PRoFessor'ün Not Defteri

Konu sahibi son olarak 629 gün önce görüldü
İstisnasız bütün eylem alanlarında çalışmaya kendini uydurmak gerekir, her zaman ve her yerde bütün güçlükleri, bütün burjuva alışkanlıkları, gelenekleri ve rutini yenmek gerekir. Sorunu, başka biçimde koymak ciddi bir tutum sayılamaz, çocukça bir davranıştır.

Seviyorum sigara içmeyi. Duman ve alkol birbirlerini dengeliyor. Eskiden deli gibi içtikten sonra uyanırdım ve ellerim nikotinden sapsarı olurdu, eldiven gibi… kahverengi nerdeyse… içimden, ciğerlerim ne haldedir kim bilir? Aman Allahım! diye geçirirdim.

şimdi sigarayı bıraktım sırada alkol var acaba ciğerlerim onu ne zaman bırakırım bilmiyorum.

insanların ne yaptıklarını düşünmeyerek ömrümüzü uzatabiliriz.tabi başarabilirsek

aslında kötümser omaya hiç gerek yok.şans bana gelmiyorsa ben şansın yanına giderim

Sabahın altıbuçugunda bir çalar saatin sesiyle fırla,giyin zorla birşeyler atıştır,diş fırçala saç tara , başka birine büyük paralar kazandırmak ve sana tanınan fırsat için müteşşekkir olmak için berbat bir trafiğin içine dal .yoğun bir gün geçir zorla kendini eve at yorgunluktan nerede yatacağınğ bilme.sabah yine kalk aynı döngüyü devam ettir.

Gece sısını delen bir ışıktır aşk.sarhos oldugunda bulamadıgınız anahtardır aşk.on yılda bir gerceklesen seydir aşk..calan telefondur ask aynı ses yada baska ses dogru ses degıldır.ihanettır ask.evsızlerın ara sokakta yanmasıdır aşk.evinin çatısına yagan yağmurdur aşk.istakoz gıbı haslanma biçimidir aşk.soyledıgın butun yalanlardır aşk.ve cok fazla fazlasıyla soylenen bir sozdur aşk..

Huzur nedir?
Sahip olmak gibidir huzur.sahip olduğunu zannedersin,huzurlu olduğunu düşünürsün ve böyle davranmak zorunda kalırsın.aslında ne huzurlusundur nede bir boka sahipsindir.kısaca maddesel sahip oluşların , maddesel huzurların sonu yoktur.

Çok iyi tanımadıgımız insanları sevmek tabiki mümkündür.hemen herkes dahi doğar ve geri zekalı gömülür ve bu sevmeyi çok ama çok zorlaştırır.insanlar sık sık hayatlarını boşa geçirdiklerindn şikayet ederler ve birilerin cıkıp bunun dogru olmadıgını söylemesini beklerler.
Fakat unutulmamalıdırki sadece can sıkıcı insanların canı sıkılır.

Hayat öyle lanet birşeyki sustugunda konusmadın diye pisman eder konustugunda susmadın diye kahreder.

Uzun zamandır hatrınızı sormuyorum.durgunum yazasım gelmıyor eskısı gıbı umarım ıyısınızdır bende ıyıyım(en sahtesınden) bazen sizi anlamayan kulaklar olur,kalpler olur,duygular olur o zaman siktir çekersiniz bu dunyaya.bende bu aralar boyleyım.
Kabalıgım ustumde yıne.

Herşeyi sorun yapmak,ve içini neyin kemirdiğini bilemez hale gelmek insanı korkunc bir bunalımın eşigine getirir..
Uykusuz geceler.

Kendi cehennemimizi inşa edip kurtalmayı beklıyoruz.ne garip.cehenneme kendimlz duser baskaları dusurdu derız.nankoruz cunkı.kendı yangınımızı basltıp sonra baskalarınıda cekmeye calısırız fesadız cunkı.bunlarr her ınsanda fazlasıyla mevcuy aksını soyleyen yalan soyluyor ınanmayın hatta korkun kacın. Sızı cehenneme atabılır.

422267_264274247006991_1099822639_n.jpg

Düşler yaşantımızın bir parçasıdır,umut ettiğimiz kadar düş de kurarız....

Güneşin yüzü denli muhteşemdir boğalar
ve bayat kalabalıklar için öldürseler de onları,
boğadır ateşi yakan,
her ne kadar korkak boğalar da varsa da
korkak matadorlar ve korkak erkekler gibi,
genel olarak boğa saftır
ve saf ölür
sembollerden, hiziplerden ya da sahte aşklardan uzak,
ve onu sürükleyip götürdüklerinde
ölen bir şey olmaz,
bir şey geçmistir
ve neticede kokuşmus olan,
dünyanın kendisidir.

ütopik yorum diyebuna derim ben.

Bazılarımız tüm saflığımızla ve sahtelikten uzak; bu kokuşmuş dünyadan göçüp gideriz..

Ah bu bunalımlar , ruh halimizdeki inişler çıkışlar , ağlarken gülmeler , gülerken ağlamalar , bir türlü peşimizi , yakamızı bırakmaz maalesef .
kimbilir belki geçmişteki bunalım, şu an mutlulukla paylaşılabilir, dünya böyledir işte....

yazmak,
en iyi biçimiyle bir yarış değildir, meslek bile değildir.
kendi iradesiyle gelen tehlikeli bir delilik halidir.

kışkırtırsan yitirirsin.
yazıyor gibi yaparsan, sözcükler hastalanır.

kendımızı ıfade edemedıgımız bır donemde o kadar kendını ıyı ıfade edıyor kı gorus acısını degıstırır ınsanın harıka bir yazı.

Yalnızlıklarını gizleyemeyen birçok insan var , dikkat çekici şeyler giyip güzel ve parlak görünüyorlardır. O kadar yalnızlardır ki kafalarını raflardan kaldırıp insanlara bakmazlar. Yapaylığın vahşeti oralardadır.Yapay olan herşeyden nefret eder oldum.

iyi sabahlar...

Karayollarında insanlar hakkında bilgi edinirsin. Yemek masalarında insanlar hakkında bilgiedinirsin. Televizyonda insanlar hakkında bilgi edinirsin. Süper marketlerde insanlar hakkındabilgi edinirsin. Listeyi uzatmak mümkün. Edindiğin bilgi hep aynı bilgi. Elden ne gelir? Kıçını kollave bardağını doldur. İnsanları mutlu görmek beni de mutlu eder. Ama nerede o mutlu insanlar?Ben göremiyorum

Geri