"Siz" hitabını kullanan biri dedikodu yapabilir mi?

P
  • Kullanıcı Phoibos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

"Siz" hitabını kullanan biri dedikodu yapabilir mi?

• Evet. Yapabilir.

Kullanılan: 19 95.0%
  • Hayır. Yapamaz.

Kullanılan: 1 5.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
Herkesten her şey beklenir, çokta takılmamak gerek :bekle

UrophLed aşırı kompleksli.
Phoibosun açtığı konuyla zirve yapmış.

Samimiyet derecesi: Siz

Bu sifat bana karsi cok sık kullanilabiliyor.
Belki bir parca sosyopat olabilirim ama kompleksli degilim. Ruhsal karmasadan bahsetmiken knuyu acan arkadas ise ogret diye kendini parcalayip soru sordugumda kendine sakla diyor. Ustune serasker ve corona'dan destek bekliyor.
Kisacasi arkadasta borderline kisilik bozuklugu problemi var

Dedıkodu yapmak normal de , Sız tabırı kullanan bırının yapmasımı anormal..

Yapar İnsanoglu her turlu yapar

Karakter olarak iyidir bir şey diyemem de UrophLed'in olduğundan daha zeki görünme amacında olan birisi olduğunu net bir şekilde farkeden insanlardanım. Çoğu zaman kendisiyle çelişir. Bir konuda bir şey yazdıysa, farklı bir konuda o yazdığının tersini yazdığına şahit olabilirsiniz ki son 3 günde 1-2 açıklama görmüştüm. Bu konuda tek şikayetçi sen değilsin yani Phoibos. Bir kaç arkadaş ta çeliştiği bir kaç cümlesini yayınlamıştı, kimdi onlar hatırlamıyorum şimdi.

Bir de her tartışmada "Biraz kitap okumanı öneririm." cümlesi bankodur.

İnşallah kahvaltıya gelir de bir şeyler yeriz. Zira orada da sözde nasihat dinlemek istemiyorum. He bir de kahvaltıda kitap okumayalım.

Belki bir parca sosyopat olabilirim ama kompleksli degilim. Ruhsal karmasadan bahsetmiken knuyu acan arkadas ise ogret diye kendini parcalayip soru sordugumda kendine sakla diyor. Ustune serasker ve corona'dan destek bekliyor.

Bu konuyla alakalı değildi.
Gözlemlediğim kadarıyla bir çok konuda, ''ben biliyorum'' havası var sende.Bazen konunun dışında şeyler yazıyorsun. Kendine gelince çelişen doğruların var.
Açlık hissi yarattığın her yorumun sanki egonu okşuyor gibi.Burası lunapark değil gördüğün ayna da aldatıcı.
Sadece eğlenmeye yarıyor..

Ciddi bir meşguliyeti olmayan, iletişim alanı sınırlı kişilerin başvurabileceği bir eylem. Karakter veya usluptan öte yaşam koşullarının bir ürünü olarak görüyorum ben dedikodu için.

Karakter olarak iyidir bir şey diyemem de UrophLed'in olduğundan daha zeki görünme amacında olan birisi olduğunu net bir şekilde farkeden insanlardanım. Çoğu zaman kendisiyle çelişir. Bir konuda bir şey yazdıysa, farklı bir konuda o yazdığının tersini yazdığına şahit olabilirsiniz ki son 3 günde 1-2 açıklama görmüştüm. Bu konuda tek şikayetçi sen değilsin yani Phoibos. Bir kaç arkadaş ta çeliştiği bir kaç cümlesini yayınlamıştı, kimdi onlar hatırlamıyorum şimdi.

Bir de her tartışmada "Biraz kitap okumanı öneririm." cümlesi bankodur.

İnşallah kahvaltıya gelir de bir şeyler yeriz. Zira orada da sözde nasihat dinlemek istemiyorum. He bir de kahvaltıda kitap okumayalım.

Bahsettiğin konu Tarık Akan'ın vefat konusuydu ve arkadaşın konuşmasının işine gelen kısımlarını almasından rahatsız oldum doğruyu yazdım. Sonra Hasan Karakaya'nın vefat konusunda attığım mesaj paylaşıldı. Hırsız iftiracı ve utanmadan birisinin namusuna yorum yapan insan hakkında iyi bir şey konuşmam. O zaman da söyledim nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Hasan Karakaya Can dündarın eşinden ziyade senin annen ve eşin içinde aynı yorumu yapsa tepkim yine aynı olurdu. RTE' yi sevmem eşi ve kızı için öyle ithamlara aynı şekilde cevap verirdim.
Çünkü bir kadının onuru söz konusu farkı anlayabilirsin.

Okumanı rica etmem bu kadar zoruna gittiğini bilmiyordum. Okumadığın için taraflı bakıp sırf sevmediğin birisi doğrusu söylüyor diyerek bile isteye yanlış söylüyorsun.

Bu konuyla alakalı değildi.
Gözlemlediğim kadarıyla bir çok konuda, ''ben biliyorum'' havası var sende.Bazen konunun dışında şeyler yazıyorsun. Kendine gelince çelişen doğruların var.
Açlık hissi yarattığın her yorumun sanki egonu okşuyor gibi.Burası lunapark değil gördüğün ayna da aldatıcı.
Sadece eğlenmeye yarıyor..

Gözlemlerin beni ilgilendirmiyor ben yazdıklarımdan sorumluyum anladıklarından değil.
Doğrularım nettir ve her zaman savunurum savunmaya da devam edeceğim.

Sana gelirsek;

Burası lunapark değil
Sadece eğlenmeye yarıyor.

Çok bilgim yok ve bana göre sıradan birisiyim. Burada okumadan öğrenmeden sadece kulaktan dolma bilgilerle konuşanlara kıyasla epey yüksekte gözüküyorum.

Bahsettiğin konu Tarık Akan'ın vefat konusuydu ve arkadaşın konuşmasının işine gelen kısımlarını almasından rahatsız oldum doğruyu yazdım. Sonra Hasan Karakaya'nın vefat konusunda attığım mesaj paylaşıldı. Hırsız iftiracı ve utanmadan birisinin namusuna yorum yapan insan hakkında iyi bir şey konuşmam. O zaman da söyledim nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Hasan Karakaya Can dündarın eşinden ziyade senin annen ve eşin içinde aynı yorumu yapsa tepkim yine aynı olurdu. RTE' yi sevmem eşi ve kızı için öyle ithamlara aynı şekilde cevap verirdim. Çünkü bir kadının onuru söz konusu farkı anlayabilirsin.

Anlamadığın noktalar çok. Empati yapmıyorsun bir kere.
Sen Tarık Akan için baş sağlığı diliyorsun. Onlar Hasan Karakaya için diliyor.
Sen Tarık Akan'ın ölüm konusunda "ölenin bir insan olduğunu" hatırlattın. Onlar da Hasan Karakaya için aynı şeyi yaptı. Veya benzer bir şey.

Yani burada demek istediğim şey şu:
Sen Hasan Karakaya'ya hırsız, iftiracı diyorsun. Adam ölünce de "öldüğü için sevindim." diyorsun.
Ama onlar Tarık Akan'a laf söylediğinde, saydırıyorsun. :D

Bir çok konuda dini konularda da insanlara ahkam kesiyorsun ama forumdan bir üyeye çıkıp "sen cehenneme gideceksin." de diyebiliyorsun.

Eee. Şimdi sen şirk koşmuş oldun ve şirk koştuğunu aynı konuda da kabul ettin.

Şimdi sen öldüğünde insanlar senin için "Zaten kafirdi, öldüğüne sevindim." desin, nasıl?

Belli bir kesimin saygı duyduğu insan için "ölmesi iyi oldu." denmez. Ki sen de bunu Tarık Akan'ın konusunda teyit ediyorsun ama işine geldiği zaman. Ölen kişi senin sevmediğin bir yazar olduğunda "Ölsün, çok sevindim." diyorsun. Aynı şeyi tüm insanlar için yaparsan o zaman samimiyetine inanılır.

Okumanı rica etmem bu kadar zoruna gittiğini bilmiyordum. Okumadığın için taraflı bakıp sırf sevmediğin birisi doğrusu söylüyor diyerek bile isteye yanlış söylüyorsun.

Bana okumamı rica etmen zoruma gitmiyor da gereksiz onca cümlenden birisi işte. Çünkü her tartışmada bu cümlen var ve herkese aynı cümleyi söylüyorsun. Ben bu cümlenin geçtiği en az 20-30 postunu bulur bunun konusunu bile yaparım. Sana göre forumda tek okuyan sensin. :D Sevmediğim birisi değilsin. Sen kimsin ki seni sevmeyeceğim?

He bir de şu cümlen vardı onu da çok görüyorum:
"Ben akıl olarak filancadan epey bir yükseğim." :D

Yapma yahu frenle artık kendini.

UrophLed alıntı etmeden de bunu gösterebilirdin. Ne yazık ki kabul edemediğin aşağılık kompleksi söz konusu.Gramaj olarak farklılık gösterse de eşit kapasite verilmiş herkese. Elinde tutmaya çalıştıkça, kullanmayı unutuyorsun.

Hocam olayi 65 mesajda hala anlatmadiniz. Detayli anlat belki seni hakli cikaracagiz...

Kibar,kaba,zengin,fakir,din,dil,ırk,mezhep vs. ayrımı olmadan herkes yapabilir buna kıstas getirmeyi anlayamadım.

Anlamadığın noktalar çok. Empati yapmıyorsun bir kere.
Sen Tarık Akan için baş sağlığı diliyorsun. Onlar Hasan Karakaya için diliyor.
Sen Tarık Akan'ın ölüm konusunda "ölenin bir insan olduğunu" hatırlattın. Onlar da Hasan Karakaya için aynı şeyi yaptı. Veya benzer bir şey.

Yani burada demek istediğim şey şu:
Sen Hasan Karakaya'ya hırsız, iftiracı diyorsun. Adam ölünce de "öldüğü için sevindim." diyorsun.
Ama onlar Tarık Akan'a laf söylediğinde, saydırıyorsun. :D

Bir çok konuda dini konularda da insanlara ahkam kesiyorsun ama forumdan bir üyeye çıkıp "sen cehenneme gideceksin." de diyebiliyorsun.

Eee. Şimdi sen şirk koşmuş oldun ve şirk koştuğunu aynı konuda da kabul ettin.

Şimdi sen öldüğünde insanlar senin için "Zaten kafirdi, öldüğüne sevindim." desin, nasıl?

Belli bir kesimin saygı duyduğu insan için "ölmesi iyi oldu." denmez. Ki sen de bunu Tarık Akan'ın konusunda teyit ediyorsun ama işine geldiği zaman. Ölen kişi senin sevmediğin bir yazar olduğunda "Ölsün, çok sevindim." diyorsun. Aynı şeyi tüm insanlar için yaparsan o zaman samimiyetine inanılır.

Bana okumamı rica etmen zoruma gitmiyor da gereksiz onca cümlenden birisi işte. Çünkü her tartışmada bu cümlen var ve herkese aynı cümleyi söylüyorsun. Ben bu cümlenin geçtiği en az 20-30 postunu bulur bunun konusunu bile yaparım. Sana göre forumda tek okuyan sensin. :D Sevmediğim birisi değilsin. Sen kimsin ki seni sevmeyeceğim?

He bir de şu cümlen vardı onu da çok görüyorum:
"Ben akıl olarak filancadan epey bir yükseğim." :D

Yapma yahu frenle artık kendini.

Eğer bir bayan hakkında aşağılık ithamlarda bulunup insanlara iftiralar atıp hırsızlık yaparsam öldüğümde iyi olmuş dersin.
Artık yutmayı öğrenmen gerekiyor.

UrophLed alıntı etmeden de bunu gösterebilirdin. Ne yazık ki kabul edemediğin aşağılık kompleksi söz konusu.Gramaj olarak farklılık gösterse de eşit kapasite verilmiş herkese. Elinde tutmaya çalıştıkça, kullanmayı unutuyorsun.

Her mesajın altında alıntı sekmesi olduğu gibi rapor et butonu da var.
Herkes eşit doğar ama o eşitliği kendini geliştiren bozar ve bir adım hatta bin adım öne geçer. Örneğin sadece televizyondan duyduğunu gelip buraya yazanlara iki mesaj hakaret etmeden tartışamayan insanlara her zaman sakin akılcı yapıcı ve öğretici davranmaya devam edeceğim.

Gözlemlerin düşüncelerin inan umurumda değil saygısızlık olarak algılamazsan kendine saklamanı rica ediyorum.

Geri