Şahsi kütüphanem

• Kullanıcı Elia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Kitap Kulübü
Konu sahibi son olarak 1035 gün önce görüldü
Çok iyi bir seçim yapmışsın Az ile. Hakan Günday' ın en etkileyici kitaplarındandır. Ben Kinyas ve Kayra ve Daha' dan daha çok sevmiştim bu kitabını. Seveceğini düşünüyorum.
Alamut' a gelince: Haşhaşiler ve Alamut hakkında çok kitap bulabilirsin ancak Viladimir Bartol kadar sade ve olağanüstü kurgulanmışını bulamayabilirsin. Diğerleri daha çok tarihi bilgi odaklı ders notları şeklindedir. Bunu da seveceğini düşünüyorum.
Keyifli okumalar.

Çok iyi bir seçim yapmışsın Az ile. Hakan Günday' ın en etkileyici kitaplarındandır. Ben Kinyas ve Kayra ve Daha' dan daha çok sevmiştim bu kitabını. Seveceğini düşünüyorum.
Alamut' a gelince: Haşhaşiler ve Alamut hakkında çok kitap bulabilirsin ancak Viladimir Bartol kadar sade ve olağanüstü kurgulanmışını bulamayabilirsin. Diğerleri daha çok tarihi bilgi odaklı ders notları şeklindedir. Bunu da seveceğini düşünüyorum.
Keyifli okumalar.

Yaa çok sevindim yorumunu görünce Relativista, uzun zaman olmuştu. Böyle dediğin için hemen kitapları okuyasım geldi. :anla: Çok teşekkür ederiim.

Ay bir sürü kitap okudum ama yine bir türlü vakit bulup yazamadım buraya. :e2:

Herkese merhaba bu arada!

Şu okumuş olduklarımın listesinin şuraya bir yazayım yine.

Ocak

1- Aldanan Kadın - Thomas Mann
2- Günlükler - Erdal Öz
3- Heinrich von Ofterdingen - Novalis
4- Öbürküler - Mahir Ünsal Eriş
5- Uyku Sersemi - Hakan Bıçakcı
6- Aşkın Karanlık Yüzü - Çeşitli Yazarlar
7- Biz - Yevgeni Zamyatin
8- Efsaneler Dünyasında Anadolu - Derman Bayladı
9- Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare
10- Biz Hayvanlar - Justin Torres

Toplam: 10 kitap

Şubat

11- Bir Çift Ayakkabı - Sunay Akın
12- Estetik - Christopher Kul-Want / Piero
13- Etik - Dave Robinson / Chris Garratt
14- Hiçliğin Tanecikleri - Ingrid Jonker
15- Pessoa Pessoa'yı Anlatıyor - Fernando Pessoa
16- Kreutzer Sonat - Tolstoy
17- Uyuyamayanlar - Adrian Barnes
18- Çizimler - Sylvia Plath
19- Bozuk - Hakkı İnanç
20- Son Dilek - Andrzej Sapkowski
21- Kalbin Yardımcı Fiilleri - Peter Esterhazy

Toplam: 11 kitap

Mart

22- Ölüm Hastalığı - Marguerite Duras
23- Zincire Vurulmuş Prometheus - Aiskhylos
24- Bana Masal Anlat - Derya Özel
25- Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi - Peter Handke
26- Hikaye Avcısı - Eduardo Galeano
27- Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol
28- Rüzgarın On İki Köşesi - Ursula K. Le Guin
29- Kalp Zamanı - Paul Celan / Ingerborg Bachmann
30- Kahverengi Elbiseli Adam - Agatha Christie
31- Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları - Elizabeth Lunday

Nisan

32- Teneke Kutular - Alex Shaerer

Toplam: 1 kitap

Hepsi hakkında bir iki cümle yazıp geçeyim yoksa epey bir birikecekler.. Fotoğraflarını da maalesef çekemedim çünkü kitapları İzmir'e götürmüş bulundum bir kere. :anla:

Zincire Vurulmuş Prometheus: Sanırım şu dünyada en sevdiğim şeylerden bir tanesi antik yunan oyunları okumak/izlemektir. Bazıları duyguların yoğunluğundan dolayı dalga geçse de ben gözlerim parlayarak izliyorum genelde. Okurken de aynı hisleri paylaşıyorum. O yüzden bu kitabı sevmememin imkanı yoktu, okuyun derim.

Bana Masal Anlat: Büyüklere masallar deyince bir heyecanlanmıştım ama epey vasat bir kitap çıktı maalesef. Sevebildiğim ancak bir tane masal falan vardır, okumak bana en ufak bir şey katmadı sanırım.

Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi: Beklediğimden çok daha durgun bir kitaptı. Tüm kitabı başım öne eğik okudum sanki bir burukluk vardı. :( Konu anlamında beklediğimi karşılamamış olsa da bu kitaba kötü demek gelmiyor içimden.

Hikaye Avcısı: Eduardo Galenao fan club'ına hoş geldim demek istiyorum. :p Bu adamın kültürüne, hassasiyetine, kişiliğine hayran kalmamak mümkün değil. Hiç okumamış olanlar neler kaybettiklerinin farkında bile değil, kendinize bu kötülüğü yapmayın hemen bu güzel adamla tanışın lütfen. Kitap hakkında söylenecek hiçbir şey yok, mükemmel.

Fedailerin Kalesi Alamut: Tarihsel anlamda bu konuya hakim olsam da bu kitabı okurken hayran kalmadan edemedim. Muhteşem bir kurgu olmuş. Önemli tarihsel olaylar bu şekilde aslına sadık kalınarak kurgulaşırsa tarihi öğrenmek çok zevkli olacaktır. Kitaba dönecek olursak, yer yer dehşete düştüm yer yer hayran kaldım. Yazarın hakkını vereyim, eşsiz bir kitap yazmış.

Rüzgarın On İki Köşesi: Ursula'nın isminin geçmesi bile benim duygulanmam için yeterli. Fazla şey yazmayacağım.. The ones who walk away from Omelas'ı onuncu okuyuşum falandır ama hâlâ beni ağlatıyor.. Bu kadar.

Kalp Zamanı: Mektuplaşmaları gerçekten severim ama her nedense bu kitap benim Paul Celan'dan birazcık soğumama neden oldu. Hem de herhangi bir sebebi bile yokken. Genelde mektupları ya da günlüklerini okuduğum yazarları daha da bir severim ama maalesef bu sefer öyle olmadı..

Kahverengi Elbiseli Adam: Agatha Christie okumayı öyle çok özlemişim ki! Seneler önce kitaplarının sonunu tahmin edebildiğim için Agatha Christie okumayı bırakmıştım, heyecanı olmuyordu. Ama şu an yine o eski heyecana sahibim. Üst üste okuyasım var yine, hayırlısı. :p

Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları: Bu sefer büyük harflerle yazacağım: HAYAL KIRIKLIĞI. Kesin olmayan bilgileri önümüze kesinmiş gibi sunan gereksiz bir kitap olmuş. Verdiği diğer bilgiler ise ilkokul çocuğunun dahi bildiği basit şeylerdi, bana en ufak bir şey bile katmadı bu kitap.

Teneke Kutular: Bu kitabı kitaplığım epey bir derinlerde buldum, okumamış olduğumu fark edince şaşırdım. Taa lise dönemimde aldığım basit bir çocuk kitabı aslında. Ama beni çok şaşırttı. Çocuk kitaplarının hedef kitlesi bizler olmadığımız için okurken sıkılmamız çok normaldir. Ama bu kitap heyecanını bir an dahi olsa yitirmedi. Üstelik epey önemli sosyal bir soruna değinmesi gözümdeki değerini epey bir yükseltti. Çok sevdim!

-

Şimdilik böyle idare edelim. Daha az yoğun olduğum günlerde daha güzel yazılar yazabilirim umarım. Okuyanlara teşekkürler!

Herkese merhabaa.

Kitap fuarından neler aldım başlıklı yazıma hoş geldiniz. :p

Beni bilen bilir, İzmir'deki kitap fuarına iki elim kanda olsa dahi gitmeye çalışırım. Yanlış hatırlamıyorsam 2 sene önce zehirlenmiştim ama son gücümle gitmeyi başarmıştım. İşte böyle böyle 10 yıldır aralıksız gidiyorum bu fuara.

Fuarın ta son günü bir de kapanmaya yakın saatlerinde gittim o yüzden planladığım kadar kitap alamadım, daha gezilecek yayınevleri vardı. Bir de param bitti o ayrı konu..

Ufak ufak yazayım hemen, başlayalım hadi. ^^

Pl9k67.jpg

En aşağıdan başlayalım. Bu senenin beni şaşırtan yayınevi Metis oldu çünkü stantlarını küçültmüşler. Oradaki görevli sağ olsun çok bilgili biriydi bana almam gereken kitaplar konusunda çok yardımcı oldu. En alttaki 3 kitabı 9.90'lık bölümden aldım ki bu fiyata alınabilecek en iyi kitaplardan bunlar. Görüyorsunuz ki Ursula aşkım depreşmiş 3 kitabını birden almışım. Dünyaya Orman Denir'in kapağına vuruldum, Bağışlanmanın Dört Yolunu da bahsettiğim o adam tavsiye etti.

Asıl vurgunu Sel'den yapmışım. Yanlış hatırlamıyorsam sadece oradan aldığım kitaplar 80 lira tuttu. Aynalar'ı nihayet alabildim! Bir Dakikalık Öyküler geçen seneden beri dikkatimi çekiyordu kısmet bu fuaraymış. Şeye benzettim bu kitabı Ernest Hemingway'in (yanılmıyorsam) 6 kelimelik hikayeler şeysine. Alain de Button'dan 2 kitap almışım: Ateistler İçin Din ve Felsefenin Tesellisi. Bilhassa Felsefenin Tesellisi çok ilgimi çekti. Ama keşke bu kadar pahalı olmasalar. :( Vişnenin Cinsiyeti de asırlardır isteyip alamadığım kitaplardandı, o gazla onu da almışım. Bir de yukarılarda Hayvan Mitosları kitabı var. Tam aradığım seçki resmen, çok güzel bir derleme olmuş.

Can Yayınları'na gelirsek, sadece klasikler bölümüne bakma fırsatım oldu. Diğer kitapların olduğu bölüm çok kalabalıktı sonra bakarız dedik ama unutmuşuz. :') Daha önce burada bahsetmiş olduğum Tılsımlı Yüzük nihayet benim oldu! Sis'i de yazarın Yaman Adam kitabına güvenerek aldım umarım hayal kırıklığı yaşamam. Tekinsiz Hikayeleri de elimdeki kitapları görünce stant görevlisi tavsiye etti. Hepiniz bebeklerimsiniz, çok seviyorum. :anla:

Hep Kitap'tan 2 kitap almışım. Hakan Bıçakcı'nın böyle bir incelemeye yönelik kitabının olduğunu bilmiyordum. İçindeki yazarlar da ilgimi çekince hemen alıverdim. Dokunmadan kitabı ise beni çok üzecek gibi duruyor ya. Hayırlısı.

Galatasaray'la ilgili bir kitap aldım, çünkü neden almayayım. :p İlkleri vs. zaten biliyorum ama mutlaka bana bir şeyler katacaktır bu kitap da.

Momo yanlış hatırlamıyorsam daha önce Kabalcı'dan çıkmıştı, içi kırmızı yazılı tatlış bir kitaptı. Kabalcı battı, tüm kitaplarını %50 indirimle sattı ama bu kitaba bir türlü %50 indirim yapmadı. Ben de bu sinirle gidip yeni baskısını Pegasus'tan aldım.

Vee en nihayetinde Vakıf serisine başlıyorum! Nasıl heyecanlıyım bir bilseniz.. İthaki'den çok şey almak istiyordum ama indirimi fazla değildi o yüzden sonraya bıraktım. Bu arada bilen bilir, bilimkurgu serisinin 30. kitabı olan Yüzyılın En İyi Bilimkurgu Öyküleri kitabının ilk baskıyı yaptıktan sonra (1000 adet) bir daha basılmayacağı açıklandı ve bilin bakalım ne oldu, fırsatçı sahaflar tüm kitapları sömürdü. Türkiye'de bilimkurgu adına çıkabilecek en iyi kitaptı ve o iğrenç sahaflar en az 250 liradan satıyor bu kitabı. Bir yerlerde gören duyan varsa ne olur alsın bu kitabı bana, rüyalarıma giriyor. Her neyse, İthaki'de çalışan görevliye bu kitap bir daha asla basılmayacak herhalde dediğimde ikinci baskıyı yapmak için uğraşıyoruz cevabını aldım. Umarım umarım umarım bir sorun çıkmaz da bu kitabı alabilirim!

Tess Gerritsen'dan Diriliş'i aldım, Rizzoli and Isles serisinin Martı'dan çıkan son kitabıymış, şu seriyi de bitireyim artık ya.

Alex de Souza'nın kitabını fuardan almadım ama İzmir'den almış olduğum için onu da ekledim. :p Hatta kitabı okudum bile, boş kalabilirsem hakkında birkaç şey yazmak isterim.

Vee son olarak, Hayaletin Kabusu. Wardstone Günlükleri'nin 7. kitabı. Allah'ın izniyle bu seriyi de bitireceğim. :p Bu arada yine stant görevlisi sağ olsun bana o kadar övdü ki Terry Pratchett'ın Diskdünya serisine başlama kararı aldıım.

Geleliim fuardan önce İstanbul'dan aldığım kitaplara.

azW3l5.jpg

Gözün Kahverengi Suyu'nu ismine tutularak aldım. Yerli edebiyat konusunda çook eksik olduğumu fark ettim bir an önce kendimi tamamlamam gerek.

Onun üstündeki 4 kitap (aslında 5 idi) Jorge Luis Borges'in Babil Kitaplığı için seçtiği kitaplardan. Kaçan Ayna kitabı da buradaydı ama okuduğum için onu İzmir'e götürdüm. Şu an Vathek'i okuyorum. Cidden çok güzel bir seçki olmuş.

Otostopçu'nun Galaksi Rehberi'ne aşığım resmen! İlk kitabın bende eski basımı vardı ama bu yenileri görünce dayanamadım seriye buradan devam etmeye karar verdim. Hepsini D&R'ın 12.90'lık kampanyasından aldım. 2. kitap eksik, inş onu da bir ara alacağım. :p

Aya Tırmanmak ise Rüzgarın On İki Köşesi ile beni benden alan Ursula'nın bir diğer öykü kitabı. Bayılacağıma eminim!

-

Amanın ne çok şey almışım, ben yazmaktan yoruldum siz okumaktan yorulmayın. Okuyanlara koskocaman teşekkürler! :dyg:

En nihayetinde yeni bir okur sayılmam :)
Kitaplarla aram iyi hoşuma gitti, güzel ve okumadığım birşeyler yakarlarsam faydalanıcam elbette.

En nihayetinde yeni bir okur sayılmam :)
Kitaplarla aram iyi hoşuma gitti, güzel ve okumadığım birşeyler yakarlarsam faydalanıcam elbette.

Yanlış anlaşılmayayım, benim sayfamda yeni bir okur*.
O halde her zaman beklerim, ben de paylaşmaya açık ve açım. ^^

Ne desem ne desem..

-

Bu arada 2 kitap daha aldım. Evrenin Sonundaki Restoran ve Kuşkucu Somon. Böylelikle Otostopçunun Galaksi Rehberi de tamamlandı. Fotoğraf koymaya üşendim. :anla:

De işte bişeyler bize en son ne olur xhdjjd.
Kurgu ve aşklı şeyler pek sevmiyorum biyografi ve gercek tarih olabilir

De işte bişeyler bize en son ne olur xhdjjd.
Kurgu ve aşklı şeyler pek sevmiyorum biyografi ve gercek tarih olabilir

Son zamanlarda tarih temalı bir şeyler okumamışım, bugün fark ettim hatta. Biyografi de ya ressamların ya da büyük yazarlarınkini okudum genel olarak. İlgini çeker mi ki? Hı Alex'inkini okudum bak madem Fenerbahçelisin oku sen de, güzeldi. ^^

Son zamanlarda tarih temalı bir şeyler okumamışım, bugün fark ettim hatta. Biyografi de ya ressamların ya da büyük yazarlarınkini okudum genel olarak. İlgini çeker mi ki? Hı Alex'inkini okudum bak madem Fenerbahçelisin oku sen de, güzeldi. ^^

Atakan büyükdağ'ın hesaplaşma ve kavgamız adlı kitaplarını yeni bitirdim oldukça akıcı ve güzel kitaplar aslında ben pek fazla kitap okuyan biri değilim hazır başlamışken ortalığı cacık edeyim diyorum :P
Amin maalouf'dan semerkant ile afrikali leo ve stefan zweig'den bir kac kitap istettim umarım onlarda güzeldir yoksa okur kariyerim başlamadan bitebilir :D
O yüzden senden öneri istedim yoksa Anna Karenina'dan yemek tarifi isterdim :hıı:

Atakan büyükdağ'ın hesaplaşma ve kavgamız adlı kitaplarını yeni bitirdim oldukça akıcı ve güzel kitaplar aslında ben pek fazla kitap okuyan biri değilim hazır başlamışken ortalığı cacık edeyim diyorum :P
Amin maalouf'dan semerkant ile afrikali leo ve stefan zweig'den bir kac kitap istettim umarım onlarda güzeldir yoksa okur kariyerim başlamadan bitebilir :D
O yüzden senden öneri istedim yoksa Anna Karenina'dan yemek tarifi isterdim :hıı:

Afrikalı Leo henüz okumadan sevdiğim ender kitaplardandır, senin de seveceğine eminim. ^^ Zweig eğer üst üste okursan birazcık sıkılırsın ama onun dışında sevmemen çok küçük bir ihtimal olur bence güzel seçimler hep böyle devam..

Afrikalı Leo henüz okumadan sevdiğim ender kitaplardandır, senin de seveceğine eminim. ^^ Zweig eğer üst üste okursan birazcık sıkılırsın ama onun dışında sevmemen çok küçük bir ihtimal olur bence güzel seçimler hep böyle devam..

Allah razı olsun :cici:

Yine yine yine boşladım burasını. Bir iki gündür kitap okumayı da boşladım sayılır, çok hastayım son günlerde..

Madem bu hastalık beni uyutmuyor, okuduğum kitapların listesini güncelleyeyim. Boş kaldığım ilk anda bir şeyler yazmaya çalışacağım..

Ocak

1- Aldanan Kadın - Thomas Mann
2- Günlükler - Erdal Öz
3- Heinrich von Ofterdingen - Novalis
4- Öbürküler - Mahir Ünsal Eriş
5- Uyku Sersemi - Hakan Bıçakcı
6- Aşkın Karanlık Yüzü - Çeşitli Yazarlar
7- Biz - Yevgeni Zamyatin
8- Efsaneler Dünyasında Anadolu - Derman Bayladı
9- Bir Yaz Gecesi Rüyası - William Shakespeare
10- Biz Hayvanlar - Justin Torres

Şubat

11- Bir Çift Ayakkabı - Sunay Akın
12- Estetik - Christopher Kul-Want / Piero
13- Etik - Dave Robinson / Chris Garratt
14- Hiçliğin Tanecikleri - Ingrid Jonker
15- Pessoa Pessoa'yı Anlatıyor - Fernando Pessoa
16- Kreutzer Sonat - Tolstoy
17- Uyuyamayanlar - Adrian Barnes
18- Çizimler - Sylvia Plath
19- Bozuk - Hakkı İnanç
20- Son Dilek - Andrzej Sapkowski
21- Kalbin Yardımcı Fiilleri - Peter Esterhazy

Toplam: 11 kitap

Mart

22- Ölüm Hastalığı - Marguerite Duras
23- Zincire Vurulmuş Prometheus - Aiskhylos
24- Bana Masal Anlat - Derya Özel
25- Kalecinin Penaltı Anındaki Endişesi - Peter Handke
26- Hikaye Avcısı - Eduardo Galeano
27- Fedailerin Kalesi Alamut - Vladimir Bartol
28- Rüzgarın On İki Köşesi - Ursula K. Le Guin
29- Kalp Zamanı - Paul Celan / Ingerborg Bachmann
30- Kahverengi Elbiseli Adam - Agatha Christie
31- Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları - Elizabeth Lunday

Nisan

32- Teneke Kutular - Alex Shaerer
33- Şehristan Rivayetleri - Serhat Poyraz
34- Az - Hakan Günday
35- Korku Benim Sahibim - Filiz Özdem
36- Kaçan Ayna - Giovanni Papini
37- Alex de Souza - Marcos Eduardo Neves
38- Vathek - William Thomas Beckford
39- Bir Dakikalık Öyküler - Istvan Örkeny
40- Galatasaray - Ergun Hiçyılmaz
41- Bir Çöküşün Öyküsü - Stefan Zweig

Mayıs

42- Dokunmadan - Nermin Yıldırım
43- Momo - Michael Ende
44- Uydurmanın İncelikleri - Hakan Bıçakcı
45- Alexis ya da Beyhude Mücadelenin Kitabı - Marguerite Youecenar
46- Gözün Kahverengi Suyu - Memet Baydur
47- 100 Soruda Oğuz Atay - Selçuk Orhan
48- Vişnenin Cinsiyeti - Jeanette Winterson
49- Büyünün Rengi - Terry Pratchett
50- Sis - Miguel de Unamuno
51- Hayaletin Kurbanı - Joseph Delaney
52- Üst Kattaki Cinler - Umut Dağıstan
53- 1473 - Bedia Ceylan Güzelce
54- Cennette Bir Yıl - Andres Iniesta

Toplam: 13 kitap

Yıllık hedefimden uzak değilim ama birazcık hızlanmam gerekebilir..

Bu yıl listendeki favorini merak ettim Elia =)

Ay çok güzel soruu. Senenin başından beri okuduklarıma şöyle bir bakınca ilk gözüme çarpanları yazayım bi' önce:
-Rüzgarın On İki Köşesi
-Momo
-Vişnenin Cinsiyeti
-Sis
Bunların arasından da illa bir tane seçecek olsam daa mm sanırım Vişnenin Cinsiyeti derdim. Son zamanlarda okuduğum en orijinal kitaplardan birisiydi. Diğer kitapları da çook sevdim ama bu bir tık önde sanki. Üstelik kesin sevmeyeceğim ben bunu diyerek başlamıştım. ^^

Geri