çıktı gibi devam eder.

şöyle degil;

sabah seni 40 yıl evel söz verdigimiz aile ile nişanlıyoruz. yok böyle bişey.

Görücü usulü evliliklere evet diyenlerin hemen örnekleri, eskilere bakın hiç boşanma bu kadar çok muydu(?) olur.

(Eskilere bakarak söylüyorum)

Görücü usulü evlenmekle, tipini beğendim evlenelim arasında ki farkı Allah aşkına birisi söylesin.

İkisi de tiplere bakarlar, güzel kız derler evlenirler. Ki kadınların söz söyleme hakkı pek de yoktur. Kızın annesi damadın zengin mi ya da dinine bağlı mı değil mi kıskaslarını arar. Çünkü bu durumda sadece iki seçenek vardır diğer paylaşımlar devam eder durur.
Evlendikten 1 yıl geçmeden de bir çocuk oh, adam ayaklarını uzatır kadın kölesi olmuştur.

Padişahım çok yaşa(!)

Şimdi ki çağa geldik görücü usulü

Çocuklar tanıştırılır 1, 2 görüşme sağlanır. Eğer elektriklenme olursa evlenilir?
Sonra boşanma zaten zor olur olursa da vurup kırma ile olur çünkü o görüşmeyi sağlayan aile kendisinin beğendiğini beğenmeyen kız ya da erkeğe bir baskı oluşturur.

Hadi onu da bırakın, boşansa zaten kız tek başına nasıl geri dönecekç Çocuğu da vardır efenim...

Eskiler iyi değildi, eskiler sadece dilleri tutulmuş acı çeken kadınlardı.!!!

Şimdikilere gelelim. Öyle yoksunlukla yetiştirilmiş ailenin çocukları iki türlü oluyor.

Fazla ya da Az.

Ya her önüne gelenle, en azından insan 1 haftalıken iken birisiyle hayatı boyunca beraber olduğunu düşünemez değil mi? Ki görücü usulune girer bu görüş

Ya da tamamiyle kadınlara, erkeklere güvensizlikle hayatlarını devam ettirirler.

Velhasıl derim ki ben;
Görücü usulüne hayır.
Sürekli el yıkar gibi sevgili değiştirmeye de hayır.
En doğru yorum.

Geri