Şahsi kütüphanem

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Konu sahibi son olarak 1035 gün önce görüldü

Ay çok güzel soruu. Senenin başından beri okuduklarıma şöyle bir bakınca ilk gözüme çarpanları yazayım bi' önce:
-Rüzgarın On İki Köşesi
-Momo
-Vişnenin Cinsiyeti
-Sis
Bunların arasından da illa bir tane seçecek olsam daa mm sanırım Vişnenin Cinsiyeti derdim. Son zamanlarda okuduğum en orijinal kitaplardan birisiydi. Diğer kitapları da çook sevdim ama bu bir tık önde sanki. Üstelik kesin sevmeyeceğim ben bunu diyerek başlamıştım. ^^

Teşekkür ederimmm ^^
Merak ettim, içeriğine bi bakayım o kitabın .d

Hayatım rayından çıkmak üzere olduğu için kitaplara maalesef vakit ayıramıyorum. Ama yine de okuduğum kitapların güncel halini buraya eklemek istedim.

Ocak

1- Aldanan Kadın - Thomas Mann
2- Günlükler - Erdal Öz
3- Heinrich von Ofterdingen - Novalis
4- Öbürküler - Mahir Ünsal Eriş
5- Uyku Sersemi - Hakan Bıçakcı
6- Aşkın Karanlık Yüzü - Çeşitli Yazarlar
7- Biz - Yevgeni Zamyatin
8- Efsaneler Dünyasında Anadolu - Derman Bayladı
9- Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare
10- Biz Hayvanlar - Justin Torres

Toplam: 10 kitap

Şubat

11- Bir Çift Ayakkabı - Sunay Akın
12- Estetik - Christopher Kul-Want / Piero
13- Etik - Dave Robinson / Chris Garratt
14- Hiçliğin Tanecikleri - Ingrid Jonker
15- Pessoa Pessoa'yı Anlatıyor - Fernando Pessoa
16- Kreutzer Sonat - Tolstoy
17- Uyuyamayanlar - Adrian Barnes
18- Çizimler - Sylvia Plath
19- Bozuk - Hakkı İnanç
20- Son Dilek - Andrzej Sapkowski
21- Kalbin Yardımcı Fiilleri - Peter Esterhazy

Toplam: 11 kitap

Mart

22- Ölüm Hastalığı - Marguerite Duras
23- Zincire Vurulmuş Prometheus - Aiskhylos
24- Bana Masal Anlat - Derya Özel
25- Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi - Peter Handke
26- Hikaye Avcısı - Eduardo Galeano
27- Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol
28- Rüzgarın On İki Köşesi - Ursula K. Le Guin
29- Kalp Zamanı - Paul Celan / Ingerborg Bachmann
30- Kahverengi Elbiseli Adam - Agatha Christie
31- Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları - Elizabeth Lunday

Nisan

32- Teneke Kutular - Alex Shaerer
33- Şehristan Rivayetleri - Serhat Poyraz
34- Az - Hakan Günday
35- Korku Benim Sahibim - Filiz Özdem
36- Kaçan Ayna - Giovanni Papini
37- Alex de Souza - Marcos Eduardo Neves
38- Vathek - William Thomas Beckford
39- Bir Dakikalık Öyküler - Istvan Örkeny
40- Galatasaray - Ergun Hiçyılmaz
41- Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig

Mayıs

42- Dokunmadan - Nermin Yıldırım
43- Momo - Michael Ende
44- Uydurmanın İncelikleri - Hakan Bıçakcı
45- Alexis ya da Beyhude Mücadelenin Kitabı - Marguerite Youecenar
46- Gözün Kahverengi Suyu - Memet Baydur
47- 100 Soruda Oğuz Atay - Selçuk Orhan
48- Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Winterson
49- Büyünün Rengi - Terry Pratchett
50- Sis - Miguel de Unamuno
51- Hayaletin Kurbanı - Joseph Delaney
52- Üst Kattaki Cinler - Umut Dağıstan
53- 1473 - Bedia Ceylan Güzelce
54- Cennette Bir Yıl - Andres Iniesta

Toplam: 13 kitap

Haziran

55- Aksi Gibi - Pınar Öğünç
56- Hayvan Mitosları - Deniz Gezgin
57- III. Richard (Manga) - Patrick Warren
58- Beni Seç - Kiera Cass
59- Büyük Ressamlar: Gauguin - David Spence
60- Büyük Ressamlar: Van Gogh - David Spence
61- The Great Artists: Van Gogh - Kolektif

Toplam: 7 kitap

Merhaba, merhaba. İçinde bulunduğum buhrandan dolayı hâlâ okuyabiliyor sayılmam ancak bunu aşmaya çalışıyorum. Ufak bir kitap alışverişi de yaptım, hadi bunun hakkında konuşalım kısaca.

9Nm3bN.jpg

Öncelikle, aylardır kendimi evime kapattığım için hiç kitapçı gezmediğimi fark ettim. Geçende anlık bir dürtü ile abime kalmaya gittim ve o arada birazcık sosyalleşmeye çalıştım. İlk yaptığım şey tabii Kitapsan'a girmek oldu. Hadi başlayalım.

Şakird kitabı adından da anlaşılacağı üzere cemaatin iç yüzü ile alakalı ve gerçeklere dayandırılmış bir kurgu. Barış Müstecaplıoğlu'nu okumaya bu kitaptan başlamak isterim.

İkincisi, Cadı oldu. O an etiketine bakmadan aldım fakat baksaydım 20 lirayı görüp almazdım kesin. 4-5 sayfa da okudum kitabı fakat o an kafam karmakarışık olduğu için sarmadı birazcık. Yakın zamanda ikinci bir şansı vereceğim zira kitabın girişi çok etkileyiciydi.

Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek kitabı bana bedavaya geldi, o yüzden çok mutluyum. ^^ Uzun zamandır kitapyurdu'na girmiyordum, meğer epey bir puanım birikmiş. Etiket fiyatı epeyce yüksek olan bu kitabı hiç para ödemeden almak güzeldi. Umarım Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi'ni de aynı şekilde alabilirim.

Üstteki 4 kitabı da toplam 25 liraya aldım, kitapyurdu'nun indirimi sağ olsun.

Sait Faik Hikaye Armağanı alan kitapları tek tek okuma hayalim var, Dostlukların Son Günü'nü alma sebebim bu oldu. Selim İleri'yle de henüz tanışmamıştım, iyi bir fırsat yakaladım.

Yavaş Adam'ı ya da yazarını daha önce hiç duymamıştım fakat konusu beni içine aldı. Bizi insan yapan özelliklerin anlatıldığı söylenen bu kitabı epey merak ediyorum.

Kardeşimin Hikayesi'ni okumayan kalmamıştır galiba, benden başka. Geçenlerde arkadaşımın ısrarlı bir şekilde övmesiyle artık dayanamadım aldım. Serenad benim okuduğum ilk Livaneli kitabıydı, pek beğenemesem de umarım bu kitabıyla birlikte yıldızlarımız barışır.

Sanma ki Yalnızsın hakkında bir şeyler yazmış olmam gerek. Benim ilk Elif Şafak kitabım olacak. Yazara karşı bir ön yargım yok. Umarım sıfıra yakın olan beklentimi karşılayabilir.

İşte böylee, okumak istediğim fakat okuyamadığım bir dönemden geçiyorum. İyi dileklerinize ihtiyacım var..

Beklenti sifira yakinsa karsilar diye dusunuyorum, "Elif Safak sevmeyenler familyasi"ndan biri olarak.

"Her yazar, iyi bir yazar olmadan once kendi sahsi kutuphanesi olusturur" derler Bu da iyi dilegim.

Beklenti sifira yakinsa karsilar diye dusunuyorum, "Elif Safak sevmeyenler familyasi"ndan biri olarak.

"Her yazar, iyi bir yazar olmadan once kendi sahsi kutuphanesi olusturur" derler Bu da iyi dilegim.

Ah, nasılsa şimdi görmüşüm bu güzel yorumu.
Aldığım en iyi dileklerden bir tanesi, çok teşekkür ederim. :msm:
Elif Şafak konusunda da, ne sevdim ne sevmedim. Birazcık tuhaf doğrusu.

Kardeşimin Hikayesi'ni okumayan kalmamıştır galiba, benden başka. Geçenlerde arkadaşımın ısrarlı bir şekilde övmesiyle artık dayanamadım aldım. Serenad benim okuduğum ilk Livaneli kitabıydı, pek beğenemesem de umarım bu kitabıyla birlikte yıldızlarımız barışır.
Serenad çok az da olsa bir dönem kitabı sayılabilirdi. Kardeşimin Hikayesi ise hem konu olarak hem de anlaşılabilirlik olarak daha bir tık aşağıda bir kitap. Sürükleyicilikte Serenad ile aynı seviyede ancak, okuru içine alabilme gücü Serenad' da daha ağır basıyor. Umarım beğenirsin. Livaneli yakın dönem Türk Edebiyatı' nın en önemli ismi. Yaşarken okuyabilmek ise onu ayrı bir şans belki.

Serenad çok az da olsa bir dönem kitabı sayılabilirdi. Kardeşimin Hikayesi ise hem konu olarak hem de anlaşılabilirlik olarak daha bir tık aşağıda bir kitap. Sürükleyicilikte Serenad ile aynı seviyede ancak, okuru içine alabilme gücü Serenad' da daha ağır basıyor. Umarım beğenirsin. Livaneli yakın dönem Türk Edebiyatı' nın en önemli ismi. Yaşarken okuyabilmek ise onu ayrı bir şans belki.

Ben her nedense bu kitabı daha çok sevdim. Çok tahmin edilebilir olmasına rağmen daha yalın ve akıcıydı. Livaneli okumak güzel ama hep aynı tema üzerinden yazdığı için dejavu hissine kapılıyor insan. Yine de okumayı seviyorum. Şimdi hangi kitabını okusam acaba..

Ben ne yapıyorum? Ben yine kitap okumak yerine kitap alıyorum ve bunları yorumluyorum. Aslında birazcık açıldım kitap da okuyorum fakat beni inanılmaz etkileyen bir kitaba denk gelmedim henüz. Çok kısaca son aldıklarımdan da bahsedeyim.

lZqWmQ.jpg

Duymuşsunuzdur; kidega, enpara ile anlaşma sağladı ve 30 lira üstü alışverişlerde 15 lira iade edeceğini duyurdu. Ben de kaçırmadım, tüm bu kitapları yaklaşık 15 liraya almış oldum.

Rüya Kayıtları'nı kim olduğunu hatırlayamadığım bir arkadaşım tavsiye etmişti. Hatta içinden ufak bir alıntı paylaşmıştı, çok enteresan rüyalar barındırıyordu.

Hamdi Koç galiba herkesin severek okuduğu benimse yeni duyduğum bir yazar. Tüm kitap bloggerları ısrarla bu kitabını tavsiye ediyordu, dayanamadım aldım nihayet. :e2:

Seray Şahiner o kadar ünlü oldu, kitapları yok sattı ama ben kitapçılarda bir türlü denk gelemediğimden alamadım şimdiye dek. Günümüz Türk edebiyatında epey başarılı yazar var ve Seray Şahiner'in onların arasında olduğunu düşünüyorum. Çarpıcı bir kitap gibi görünüyor, umarım beklentilerimi karşılar.

Geceyarısı Notları'na nihayet kavuştuum! Epeydir arıyordum bu kitabı ve çoğu sitede tükenmiş gözüküyordu. Bana gelen bu kitap ise yepyeni olmasına rağmen 1994 basımı, epey bir şaşırttı beni. Melisa Gürpınar'ın bu kitabını geçen sene aldığım Türkçe dersinden biliyorum. Kızına yazdığı şiir tadında söyleşilerden oluşuyor bu kitap. Birazcık okumuştum ve seveceğime de eminim.

En Eski Yüz benim Sait Faik Hikaye Armağanı'nı kazanan kitapları okuma takıntımın bir diğer halkası. Epey eleştirilen bir kitap olmuş, bu yüzden hemen okumaya başlayacağım. Çok merak ediyorum.

Uzun lafın kısasıı ben yine durmadan kitap alıyorum. :e2: Hatta yakın zamanda tüm paramla büyük bir kitap alışverişi yapma niyetim var. Hayırlısı artıık. Okuyanlara çok teşekkürler.

Ben her nedense bu kitabı daha çok sevdim. Çok tahmin edilebilir olmasına rağmen daha yalın ve akıcıydı. Livaneli okumak güzel ama hep aynı tema üzerinden yazdığı için dejavu hissine kapılıyor insan. Yine de okumayı seviyorum. Şimdi hangi kitabını okusam acaba..
Mutluluk ve Son Ada' yı öneririm.

Okuma listemi şöyle bir güncelleyeyim dedim.

Ocak

1- Aldanan Kadın - Thomas Mann
2- Günlükler - Erdal Öz
3- Heinrich von Ofterdingen - Novalis
4- Öbürküler - Mahir Ünsal Eriş
5- Uyku Sersemi - Hakan Bıçakcı
6- Aşkın Karanlık Yüzü - Çeşitli Yazarlar
7- Biz - Yevgeni Zamyatin
8- Efsaneler Dünyasında Anadolu - Derman Bayladı
9- Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare
10- Biz Hayvanlar - Justin Torres

Şubat

11- Bir Çift Ayakkabı - Sunay Akın
12- Estetik - Christopher Kul-Want / Piero
13- Etik - Dave Robinson / Chris Garratt
14- Hiçliğin Tanecikleri - Ingrid Jonker
15- Pessoa Pessoa'yı Anlatıyor - Fernando Pessoa
16- Kreutzer Sonat - Tolstoy
17- Uyuyamayanlar - Adrian Barnes
18- Çizimler - Sylvia Plath
19- Bozuk - Hakkı İnanç
20- Son Dilek - Andrzej Sapkowski
21- Kalbin Yardımcı Fiilleri - Peter Esterhazy

Toplam: 11 kitap

Mart

22- Ölüm Hastalığı - Marguerite Duras
23- Zincire Vurulmuş Prometheus - Aiskhylos
24- Bana Masal Anlat - Derya Özel
25- Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi - Peter Handke
26- Hikaye Avcısı - Eduardo Galeano
27- Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol
28- Rüzgarın On İki Köşesi - Ursula K. Le Guin
29- Kalp Zamanı - Paul Celan / Ingerborg Bachmann
30- Kahverengi Elbiseli Adam - Agatha Christie
31- Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları - Elizabeth Lunday

Nisan

32- Teneke Kutular - Alex Shaerer
33- Şehristan Rivayetleri - Serhat Poyraz
34- Az - Hakan Günday
35- Korku Benim Sahibim - Filiz Özdem
36- Kaçan Ayna - Giovanni Papini
37- Alex de Souza - Marcos Eduardo Neves
38- Vathek - William Thomas Beckford
39- Bir Dakikalık Öyküler - Istvan Örkeny
40- Galatasaray - Ergun Hiçyılmaz
41- Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig

Mayıs

42- Dokunmadan - Nermin Yıldırım
43- Momo - Michael Ende
44- Uydurmanın İncelikleri - Hakan Bıçakcı
45- Alexis ya da Beyhude Mücadelenin Kitabı - Marguerite Youecenar
46- Gözün Kahverengi Suyu - Memet Baydur
47- 100 Soruda Oğuz Atay - Selçuk Orhan
48- Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Winterson
49- Büyünün Rengi - Terry Pratchett
50- Sis - Miguel de Unamuno
51- Hayaletin Kurbanı - Joseph Delaney
52- Üst Kattaki Cinler - Umut Dağıstan
53- 1473 - Bedia Ceylan Güzelce
54- Cennette Bir Yıl - Andres Iniesta

Toplam: 13 kitap

Haziran

55- Aksi Gibi - Pınar Öğünç
56- Hayvan Mitosları - Deniz Gezgin
57- III. Richard (Manga) - Patrick Warren
58- Beni Seç - Kiera Cass
59- Büyük Ressamlar: Gauguin - David Spence
60- Büyük Ressamlar: Van Gogh - David Spence
61- The Great Artists: Van Gogh - Kolektif

Temmuz

62- Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş - Jose Saramago
63- 90'lar Kitabı - Kadir Aydemir
64- Büyükler Ölünce Toprağa Gömülür - Nezih Erdoğan
65- Sanma ki Yalnızsın - Elif Şafak
66- Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli
67- Cadı - Oylum Yılmaz
68- Hayaletin Kabusu - Joseph Delaney

Ağustos

69- Kaplan, Kaplan - Margaux Fragoso
70- En Eski Yüz - Pelin Buzluk
71- Antabus - Seray Şahiner
72- Çocuk Ölümü Şarkıları - Hamdi Koç
73- Geceyarısı Notları - Melisa Gürpınar
74- Rüya Kayıtları - Theodor W. Adorno
75- Bu Su - David Foster Wallace
76- Genç Bir Doktorun Anıları - Mihail Bulgakov
77- Tekinsiz Kitap - Jeremy Dyson
78- Kozmos - Witold Gombrowicz
79- Nefretimi Alamayacaksınız - Antoine Leiris
80- Çatı - V. C. Andrews
81- Güçoburlar - Çeşitli Yazarlar
82- Bitmeyecek Öykü - Michael Ende
83- Anadolu Efsaneleri - Halikarnas Balıkçısı
84- Hayy - Arzu Alkan Ateş
85- Kirpinin Zarafeti - Muriel Barbery
86- Gün Ne Günü? - Tahsin Yücel
87- Teşekkür Ederim - Daniel Pennac
88- Kağıt Ev - Carlos Maria Dominguez
89- Bu Kitabı Çalın - Murat Gülsoy
90- Burada Kalmak - Sibel K. Türker

Toplam: 22 kitap

Eylül

91- Bizsiz Dünya - Heinz Helle
92- Harry Potter ve Sırlar Odası - J. K. Rowling
93- Sonra Bana Kuş Dediler -Betül Akdoğan
94- Kağıt Adam - Gallagher Lawson
95- 33 - Kjersti Skomsvold

Toplam: 5 kitap

Bir iki güne yaptığım o dev siparişin kargosu da gelecek. Buralar değerlenir. :p

ODa6r4.jpg

Şöyle güzel bir şey bırakayım buraya..
Fragman gibi bir şey oldu. :p

İçindekileri merak ettim :)

Aa Çalıkuşu hanımcım ben buna cevap verdim sanıyordum vermemişim. :anla:
Kitaplar geldiği gibi ani bir istekle tüm kitaplığımı düzenledim o da yeni bitti. Bu yüzden fotoğrafını paylaşamadım bir türlü. Ama söz bir iki güne yazısını paylaşacağım. ^^

Zorlu bir dönemden geçiyorum. Okumuyorum. Okumamamın yanında ne kendime ne de herhangi bir şeye vakit ayırabiliyorum.. Taa bir ay önce elime geçen kitapların fotoğrafını da ancak atabiliyorum. Gücümün yettiği kadar bir iki şey yazmak isterim..

qv0v2d.jpg

Öncelikle fiyatından başlayayım. Tüm kitaplar 470 lira tuttu. Her kuruşunu hak ediyordu.

Sol üstten başlayacak olursak:

Damızlık Kızın Öyküsü'nü ben 5 sene falan önce sahaf sahaf gezip arıyordum fakat 200 liradan az fiyat veren olmamıştı. Sanıyorum dizisi çekildi onun vesilesiyle yeniden baskı yaptı, sevindim.

Ömer Hayyam'ın Rubailer'ini parça parça okuduysam da böyle bütün olarak yoktu elimde. 1 liraya aldım bu kitabı. Epey 1 liralık kitap almış bulundum, yanlarında belirteceğim hangileri olduğunu.

Gün Ne Günü? kitabını da galiba 3 liraya almıştım. Yazarın siyası görüşlerini belli ettiği köşe yazısı-deneme karışımı bir kitap olmuş. Bazı siyasi görüşlerinin mide bulandırıcı olduğunu söylemeden geçemem. Yine de yazar kimliği ile Tahsin Yücel'i çok severim.

Bir Nedene Sunuldum. Yalnızca adı ve kapağına vurularak aldığım bir kitap. Okuyunca görüşlerimi yazacağım.

Vahşetin Çağrısı benim ilk okuyacağım Jack London kitabı olacak. Şaşırtıcı, değil mi?

Alttaki iki Yekta Kopan kitabını da 1'er liraya aldım. İçeriklerini fazla bilmiyorum.

Kırılma Noktası da 1 lira idi. Yiğit Bener ile nihayet tanışacağım!

Kirpinin Zarafeti'ni okudum bile. Tüm kitap iç ısıtan bir hikaye üzerineydi fakat öyle bir sonu var kii. İçim burkuldu.

Sona Ermek. Ne güzel bir ismi var öyle. Selim İleri külliyatını tamamlamaya çalışıyorum bir yandan.

Uzuun zamandır gotik edebiyat okumuyorum. Beyazlı Kadın'ı uzun zamandır merak edip yüksek fiyatı yüzünden alamıyordum. Nihayet kavuştuk.

O Muhteşem Hayatınız da 1 liraydı. Maalesef fazla bilgim yok.

Uzun Sürmüş Bir Günün Akşamı, o çok hasret kaldığım Bilge Karasu ile kavuşma kitabım olacak. Heyecanlıyım yine!

Geçmişe Yolculuk ise eksik kalan Zweig kitaplarımdan biriydi. Üzerine yazacak bir şeyim yok.

Anadolu Efsanelerini de okudum fakat hepsi daha önceden bildiğim şeylerdi. Fakat buna rağmen asla sıkmadı, akıcı bir dili vardı.

Alçakgönüllü Bir Öneri şu an ismini hatırlayamadığım bir arkadaşımın tavsiyesi idi. Unuttuğum için utandım şimdi. :(

Soğuk ve Temiz'i bir kitap bloggerı aşırı övmüştü, kesin beğenmeyeceğim. kdsljsl Kitap zevklerimiz uyuşsa bile bu kadar övülen şeyleri genelde beğenmiyorum.

33 ise Hızlandıkça Azalıyorum kitabına aşık olduğum Skomsvold'un bir diğer kitabı.

Bitmeyecek Öykü'yü de okudum ve bir an önce çocuk yapıp çocuğuma da okumak istiyorum. Aşırı tatlış bir kitaptı, okurken mutlu oldum.

İtiraf Ediyorum'u da adına vurularak aldım. 30 küsur liraydı ve umarım beni hayal kırıklığına uğratmaz.

Kendime Ait Görünmez Bir İşaret de 1 liralıkların arasında. Maalesef bir fikrim yok. :(

Sofie'nin Dünyası'nı bilmeyen/okumayan yoktur galiba. Nihayet ben de alabildim. Umarım hayal ettiğim derinliğe sahiptir.

Sanat ve Felsefe yine bir arkadaşım tarafından inanılmaz bir şekilde övüldü. Dücane Cündioğlu'nu seveceğimi hissediyorum.

Aslan kitabı da 1 liralıkların arasındaydı.

Kafka'yı nedensizce pek sevmem ama bu kitabını okuduktan sonra fikrim belki değişebilir. Dava en iyi kitabı olarak addediliyor.

Hasan Ali Toptaş okumayı denedim daha önce. (Ben Bir Gürgen Dalıyım-Bin Hüzünlü Haz) Ama hep yarım kaldı. Bu kitaptan çok umutlum nedense.

Seksek ise epey değişik bir kitap. İlk kısmı lineer bir şekilde okunuyor fakat ikinci kısmında yazar sizi yönlendiriyor. Çarpıcı bir yazım şekli olarak nitelendirilmiş.

Bu Kitabı Çalın'ı da okudum ve BA-YIL-DIM! Bence hiç durmayın direkt koşarak alın kitabı. Muazzam hikayeler var içinde.

Bulgakov'un da yazım tarzına hayranım. En önemli eserini nihayet okuyabilecek olduğum için çok heyecanlıyım.

Hayy enteresan bir kitaptı. İlk kısmı çok boğucuydu ama ikinci kısmı o kadar güzel örülmüş ki tekrar mı okusam diye düşündürdü..

Yaşamak kitabı da okurlar tarafından hep bir ağızdan övüldü. Beklentim yükseldi bu yüzden. Bakalım karşılayacak mı? Çin edebiyatına biraz uzağım.

Kağıt Ev'i de okudum ama biraz tuhaf bir kitaptı. Beğenen çok beğeniyor fakat ben o denli başarılı bulmadım. Girişi çok güzeldi onu tenzih ederim.

Teşekkür Ederim inanılmaz çarpıcı bir kitap. Nasıl olur da daha önce görmemişim. Tiyatroda sahnelenmiş de! Bence gönül rahatlığıyla alın okuyun, beğeneceksiniz.

Burada Kalmak aslında inanılmaz klasik bir Sibel K. Türker kitabı fakat okudukça bu kadına hayran kalıyorum. İnanılmaz bir birikime sahip olmalı ki fazla olay örgüsü içermeyen kitapları bu denli büyük bir ilgiyle okutuyor bize.

Rıza Bıyık hakkında da maalesef bir bilgim yok, ismine kapılarak aldım.

Ağaçtaki Kız da 1 liralıklardan.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü galiba ilk Victor Hugo eserim olacak. Gönül isterdi Notre Dame ile başlayalım ama fiyatı çok yüksek. :(

Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz de çok övüldü, kesin sevmeyeceğim. İçimde öyle kötü bir his var.

Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü epey eksik kalan kara mizah okuma isteğimi umarım karşılayabilir. Biraz hasret kalmış olabilirim.

Sisifos Söyleni biraz ağır bir kitap olsa gerek, bunu okumayı ara tatile bırakacağım. Bilen bilir zaten, pek fazla şey yazmama gerek yok.

Güçoburlar'ı da okudum ve içindeki her bir hikayeye bayıldımm. Kitapçıda falan denk gelirseniz içindeki Doğu Yücel'in yazdığı hikayeyi ayaküstü okumalısınız!

Yürek Burgusu ismini duyunca bir hüzünleniyorum. Sizde de aynı his oluşmuyor mu? O kadar sevmişim ki kitabın konusuna hiç bakmadım. :')

Yürüdüm Yanında Yağmurun'u da şiir açlığımı dindirsin diye aldım, epey merak ediyorum.

Vee son olarak Mine Söğüt'ün enn çok övülen kitabı. Mine Söğüt severim fakat daha önce de dediğim gibi çok belirli bir çizgiye sahip. Umarım bu kitapta bu çizgisini aşabilmiştir.

-

İkinci kısıma gelelim. Bu alışverişten sonra BKM kitap'ın 3 liralık kampanyasına denk geldim ve şu kitapları aldım:

b616qY.jpg

Nefretimi Alamayacaksınız inanılmaz güzel bir kapağa ve içeriğe sahip. Fransa'daki terör olaylarında eşini kaybeden babanın mektuplarını içeriyor. Duygulanmadan okumak mümkün değil.

Bizsiz Dünya'dan beklendim biraz felsefe tabanlı bir metin olması. Fazla incelemediğim için içeriğini pek bilmiyorum.

Kalan 5 kitap hakkında bir şeyler söylemek isterdim fakat dediğim gibi, 3 lira oldukları için fazla incelemeden aldım. Bu kitaplardan herhangi birini okuyan olmuşsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim. Okuyunca fikirlerimi yazarım. ^^

Vee son olarak bugün gelen kitaplarım..

AzVzWr.jpg

Sibel K. Türker ve Melis Gürpınar kitaplarını yazarlarına olan hayranlığımdan dolayı aldığımı belirtmek isterim.

Bir Sonraki Dolunay inanılmaz güzel bir kapağa sahip tatlış bir öykü kitabı. Böyle bilinmeyen yazarları okumayı seviyorum.

Sonra Bana Kuş Dediler'i almamın sebebi ise yazarın bu kitabı henüz 14 yaşında yazmış olması! Kıskandım ve yerinde olmak istedim açıkçası..

Dünyanın Yan Etkileri de diğerleri gibi tatlış bir öykü kitabı. Bu alışverişimde öykü kitaplarına epey bir ağırlık vermişim. Okuyamadığım dönemlerde bana ilaç gibi geliyorlar ya..

Harry Potter hakkında da bir şey dememe gerek yok galiba? Çocukluğumda epey bir okumuştum fakat unuttuğum için sil baştan yapıyorum.

Bu Ölümsüz ise epey hayran kaldığım Bilimkurgu Klasikleri serisinin galiba en son çıkan kitabı.

Bilimkurgu klasikleri demişken...

3z5zmj.jpg

Bu kitabı en nihayetinde alabildiiimm!!!

O kadar mutluyum kii. Yüksek ihtimal baskısı tekrar yapılmayacak ve karaborsaya düştü. Öyle olunca 500 liraya sattıklarını bile gördüm. Ben de kısmen daha ucuza, 125 liraya aldım. Umarım tekrar basılmaz. :p

İşte böylee. Kısa kısa yazmama rağmen epey uzun bir yazı oldu. Atladığım ya da yanlış yazdığım şeyler varsa affola. Okuyanlara teşekkürler.

Hasan Ali hakkındaki düşüncelerini merak ediyorum. Kitabı okuyunca konuşalım.

Geri