R4bia

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
hayır anlamadığım niye hala inatla masum insanların yanında olmak yerine hep karsı cıkmak?abi hepimiz müslüman değilmiyiz ? niye bu öfkeli yaklasım ?
allah mısır'daki kardeslerimize yardım etsin elimizden sadece dua etmek geliyo malesef

İyide arkadaşım eski 1 lira şimdide değildiki hiç bir zaman değildi 1950de 5 kuruş 1960 dada 5 kuruş değildi. Neden çünkü sabit kur uygulamamız yok. ABD den başka hiç bir devlet sabit kur uygulamasına geçemedi. 2001 de geçmeye cabaladılar ekonomi patlak verdi hatırlarsın dervişi getirdiler gene kurtulamadı, ekonomi düştü ve tekrar dalgalı kura çevirdiler. E buda Türkiye'lik bir mevzu değil kapitalizmin sonuçları. Dünyayla ticaret yapıcaksan eğer dalgalı kurla yapıcaksın yoksa herhangi bir kazanç sağlayamazsın. Ne esnaf kazanı ne devlet kazanır nede halk kazanır.

Hayatta pahalı değil. Parayı kullanamayan adamlar var. Seninde dediğin gibi götünde don yoksa almıcaklar o telefonu. Akıllı olucaklar, özentilik yapmıcaklar. İnsan evladı gibi yaşayıp paralarını biriktiricekler. Ben doğma büyüme İstanbulluyum buraya site ve gayrimenkul felaket derecede ilerledi sende bilirsin. Ama hiç boş ev yok nedense hepsi satılıyor. Bu hayatın pahalılığını mı gösteriyor ? Bence değil. Şükretmesini bilicez sadece o kadar.

Derviş dönemlerinde fazla teorilerim var ama şimdi konuyu çetrefilli bir hale sokmayayım. Halk kazanır kısmına itiraz edeyim kısaca. Halkın bir kazancı yok. Misalen, yıl başında açıklanıp, sözde gerilediği söylenen TÜFE verileriyle brüt 800 lira olan bir maaşta bunun yansıması 50 liralık bir gerileme oluyor; hükümet ise asgari ücrete 30 lira zam yapıyor. 20 lira halk zararda.

Madem ülke ekonomisi gelişiyor, kâr yapıyor. Bu maaşlara neden yansımıyor? Tek yönlü bakıyorum diye düşünme. Aynı şekilde sendikaları da eleştiriyorum mesela. MEMUR-SEN hükümet ile pazarlığa oturuyor. Hükümet 230 lira ve %3+3 gibi bir öneri sunuyor. Sendika kabul etmiyor; aradan bir hafta geçiyor ve 130 liralık zammı kabul ediyor. Saçmalığa bak.

Hayat pahalılığı için sadece empati yapmak gerekiyor. İstanbul gibi bir yerde, asgari ücretle geçimini sağlayan evli ve iki çocuğu olan biri olsaydın; bunun ne kadarı kiraya, faturalara ve temel ihtiyaçlarının karşılamasına gidecekti? Ay sonunda elinde para kalır mıydı? Şener Şen malum filminde ne diyordu: "Yetiremedim, çok çalıştım ama yetmedi." Bundan farklı bir şey söyleyebilir miydin?

hayır anlamadığım niye hala inatla masum insanların yanında olmak yerine hep karsı cıkmak?abi hepimiz müslüman değilmiyiz ? niye bu öfkeli yaklasım ?
allah mısır'daki kardeslerimize yardım etsin elimizden sadece dua etmek geliyo malesef

İşin içine bugün siyaset karıştı maalesef, siyaset arenasında da r4bia işaretini görmüş olduk. Rant meselesi haline getiriliyor iktidar tarafından ve bu masumane bir şey değil. Aksi görüşte olmak, darbe yapanın, kan dökenin, zulüm edenin yanında olmak demek değildir. Bu forumda hiç kimsenin AKP'li olmadığı gibi.

Derviş dönemlerinde fazla teorilerim var ama şimdi konuyu çetrefilli bir hale sokmayayım. Halk kazanır kısmına itiraz edeyim kısaca. Halkın bir kazancı yok. Misalen, yıl başında açıklanıp, sözde gerilediği söylenen TÜFE verileriyle brüt 800 lira olan bir maaşta bunun yansıması 50 liralık bir gerileme oluyor; hükümet ise asgari ücrete 30 lira zam yapıyor. 20 lira halk zararda.

Madem ülke ekonomisi gelişiyor, kâr yapıyor. Bu maaşlara neden yansımıyor? Tek yönlü bakıyorum diye düşünme. Aynı şekilde sendikaları da eleştiriyorum mesela. MEMUR-SEN hükümet ile pazarlığa oturuyor. Hükümet 230 lira ve %3+3 gibi bir öneri sunuyor. Sendika kabul etmiyor; aradan bir hafta geçiyor ve 130 liralık zammı kabul ediyor. Saçmalığa bak.

Hayat pahalılığı için sadece empati yapmak gerekiyor. İstanbul gibi bir yerde, asgari ücretle geçimini sağlayan evli ve iki çocuğu olan biri olsaydın; bunun ne kadarı kiraya, faturalara ve temel ihtiyaçlarının karşılamasına gidecekti? Ay sonunda elinde para kalır mıydı? Şener Şen malum filminde ne diyordu: "Yetiremedim, çok çalıştım ama yetmedi." Bundan farklı bir şey söyleyebilir miydin?

Şimdi TÜFE verileri fiyat değildir orandır. 800 tl neye göre cıkardın ve halk zararda olduğunu nasıl cıkartırsın orayı anlayamadım. Tüketici fiyat endeksi bir alım gücüdür. Her ay oranları belirlenir fiyatlarla bir alakası yok.

Her sene enflasyona göre devlet kurumlarında zam yapılıyor annem ve babamdan biliyorum ikiside memur . Ayrıca devlet memurlarının sendikası olamaz ve grev hakları yoktur. Yasal değildir. İş ve sosyal güvenlik hukuku konusunda yer alır. Memur-seni dikkate almadığı için devlet onların artışlarına göre değilde enflasyona baz alarak her sene maaşına zam yapar.
Ayrıca fazla zam bekleme zaten gelişmiş bir ülke değiliz, gelişmekte olan bir ülkeyiz.

Kusura bakmasınlar. Okusunlarda asgari ücretle calısmasınlar. MAdem asgari ücret alıyor 2 cocuk yapmasalarmış. Sonrada hökümett bize bakmiyiiii derler. Beni alakadar etmez o durumlar. Şimdi sen diceksin okumaya maddi durumları yoktur belkide diceksin. Bende dicemki sana benim babam çoban olmak istememiş dedemden kaçmış. Küçük yaşta hem calışmış ilçede hemde tek başına okumuş. Yani şu ki okumak isteyen adam herşekilde okur. Yeterki azmetsin .

Siyasi bir simge oldu ne yazık ki... Gezi olaylarında ölen 5 can ve 4900 küsür yaralı olduğunda bu kadar ülke ayağa kalkmadı, ama doğru bu rabiacılara oradakiler biz çapulcu ve teröristiz... Sırplar katliam yaparken neredeydi bunlar çok merak ediyorum. ? Yada Karabağda türkler öldürürlerken yada Kerkükte Türkleri katlederlerken, Yada Çeçenistanda soruyorum nerdeydi bu rabia cılar ? Sırf siyaset eseri başka bir şey değil... Toplu cenaze namazları kılınıyor şartmış gibi, üstüne Asker Mısıra diye sloganlar yükseliyor... Bu slogan Sivas Madimak otelinde de atılmıştı '' Asker Bosna ya diye... '' Aynı senaryo olaylar farklı, Ümmetçi zihniyeti ne yazık ki... Gerçi ümmetçilikleride muamma, Araplar ki bizi sırtımızdan vurmuş kişiler bizene ? Sen önce ülkende ölen gençler için ağla, sonra Türkistan için Türklerden fırsat gelirse araplara dönersin. Nedir bu insanların araplara özenmesi anlamıyorum... Sen TÜRK sün TÜRK unutma benliğin bu senin, ama yok tutturmuşlar bir mısır türküsü gidiyor... Kuru laf boş kalabalık insanları bölüyorlar başka hiç bir şey değil... Yazık insanlarımızda inanıyor buna....

Zihniyet darbe değil, kendi halkını haksız yere katletmek. Saydığın ülkelerde yakın tarihte aman aman bir sıkıntı görülmedi. Sen hangi ülkede gördün günde 2000 kişinin yaralandığını. Ayrıca onlarda senin soyun Azerbeycanda Osmanlı imp bağlıydı Mısırda öyle. BOP a girsin girmesin Türkiye'nin çıkarlarını kim koruyorsa halkına her yönden kimin katkısı varsa ben o şahsı tutarım . Bence müslüman kardeşin katlediliyor diye üzül, gerisini boşkoy .

Türkiyede günde 2 günde 3500 kişi yaralandı dostum 3 tanede ölü oldu gözaltıları saymıyorum sana... Ne çabuk unuttun gezi olaylarını ? Bizzat yüzlerce yaralıları seyyar hastanelere taşıdık videolar var izlemedin mi ? 4900 kişi devlet kayıtları birde resmi olmayanlar var, polisin ambulans sokmadığı için evler revir oldu camiler revir oldu oradakileride say... Öldürmekten beter edildi insanlar Al sana örnek... Madem bir şeye destek verilcek tam verilsin, önce ülkemizde yeni olan olaylar hatırlansın sonra başka ülkere bakarız.

Şimdi TÜFE verileri fiyat değildir orandır. 800 tl neye göre cıkardın ve halk zararda olduğunu nasıl cıkartırsın orayı anlayamadım. Tüketici fiyat endeksi bir alım gücüdür. Her ay oranları belirlenir fiyatlarla bir alakası yok.

Her sene enflasyona göre devlet kurumlarında zam yapılıyor annem ve babamdan biliyorum ikiside memur . Ayrıca devlet memurlarının sendikası olamaz ve grev hakları yoktur. Yasal değildir. İş ve sosyal güvenlik hukuku konusunda yer alır. Memur-seni dikkate almadığı için devlet onların artışlarına göre değilde enflasyona baz alarak her sene maaşına zam yapar.
Ayrıca fazla zam bekleme zaten gelişmiş bir ülke değiliz, gelişmekte olan bir ülkeyiz.

Kusura bakmasınlar. Okusunlarda asgari ücretle calısmasınlar. MAdem asgari ücret alıyor 2 cocuk yapmasalarmış. Sonrada hökümett bize bakmiyiiii derler. Beni alakadar etmez o durumlar. Şimdi sen diceksin okumaya maddi durumları yoktur belkide diceksin. Bende dicemki sana benim babam çoban olmak istememiş dedemden kaçmış. Küçük yaşta hem calışmış ilçede hemde tek başına okumuş. Yani şu ki okumak isteyen adam herşekilde okur. Yeterki azmetsin .

Belirli şeylerin-buzdolabı, kıyafet, vb.- yıllara göre ne kadar ucuzladığı yahut zamlandığı esasına dayalı olarak TÜFE verileri oluşturuluyor. Yani halkın birinci dereceden ihtiyaç duyduğu şeyler yerine absürt şeyler ya da bir defaya mahsus alınan şeylerin indirimleri dahil ediliyor. Oran olduğu konusunda aksini iddia etmedim ki, bu sonuca nereden vardın? Ayrı parantez içinde belirtmeme gerek var mıydı?

800 lira örnek brüt bir miktardır; TÜFE verileri oluşturulurken, buzdolabının şu kadar miktar indirime girmesi bu maaşla ev geçindirmeye çalışan birine nasıl yansır, onu anlatmaya çalıştım. 'Brüt-net' tutarlarının TÜFE ile nasıl şekillendiği hakkında da ayrı parantez açmama gerek var mı? Ekonomi konusunda baya ilgili olduğunu söylüyorsun.

Benim ebeveynlerim de memur. Hatta defalarca haber bülteninde 'memurlara zam müjdesi' diye bir haber duyunca televizyonun sesini nasıl açtırdıklarını da çok iyi biliyorum. Ancak bu onların eleştirme ve isteklerini iletme hakkına sahip olmadığı anlamına gelmez. Bu konuda bilgilerini tazelemen gerekir. Memur bir sendika kurabilir yahut bir sendikaya üye olabilir. İsteklerini, sorunlarını dile getirebilir. Yasal olmayan kısmı sadece grev ve toplu iş sözleşmesini kapsıyor.

İş milletvekilleri maaşlarına gelince zamlar, yüksek yüzdeler havada uçuşuyor ama. O zaman gelişmekte olan ülke olmuyoruz.

Okusaymış değil mi, haklısın. Bu ülkede fakirin, yoksulun canı yok zaten.

Mısır kadar Doğu Türkistana , Iraktaki Türkmenlere ,Azerbaycana , Güney Azerbaycana destek verildi mi ?

+1

Onuda geçtim arkadaşlar sorgulamayada gerek yok biraz düz mantıkla hareket edin,Kendi içimizde Gezi parkında onca yaralanan oldu yukarıda arkadaşımızın saydıkları niceleri.Neden Mısır'da olaylar değişti ? burada hiçbir arkadaşın savaş sempatizanı olduğunu düşünmüyorum.Ancak Mısır olaylarında bizi galeyana getirenlerin amacı farklı.Buradan darbe yanlısı olduğum düşünülmesin,sosyal medyada Rabia resmi ekleyip 2-3 gün sonra unutcaklardan daha çok izliyorum Mısır'ı.Sırf başbakan sesini çıkarıyor diye Mısır'a ses çıkaranlar,Irak yerle bir edildiğinde ''Kahraman kadın ve erkek amerikan askerlerinin olabilcek en az kayıpla evlerine dönmeleri için dua ediyorum'' diyenler için neredeydi ? Okadar herşeye ''din kardeşi'' gözüyle bakıyorsunuzda Irak'takiler daha az mı müslümandı ? Biraz düşünün demiyorum, düz mantık yürütün yaa.Zor değil.

Tek cumle. Samimi bulmuyorum. Bildigin siyasi emelleri icin kullaniyorlar.
Oradaki insanlar icin elbette uzzuluyorum ama sen hem bop esbaskani olacaksin hem abd ye her fiirsatta kosup muttefikiz diye yalakalik edeceksin sonra bu olaylara sebep olanlari bilmedigimizi dusunup misir ustunden siyaset yapacaksin..

Kendi ulkenizde insan oldu polis oldurdu kim sesini cikardi? Olenlerin dini islam degilmiydi? Dini de gectim olenler insan yahu..Sadece filistin suriye ve misir da muslumanlar olmedi. Biraz samimi olan tepkisini hepsinde gosterirdi.

Türkiyede günde 2 günde 3500 kişi yaralandı dostum 3 tanede ölü oldu gözaltıları saymıyorum sana... Ne çabuk unuttun gezi olaylarını ? Bizzat yüzlerce yaralıları seyyar hastanelere taşıdık videolar var izlemedin mi ? 4900 kişi devlet kayıtları birde resmi olmayanlar var, polisin ambulans sokmadığı için evler revir oldu camiler revir oldu oradakileride say... Öldürmekten beter edildi insanlar Al sana örnek... Madem bir şeye destek verilcek tam verilsin, önce ülkemizde yeni olan olaylar hatırlansın sonra başka ülkere bakarız.

:)3500 öylemi, bence yanlışın var photoshop resimler gibi buda yalan haber emin ol. Hem Ne için yaralandı benim için mi. Benim hakkımı mı savundular? APO bayraklarını asarak mı yoksa polise taş atarak mı ? Ben darbeden bahsediyorum. Kahpelikten değil .

:)3500 öylemi, bence yanlışın var photoshop resimler gibi buda yalan haber emin ol. Hem Ne için yaralandı benim için mi. Benim hakkımı mı savundular? APO bayraklarını asarak mı yoksa polise taş atarak mı ? Ben darbeden bahsediyorum. Kahpelikten değil .

Zaten senin gibi birinin hakkini savunacaklarini sanmam. Sana su an dokumayan yilan doner gelir bi gun hala apo bayragi hala polse tas atan diyor adam. Bence birakin kendi halinde..

Gezi olayları ve PKK? :esne: Gerçeği şuydu halbuki:

[YOUTUBE]479zIlRMAqA[/YOUTUBE]

Yalan haber mi ? Sağlık bakanlığı yalan mı söylüyor. ? Başkada bir şey demiyorum daha :hi:

http://tr.wikipedia.org/wiki/2013_Taksim_Gezi_Parkı_protestoları

Bak Wiki de de yalan dimi

4 sivil (16 Haziran 2013)
1 komiser[37][38]
Yaralı : 8163+ sivil, 900+ polis

Ayrıca 91 kafa travmasına uğrayan 10 gözünü kaybeden ve 1 de dalağı alınan vak'a mevcuttur.. 12 Hazirana kadar yaralanan sayısı ; 7.478 kişi

5 günde 150.000 adet gaz bombası atıldığı, 3.000 ton su sıkıldığı, OC Gas, CS Gas ve CR Gas olmak üzere 3 çeşit gaz sıkıldığı, göz gibi hassas organlarda kalıcı hasarlar verebilen FN-303 adlı silahtan göstericileri boyamak için ‘bizmut’ içeren kapsüller atıldığı medyada yer aldı.

Zaten senin gibi birinin hakkini savunacaklarini sanmam. Sana su an dokumayan yilan doner gelir bi gun hala apo bayragi hala polse tas atan diyor adam. Bence birakin kendi halinde..

Savunamazlar zaten. Ailelerinden, uzakta olan ergenlerin yaptıkları boş beleş işler. Bencede kendi halime bırak, boşa sinir harbine girme .

Yalan haber mi ? Sağlık bakanlığı yalan mı söylüyor. ? Başkada bir şey demiyorum daha :hi:

2013 Taksim Gezi Parkı protestoları - Vikipedi

Bak Wiki de de yalan dimi

4 sivil (16 Haziran 2013)
1 komiser[37][38]
Yaralı : 8163+ sivil, 900+ polis

Ayrıca 91 kafa travmasına uğrayan 10 gözünü kaybeden ve 1 de dalağı alınan vak'a mevcuttur.. 12 Hazirana kadar yaralanan sayısı ; 7.478 kişi

2 günde 2500 olmamış panpa :) toplu söylüyon sen bana :) Ayrıca nasıl yaralandı o kadar kişi Mısır gibi ağır mı yaralandı silahlarla mı. Yoksa biber gazlarıyla mı . Pehh

2 günde 2500 olmamış panpa :) toplu söylüyon sen bana :) Ayrıca nasıl yaralandı o kadar kişi Mısır gibi ağır mı yaralandı silahlarla mı. Yoksa biber gazlarıyla mı . Pehh

Oldu kardeşim oldu ilk 2 gün olaylara katılmadın sen, bilmiyorsun 2.500 den fazla yaralı oldu taksim ve beşiktaş ve akaretlerdi olaylarda 2.500 ü geçti 2 günde olan yaralı sayısı gitmediğin için bilmiyorsun, biber gazı yedin mi hiç vücuduna sen peh diyorsun adamlar kafalara nişan aldı, helikopterden plastik mermi sıktılar. :hi: Daha ne yapacaklar. Gerçek silaha başvurdular kimi zaman videolar dolaşıyor sivillerin elinde silah sıka sıka beşiktaşa girerken ne çabuk unuttun onları ?

Oldu kardeşim oldu ilk 2 gün olaylara katılmadın sen, bilmiyorsun 2.500 den fazla yaralı oldu taksim ve beşiktaş ve akaretlerdi olaylarda 2.500 ü geçti 2 günde olan yaralı sayısı gitmediğin için bilmiyorsun, biber gazı yedin mi hiç vücuduna sen peh diyorsun adamlar kafalara nişan aldı, helikopterden plastik mermi sıktılar. :hi: Daha ne yapacaklar. Gerçek silaha başvurdular kimi zaman videolar dolaşıyor sivillerin elinde silah sıka sıka beşiktaşa girerken ne çabuk unuttun onları ?

Ogun sen kime neyi anlatiyorsun yahu? Toplumsal duyarlilik bilinci gelismemis bi kere gidip yerinde gormemis ne polisi ne eylemini yapani dinlememis biri seni ne kadar anlayabilir? O hala polis der tas der apo bayragi der.

Abi sen ordaki yaralılarla burdaki yaralıları nasıl karşılaştırırsın. Silah sıka sıka diyosun ne yapsın kalabalık dağılmıyorsa havaya sıkar. Ayrıca gezi parkından banane, neden gidiliyor orayada o kadar yaralı veriliyor. Amaç ne yav, ben haklının olduğu taraftayım. Zulmün yanındayım müslüman kardeşlerimiz ölmüş onun yanındayım.
Kusura bakma gezi parkı ne alaka, ne için o kadar yaralı verdik, cokmu dikdatör bizim başbakan veya asıp kesiyormu ne için direnildi anlamadım ki .

Geri