Sapyoseksüel Nedir - Sapyoseksüel Ne Demek - Sapyoseksüel Anlamı - Sapyoseksüel

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Ne Nedir?
Herkesin aklına ilk olarak kuantum gelmiş. Youtubeda 15 dakikalık kuantum videosu izlemek kuantum hakkında 5 dakika konuşmanızı sağlar zaten. Fakat kuantumu tam anlamıyla anlamak kimsenin harcı değil ve çoğu kişinin dile pelesenk ettiği cümleleri süslü bir edebiyatla dile getirirken kendini zeki sanmasi komedi unsurundan başka bir şey değildir. Bir fabrikanın seri üretimi gibi bu insanlardan çok var.
Yeni tanıştığınız bir insanla ilk buluşmada bütün gün edebiyat, sanat, bilim konularını konusurken, çok daha kolay bir kelime ile ifade edilebileceğiniz kelimeleri karşınızdakinin anlamayacagini( %90 )bildiğiniz kelimelerle ifade etmeniz ve bunu konuşma arasında açıklamamanız ben kendimi güzel satarımın demosu gibi geliyor ve bu tutumun sürekliliği iticilikten başka bir şey olmuyor. Aşırılık iticiliği doğuruyor. Bilmiyorsa sorsun canım diyenler oluyor. Bu durum bir kere olur hadi iki kere olur. Anlatıcının sürekli siz olduğu bir konuşma sohbet etme şekli değildir.
Önceden bilgi alışverişi, fikir alışverişi yapılırdı. Alışveriş karşılıklı olur, tek bir kişinin etrafında ilerlemezdi. Şimdi anlaşılmaya önemli hissedilmeye o kadar ihtiyac var ki insanlar hep kendini kanıtlama peşinde. Bilgiler verilen izlenimi kanıtlamak için öğrenilmeye başlandı.
Sıradan kelimelerle kurulan anlatım gücünün tadı çok çabuk unutuldu.
Sorun sosyal medyada kendini farklı bir şekilde ifade etme yolunda sanatın, bilimin, felsefenin popülarizme kurban gitmesi. Günümüz durumu bundan ibaret.
Sapyoluk mu diyorduk? Peki.

Sapyoseksüel hanımlar gönül rahatlığı ile bana dm’den yürüyebilir.
Bir tık uzağınızdayım hanımlar

Sapyoseksüel
Seksyoksael
Şapyoksaseks
Hızlı hızlı okuyunca bir süre sonra çok ilginçleşiyor :aeg:

Erkeklerin sapyoseksüel olması doğalarına aykırı. Hem güzel hem zeki olurda amenna derler ama onlar için cirkin zeki kızlar Kezban isminden ileri gitmez. Kadınlarda durum daha farklıdır çünkü erkeğin güzeli cirkini olmaz ve aptal adam da evlat olsa sevilmez.

Kuantum fiziği, sicim kuramı, genel görelilik, gökbilim, bilgisayar programcılığı, matematik, fizik, evrim teorisi, astronomi, kültür, sanat, tarih vs vs konularıyla haşır neşir olan kadınlara hep ilgi duymuşumdur.. Acaba bende mi sapyoseksüelim ?

Bu kavram söz konusu olunca zeki=çirkin yakıştırması yapıyor. Zeki ama güzelse ne olacak peki? Zeki insanlar sevilir. Aptallar çekilmez gerçekten.

Zeki insanları severim ve çevremi bu kişilerden oluşturmaya çalışırım. Zeki olmayan ya da donanımsız birisi ile geçen zaman, benim için büyük kayıptır.
İkili ilişkide ise yakışıklı olup olmaması önemli değil çünkü zeki erkeklerin kendine göre bir çekiciliği oluyor fakat her zeki için geçerli değil elbette, sadece bu zekayı doğru kullanabilenler çekim gücüne sahipler.

Sapyoseksüellik aslında başkasının zihni aracılığıyla yine kendi zihnini, birikimini sevmek demektir. Nelere nelere ilgi duyduğunuzu, nelere ilgi gösterebileceğinize dair karşınızdaki kişi konuştukça halvete kapılmanızdır. Süjenin nesnesi yine kendisi oluyor aslında.
Benlik mi? Ben genellikle kendi zihnimi başkasının aracılığıyla sevemeyecek kadar şerefsizim))

Yan yana gelince laflamaya tahamül edebileceğim birini arıyorum demek.
Özgün olsun, kolpa olmasın da denilebilir.
Tesadüfen bir araya gelen 5 kişi olarak, Arap edebiyatını konuşabildiğimizi fark edince kahkaha atmıştık. Sıcak şarap'ı da ilk onlarla denemiştim.
im not saps..

kesin en az 20 tane kadin yorumu wardir aaa bu been filan nasi iticiler ya

Onun da modası geçti. Bir zamanlar herkesin bundanı vardı

BİR BÜYÜ İSTİYORUM ORTAYA KARIŞIK ZEKA PARA YAKIŞIKLI FALAN……

Zeki erko yenir yaa modası geçmez…

Geri