Sizce görücü usulü evlilik doğrumu ?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 893 gün önce görüldü
Sizce görücü usulü evlilik doğrumu ?

kesinlikle doğru

zaten bilinenin aksine "görücü usulu" denen evliliklerde bile insanlar evlenmeden önce birbiriyle görüşüyorlar yada görüşmeleri gerekiyor böyle yapılmayan evlilikler görücü usulü kapsamına girmediğinden görücü usulü evlilik bence hala en doğrusu...

sonuçta sizi ve sizin için uygun olan insanı tanıyabilecek birilerinin size yardımcı olması en başta sizin yararınıza. Burada şunu ayrı tutmak lazım sizi tanımayan bir insanın sizin için verdiği kararı sizin kabul etmeniz sizin konuyu ciddiye almadığınızı da gösterir.

Bence evleneceğin kişiyi önce iyice tanıyıp ondan sonra evlenmek en doğrusudur,çünkü kendi düşen ağlamaz gibi bir durum olduğunda ben kimseyi suçlamak istemem, "iyi olurum kendimden kötü olursa senden bilirim" gibi! sonuçda hayatta'da doğru veya yalnış seçimi kendimiz yapmıyormuyuz?

Eskiden görücü usulu evlenenler aşk evliliğinden daha iyyiler. aşk bitiyor zamanla ve boşanmalar başlıyor..

dogru
aşık olup evlenip cicim aylarından sonra aşkın bitmesindense görücü evlenirim ne güzel görücü evlenenlerin çogu istisnayi durumlar harici mutlu olup gidiyorlar :)

Bence evleneceğin kişiyi önce iyice tanıyıp ondan sonra evlenmek en doğrusudur,çünkü kendi düşen ağlamaz gibi bir durum olduğunda ben kimseyi suçlamak istemem, "iyi olurum kendimden kötü olursa senden bilirim" gibi! sonuçda hayatta'da doğru veya yalnış seçimi kendimiz yapmıyormuyuz?

canım görücüde artık :) önce gençleri tanıştırılıyor elektirik alınırsa :) isteme söz nişan oluyor o sürecte onlara yetiyor yeni devirde böyle oldugu için görücü usulu daha makbule olmaya başladı son yıllarda boşanmalar arttıkça :)

eskiden hep görücü usulüydü ve boşanmalar yoktu ee şimdi önce tanıyıp herşeyi olabilecek herşeyi yaşayıp evleniyoruz sonra ne oluyor boşanmalar çoalıyor neden çünkü yaşayacak pek bişryleri kalmıyor şmidi doğrumu yanlışmı dersek şuanda eskisine göre katlarca fazla boşanmalar arttı yani tanıyoruzda ne oluyor aynı eve girip beraber yaşamadıkça kimse kimseyi gerçekten tanıyamaz :)

Tabikide gönül ister ki sevdiğin biriyle evlen..
Velakin şöyle bir durum söz konusu. Boşanmalar arttı ve boşananların çoğu birbirine aşık kişiler..Aşk mantığa dönüşmez ama mantık aşk-a dönüşebilir.
Görücü usulü şöyle doğru.Görüp tanıyacaksın.Zaman gecireceksin o kişiyi tanımak için.Direk çocuğu gördün haftaya evlilik değildir.Bu yapılırsa buna karşıyız.Ama önce tanıman geekiyo.
Aşk evliliğinde bu var.Herkes herşeyi fazlasıyla yaşıyor ilişkide.Evlenmeden tüm heyecanları gidiyor.Evlendikten sonra yapılanlar tekrar yapıldığın da hiç bir zevki olmuyor.Sonra hoppp ver elini avukatlar..
Kültürlerimiz değişiyor,zihniyetlerimiz değişiyor.
2 çirf 9 senedir birlikteler. Evleniyorlar 1 ay sonra boşanıyorlar.
Bir insanı zamanla tanıyıp aşık olabilirsin.Ama aşık olduğun bir insanı tanıman çok zor.
Herşeyin yeri zamanı vardır.Görücü usulününde kendine göre bir zamanı var işte.

Birşeyler paylaşmadığım ortak nokta bulamadığım biriyle evlenmek istemem.

Eskiyi yeniyi bilmem de başka birisinin benim adıma karar vermesinden nefret ederim.

Bırakın da kendi hayatımı kendim yönlendireyim ve ömür geçireceğim kişiyi ben seçeyim. Diyebilseler keşke kızlarımız..

Görücü usulü evliliklere evet diyenlerin hemen örnekleri, eskilere bakın hiç boşanma bu kadar çok muydu(?) olur.

(Eskilere bakarak söylüyorum)

Görücü usulü evlenmekle, tipini beğendim evlenelim arasında ki farkı Allah aşkına birisi söylesin.

İkisi de tiplere bakarlar, güzel kız derler evlenirler. Ki kadınların söz söyleme hakkı pek de yoktur. Kızın annesi damadın zengin mi ya da dinine bağlı mı değil mi kıskaslarını arar. Çünkü bu durumda sadece iki seçenek vardır diğer paylaşımlar devam eder durur.
Evlendikten 1 yıl geçmeden de bir çocuk oh, adam ayaklarını uzatır kadın kölesi olmuştur.

Padişahım çok yaşa(!)

Şimdi ki çağa geldik görücü usulü

Çocuklar tanıştırılır 1, 2 görüşme sağlanır. Eğer elektriklenme olursa evlenilir?
Sonra boşanma zaten zor olur olursa da vurup kırma ile olur çünkü o görüşmeyi sağlayan aile kendisinin beğendiğini beğenmeyen kız ya da erkeğe bir baskı oluşturur.

Hadi onu da bırakın, boşansa zaten kız tek başına nasıl geri dönecekç Çocuğu da vardır efenim...

Eskiler iyi değildi, eskiler sadece dilleri tutulmuş acı çeken kadınlardı.!!!

Şimdikilere gelelim. Öyle yoksunlukla yetiştirilmiş ailenin çocukları iki türlü oluyor.

Fazla ya da Az.

Ya her önüne gelenle, en azından insan 1 haftalıken iken birisiyle hayatı boyunca beraber olduğunu düşünemez değil mi? Ki görücü usulune girer bu görüş

Ya da tamamiyle kadınlara, erkeklere güvensizlikle hayatlarını devam ettirirler.

Velhasıl derim ki ben;
Görücü usulüne hayır.
Sürekli el yıkar gibi sevgili değiştirmeye de hayır.

Eskidenmis o görücü usulü denen evlilikler. Yani esler birbirlerini dügün gününde görürlermis. Bu zamanda görücü usulü böyle degil ki. Tanidiklar arkadaslar aileler önerir, gencler tanismaya karar verirler ve uygun görürlerse elektrik alinirsa iliskiye devam edilir (flört gibi birsey) sonra evlenilir.

Bence doğru değil özellikle küçük yaşta yapılan evlilikler çok kötü sonuçlanıyor. Kız daha çocukken birden kendini bir adama ait hissediyor.
Ama büyük yaşlarda yapılınca Bir söz takılıyor ve en az 3 ay süre veriyorlar ve birbirlerini tanıma şansı bulabiliyorlar telefonda internette konuşuyorlar birbirlerini tanımaya çalışıyorar. bence o şekilde yapılan evlilik daha mutlu oluyor çünkü arkanda ailenin desteği oluyor. Akraba evliliği değilde eş dost evliliği sonucu insanlar mutlu olabilir bence.
Aslında mutlulukta biraz insana bağlıdır en ufak şeyden mutlu olmak gerekiyor ki bu mutluluk kadına bağlı.
Kadın mutlu olursa o evlilik her şekilde ilerler ve isterse erkeği kendine bağlayabilir. :)

Doğrudur bence hatta en iyisi, geleneklerimize göre, eskiden aşk yaşayanlar evlenemezdi, bir türlü kavuşamazlardı; aileler çeşitli inatlar uğruna, kıyarlardı o tertemiz sevdalara, yani iyi karşılanmazdı, hoş şimdide farklı değil aslında, yaşayıp yaşayıp evlenmeyenler çok var, yaşanmışlıklar yanlarına kar kalan...

Kadın mutlu olursa o evlilik her şekilde ilerler ve isterse erkeği kendine bağlayabilir. :)

Ben sadece bu cümlene takıldım canım ya.

Kadının mutlu olması erkeğin elinde ise, erkek mutlu oluyorsa zaten bağlıdır.
Yani aslında bu kadının onu mutlu etmesiyle alakalı değil de daha çok erkeğin zaten mutlu olmak için nedenler aramasıyla ilgili.

Yoksa erkeği ne kadın ne de bi aile ferdi bir eve(bir eve) bağlayamaz.

<b>

Ben sadece bu cümlene takıldım canım ya.

Kadının mutlu olması erkeğin elinde ise, erkek mutlu oluyorsa zaten bağlıdır.
Yani aslında bu kadının onu mutlu etmesiyle alakalı değil de daha çok erkeğin zaten mutlu olmak için nedenler aramasıyla ilgili.

Yoksa erkeği ne kadın ne de bi aile ferdi bir eve(bir eve) bağlayamaz.
</b>
İşte burada erkeğin evine bağlılığı ve erkeğin karakteri devreye giriyor. Sadık erkek zaten herşeyde mtlu olur mutlu eder bence canım. ve Eşinden başkasını düşünemez :cici:

Aslında en doğrusu bu.
Yani sonuçta ailen seni kötü gördüğü birine vermez, tabi kötü biri olup olmadığına kesinlik veremez kimse tam anlamıyla tanımadan.
Şu son zamanlarda hani sevgili olunuyor önce öylece birbirlerini tanıyolar falan, bazı şeyleri çok çabuk yaşayıp, birbirlerinden sıkıladabiliyorlar.
Aslında flört aşamasını hakkıyla yerine getirenler de var.
Bilemedim yaa. :o

Fikrim yok, yıllarca birbirini tanıyıp evlenen insanlar bile mutlu değil artık.Görücü usulu ile durum farklı olur mu bilmiyorum

Geri