PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 629 gün önce görüldü
Ramazan günlüğü;

Ramazan ayı girdiğinden beri daha az konuşur oldum.enerjimi daha ekonomik kullanıyorum.aclık susuzlugun ne anlama geldiğini daha iyi kavradığım gibi,bir lokma ekmege bir yudum suya muhtaç olan insanların ruhalıyetlerını daha iyi kavradım.oruç benim için bir nefis terbiyeside oldu.

Oruçun en güzel yanlarından biriside iftara 5 10 dk.kala sofraya oturdugum anda bir elimde su diger elimde kasık vaktin gelmesini bekleyerek ALLAH ile aramda gecen dıyalog.Allahın hatrı için gun boyunca ac ve susuz kalıyorsun ve onundeki nimetlere sadece dokunuyorsun tatadmıyor ıcemıyorsun.kuskusz bu benım ıcın Allah ile aramda gecen en guzel dıyalog.

Bu bataklıktan ve yapaylıgın içinden çıkabilmemiz için bataklıktan ve yapaylıktan yoksun bir dünyada yetismemiz lazım ya da en azından o dünyayı görmemiz lazım.Ahmet Kaya'nın şarkısı gibi çok uzakta öyle bir yer var o yerde mutluluklar ama malesef o çok uzaktaki yeri kimse goremedi gitmedide.onun için bu bataklıga ve yapaylıga adapte olmaktan başka çaremiz yok.

Günaydın mutlu insanlar. Geceye hakim olduk sizler için. Açık gökyüzü,temiz hava ve kuş seslerinin tadını çıkartın. Ama şunu eklemeliyim , bilmelisiniz : kedinin biri bir serçeyi yedi yaklaşık bir saat önce , bunu gördüm ben. Şimdi mutlu bir gün geçirin yeryüzü cennetinde. Bol kazançlar insanoğlu ; kağıtlar ve metaller alışverişinde.

Ihıhıhım :cici:

İnadım sardı bu sayfayı.Sürükleyici yazınlar olduğunu düşünüyorum çok güzeller teşekkür.

Çogumuz bunalım içerisinde dogmusuz.Mezara kadar diledigimiz kadar cırpınsak kaybolmaz izleri.Hayat tarzımız benzemez belki bizi yetistırenlere ama cocukken yaşadıklarımızın faturasını öderken dehşetle izleriz asla yapmayacağımız dediğimiz eylemlerin sonuclarını.

Yaşım gıderek ilerliyor farkındayım keske zamanı durdurabılsemde hep bu yaslarda kalabilsem.özgürlukten sıkılmaya basladım artık yasamım boyunca hep rahattım dıledıgım herseyı yapma fırsatım oldu herseyın tadına baktım artık bunlarda kefıf vermıyor artık. Ben babamı hiçbir zaman tam olarak hıssedemedim onunla uzun uzun vakit gecırmek ıstemısımdır hep evde ufak tamir işleri yapmayı,arabayı gec bırazda sen sur demesi ,elinden posetlerı alıp ne kadar agır olursa olsun hafıf gelmesı,beni arayıp napıyorsun dedıgınde saat 22:00 de dısarıdayım dıyıp eve gec demesi beni mutlu eden şeyler olurdu aslında.

Seçenek çok olunca kimse yanındakini hatalarıyla kabullanmiyor.insanlar tse damgasına bakıp mal alır gibi insan almak istiyor,kalite kontrol,dış güzellik,para,mervki de bunları tetikliyor.hal böyle olunca yüzde yüz istediğin gibiyse bile birsure sonra yureğine dokunmadıgını anlayıp vazgecıyorsun.insanları hayvanlardan ayıran yüregını ön plana cıkartmadıkca durum hiç degısmeyecek.soyle dıyım dahada kotuye gıdıcek hersey ortada..

Yalnız kalmaktan daha kötü seylerde vardır hayatta bazen bir ömür alır bunun farkına varmak o zamanda cok gectır ve cok gectende kötü birşey yoktur hayatta.

Herzamankinden pek farklı hissetmiyorum kendimi.Ne memnunum ne de üzgün olanlar bir şeyin devamı sedece.

yaşamı kurculamanın yararı yoktur.yaşamyaşanıyor ve bitiyor, bitmesi kesin olan bir şey böylesine ciddiye alınabilinir mi? sen üzülmeye başladıgın andan itibaren, kimsenin senin için yapabileceği bir şey yoktur.kendini yasakların, günahların, tabuların ardına saklama ama değer mi bunu düşün

ağır bir geceye doğru ilerleyen ağır bir gün.
Ne yaparsan yap.
Her şey olduğu gibi kalıyor.

Şimdilik değişecek hiçbirşey yok yaşamaya ve kabullanmeye devam..

İnsan çektıgı acılardan sıkıntılardan derlerden dolayı herseyı umursamaz hale gelıyor ve en garıbı bunları hergun yasadıgı ıcın alısıyor,uyusuyor.ancak böylesi daha iyi oluyor cunku cekılen sıkıntılar daha hafıf oluyor insana.

Hayatta hiçbir işi dogru yapamayan bazı kişiler devamlı baskalarını suclayıp hayatın kotulugunden dert yanarlar.kendilerine devamlı acıyan bu uyuşuş kişiler kendi verdikleri zararın hiç farkına varmazlar.

Kadınlar: giysilerinin rengi, konuşma tarzları, bazılarının yüzündeki acımasızlık ifadesi, ya da saf, neredeyse büyüleyici kadınsı güzellik daima etkilemiştir beni. Bizden üstünlükleri vardır: herşeyi çok daha iyi planlarlar ve organize ederler. Erkekler bir futbol maçı izler, bira içer, ya da bovling oynarken, kadınlar bizi düşünüyorlar, bizi kabul edip etmeme, atıp atmama, öldürüp öldürmeme, ya da sadece terkedip etmeme konusunda enine boyuna düşünüp karar veriyorlardır. Sonu pek önemli değil; ne yaparlarsa yapsınlar sonunda biz yalnız kalıp kafayı yiyoruz.

En büyük acı, Başkalarıyla paylaşmaya cesaret edemediğin acıdır.

Yalnızlıkla beslenen biriyim yalnızlığımı alırsanız yemeğimi ve suyumu almış kadar olursunuz. Yalnız kalamadığım her gün gücümden bir şeyler alıp götürür. Bununla övünmüyorum ama önemli benim için. Odanın karanlığı güneş bana.

Bazen hepimiz bir filme hapsolmuşuz hissine kapılıyorum... Repliklerimizi biliyoruz, nereye doğru yürüyeceğimizi biliyoruz, nasıl oynayacağımızı biliyoruz, sadece kamera yok... Yine de çıkamıyoruz filmin içinden! Ve film kötü.

Sol boşluk...
Belkide en zor olanı buymus hissetmıiyorum sol yanımı felc olmus gibi ..
Bu nasıl boşluk ...

Geri