"Siz" hitabını kullanan biri dedikodu yapabilir mi?

P
  • Kullanıcı Phoibos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

"Siz" hitabını kullanan biri dedikodu yapabilir mi?

• Evet. Yapabilir.

Kullanılan: 19 95.0%
  • Hayır. Yapamaz.

Kullanılan: 1 5.0%

• Kullanılan toplam oy
    20
İnsanlarla iletişim kurarken karşımıza çıkan bir ikilemdir. Samimiyet seni, resmiyet sizi doğurur. Bazen sınırlamaları reddedip farklı amaçlara koştukları da olur.

İnsanlara karşı "siz" hitabını kullanan biri dedikodu yapabilir mi?

Yapabilir böyle bir kıstas olacağını hiç düşünmedim.
Kadınsa alâsını yapar hatta.p

Sizi kullanarak mesafe koyabilirsiniz ama bu dedikoduya engel degildir.

Şimdi bu acıtasyonlu aforizmanın sahibi ağlamaya geliyor. Herkes sakin olsun. İlgi göstermeyin.

yapar hatta bu "siz"i kalkan olarak bile kullanabilir
neden olmasın ki

Evet yapabilir "siz" takısı dedikoduya engel değildir.

Ama kinayeyi anlamanın zeka gerektirdiğine bir kez daha şahit ettiğin için teşekkür ederim.

Tekrar söyliyeyim "Anlamadıysan bırak anlamadığın haliyle kalsın"

Siz yada senle ne alaka anlamadım. Her insan yapabilir.

Zekam senin kadar yüksek olmayabilir ama özel eğitime tabi tutulmadım. Bu da demek az da olsa özre sahip değil.

Herkese bir şeylerin öğretilebildiği bir zamanda kinayeni kimseye anlatamaman sende de bir eksiklik olduğuna işaret. Haydi bize anlat.

Saçma sapan bir cümle yazdım. Öylesine yazdım demek yerine. Zeka budalalığı yapıyorsun.

UrophLed

Özel mesajlarım da bile her zaman "siz"li konuşan biri olarak dedikodu yapıyormuşum.

Bu mübarek böyle bir yazı yazdı. Ben de sizin gibi alakayı sordum. Zekamın eksik olduğunu, anlamayacağımı ifade etti. Anketi açtım. Herkes benim gibi düşündü.

Kinaye varmış.

Soralım da siz anlayabilecek zekaya sahipseniz size anlatsın. Siz bana anlatırsınız. Serasker

insanın hamurunda var bu şey herkes yapıyor elbette bu durumu

UrophLed

Bu mübarek böyle bir yazı yazdı. Ben de sizin gibi alakayı sordum. Zekamın eksik olduğunu, anlamayacağımı ifade etti. Anketi açtım. Herkes benim gibi düşündü.

Kinaye varmış.

Soralım da siz anlayabilecek zekaya sahipseniz size anlatsın. Siz bana anlatırsınız. Serasker

Çaban gerçekten göz dolduruyor ama daha yapıcı daha bilgilendirici konular açmanı tavsiye ederim. Bizim insanımıza oku demek en ağır hakarettir. Sana o zamanda söylediğim gibi ;

Anlamadıysan bırak anlamadığın haliyle kalsın

İnsanlara popülerizm için sataşman son derece komikken bu komediye başkalarını da katmaya çalışman daha komik umarım konu kapanmaz ve ben daha çok eğlenebilirim. Bu arada ankete oy verdim.

Kitap okumaya başlamak istersen tavsiyem Rus edebiyatıdır.

Çaban gerçekten göz dolduruyor ama daha yapıcı daha bilgilendirici konular açmanı tavsiye ederim. Bizim insanımıza oku demek en ağır hakarettir. Sana o zamanda söylediğim gibi ;

İnsanlara popülerizm için sataşman son derece komikken bu komediye başkalarını da katmaya çalışman daha komik umarım konu kapanmaz ve ben daha çok eğlenebilirim. Bu arada ankete oy verdim.

Kitap okumaya başlamak istersen tavsiyem Rus edebiyatıdır.

Okumadığımdan eminsin ve bana başlangıç önerisinde bulunuyorsun demek.

Neyi çabaladığımı boşver. Niyet okuma seanslarına son ver. Hezeyanlarını tüket.

Ben anlamıyorum. Serasker'e anlat. O bana anlatacak. Haydi. Belki sonra aydınlanıp kitap bile okuyabilirim.

- Falanca senin hakkında şöyle böyle diyor ..
- Filanca Sizin hakkınızda şöyle böyle diyor ..

Oluyor pekala :)

hmmm, kişisel bir meseleymiş bu konunun amacı :T:

Elbette. Toplum zekasından ne kadar geride olduğumu ölçmeye çalışıyorum.

Anlaşılan UrophLed zekasından gerideyim.

Kişisel olmasaydı bu kadar saçma bir konu açtığım için gerizekalı olduğumu düşünürdüm. Yine düşünebilirim.

"Siz , sen , biz " vs bu gibi tabirler birebir ikili ya da çoğul ilişkide kullanılan kelimelerdir. Siz aradaki mesafeyi , samimiyet ölçüsünü, saygıyı belirtir. Dedikodunun bu tabirlerle zaten işi olmaz çünkü bildiğin arkadan konuşmaktır. Anlattıklarında Siz diyebileceğin bir kişi varsa karşında o dedikoduya girmez. Ama galiba siz tabirini kullanan bir insanım dedikodu yapacak kadar ne saygımın ölçüsünü değiştiririm ne de insanlar Hakkında bilgi sahibi olur onlarla yakınlaşırım gibi bir ima var.

Geri