Skipper
Üye
Hasan Gökçe Kardeşim Ruhun şad olsun...
Şehadet bir çağrıdır nesillere, çağlara...
Bilgi - İnanç - Eylem
Bilgi - İnanç - Eylem
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
HAMAS Şartı Numara mı..?
İsrail Türkiye ile ilişkilerin yeniden kurulması için Türkiye'deki HAMAS bürosunun kapatılmasını şart koşuyormuş.
Alamadığım şey, Türkiye mi ilişkilerin yeniden başlamasını istiyor yoksa İsrail mi?
İlişkilerin yeniden başlamasını isteyen İsrail'dir. Öyleyse ilişki talebinde bulunan İsrail'in HAMAS şartı ileri sürmesi mantıklı mı...?
Bence bu bir numara:
AKP İktidarı, İsrail'le yeniden ilişki kurmanın toplumda doğuracağı infiali azaltmak için "Bakın İsrail HAMAS bürolarının kapatılmasını istedi ama ben kabul etmedim..." intibaını vermek istiyor.
Ama yemezler...
Bilgi - İnanç - Eylem
Hasan Gökçe Kardeşim Ruhun şad olsun...
Bilgi - İnanç - Eylem
İbrahim'de 3 çocuğunu yetim bırakarak rabbine uçtu!
El-Cezire muhabiri meslektaşımız ابراهيم عمر Esed uçakları tarafından İdlib'in Tirmanin beldesine düzenlenen hava saldırısında şehit oldu.
Mekanı cennet olsun.
Bilgi - İnanç - Eylem
Olanlara dair burada okuduğum bir çok şey nekadar art niyetli ve gündem tarih okuması, toplum okumadı yapamayan kişilerle dolu olduğunu gösterdi... Bu yüzden tartışmalara girmeden kendi okumalarımda değinmek istedim.
Düşüncem ; Bu olanlanlar oyun veya senaryo değil açık bir cuntacı darbe girişimidir. Öncelikle şunu söyleyeyim bu 1980 darbesi gibi emir komuta zinciri dahilinde tüm TSK mensuplarının katıldığı bir darbe değil 1960 darbesinde olduğu gibi bir grup cuntacı subay tarafından gerçekleştirilmek istenmiştir. 1960 darbesinde cuntacı subaylar ilk olarak genelkurmaybaşkanını tutuklamışlardı. Tıpkı dün akşam olduğu gibi..
1) Darbe gece olmazmış. Tam aksine darbeler cuma günü akşamı yapılır. Çünkü ertesi gün tatildir. Bütün devlet daireleri ve borsa kapalıdır. Böylece iki günlük zaman kazanmış olurlar. 27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbeleri cuma günü gece yapılmıştır.
2) Darbe 2 şehirde yapılmazmış. Türkiyede en önemli iki şehir İstanbul ve Ankaradır. Bu şehirleri aldığınızda ülke yönetimini ele geçirmiş olursunuz. Bu nedenle olaylar özellikle bu iki şehirde gerçekleşti.
3) Hükümet yetkilileri tutuklanırmış. Evet doğrudur siyasiler tutuklanır. Zaten bunu denediler. Önce kendilerine karşı çıkan genelkurmay başkanını ve üst düzey general ve amiralleri tutukladılar. Marmariste cumhurbaşkanının kaldığı oteli bastılar fakat cumhurbaşkanı bir süre önce otelden ayrılmıştı. Meclisi basmak istediler, bombaladılar. Tabi bunlar yaşanırken bir yandanda kendilerini engellemeye çalışan emniyet mensupları ve ordu komutanları ile mücadele ediyorlardı. Aynı zamanda da sokaklara dökülüp iradesine sahip çıkan halkla mücadele ediyorlardı.
4) TRT ve tüm kanallar ve internet kapatılırmış. Bunu da denediler zaten TRT, CNNTURK ve Kanal D yi bastılar. Ankaradaki Türksat merkezini bastılar Türktelekoma müdehale ettiler. Ama başaramadılar.
Bu cuntacılar 30 Ağustostaki Yüksek Askeri Şurada zaten ordudan atılacaklardı atılmadan önce son kozlarını denediler. Emir komuta zinciri dışında hareket eden bu bir grup subay gider ayak basiretsizce denedikleri bu kalkışma halkın sokaklara çıkmasıyla başarısız oldu.
Aslında hükümet gece düştü, ülke yönetiminede bildiriyle beraber el kondu... Ama olayları halkın kendisi tersine çevirdi...
Benim ve arkadaşlarım için mesele parti meselesi değildir. Darbe gerçekleşseydi bütün partiler kapatılıp demokrasi rafa kaldırılacaktı. Hep birlikte irademize sahip çıkmalıyız ve çıkacağız...
Çalınan kornalar, sabahlara kadar yapılan eylemler birer kutlama değil aksine birer nöbet, darbe girişiminin tekrarlanmaması için bir Halk gövde gösterisidir... Birilerinin bunu çıkarlatı için kullanması nemalanması bunu yapanların karektersizLiğinden kaynaklanır...
Hükümetede, orduyada, emniyet birimi ve herkesin bundan çıkaracak dersleri var... Düşen ve halk tarafından yeniden kalkan hükümet halka kulak vermeli yoksa bizzat halk tarafından sivil iteatsizlikle alaşağı edilirler...
ALINTI YAPMAYINIZ...
CEVAP YAZMAYINIZ...
Kısaca yazdım zaten... Yazılış amacı da geriye dönüp baktığımda konuya, olaya, gündeme dair ne düşündüğümü görmek yeniden tahlil etmek amaçlıdır...
Tartışmaların tarafı değilim. Herşey netleşince uzun uzun üzerine konuşulur...
Bilgi - İnanç - Eylem