"Bilim hiçbir zaman 'kesin' bir kanıt ortaya sunmaz." diyorum. "Bilim kesin kanıtlar ortaya koymaz" demiyorum.
Alıntıladığınız kısımda da kendi görüşümü dile getiriyorum. İnanç sâhibi olmayan bireyim, diğer açıklamaları hem kendim kabûl etmiyorum hem de diğer bireyler tarafından kabûl edilebilir olmadığını söylüyorum. Diyorum ki: "Ve bu kesinlikle; ama kesinlikle uyku felci. Başka bir açıklama kabûl edilebilir değildir."
Önceki alıntıladığınız yazım: "Bilim hiçbir zaman 'kesin' bir kanıt ortaya sunmaz."
Karşılaştırdığınız yazım: "Ve bu kesinlikle; ama kesinlikle uyku felci. Başka bir açıklama kabûl edilebilir değildir."
Burada, ben bilim adına mı konuşuyorum? Yoksa kendi adıma mı konuşuyorum?
Sonrasında da "Bilimin dahi kesin olarak kanıtlamadığı bir varsayıma kesin muamelesi yapman çelişkili olmadı mı bay Sly" diyorsunuz. Arada bir bağ mevcut mu sizce? Elma ile armudu karşılaştırmanız hiç hoş değil.
Kendi görüşümü bilim ile destekleyebiliyorum, ve bu benim için "kesin". Diğer açıklamalar kabûl edilebilir değil. Eğer var ise bilim ile desteklenebilen başka bir görüş, âmenna. Ya da bilim kendini geliştirip, başka bir olgu bulduysa ona da tamamım. Ben bunun aksini iddia etmedim zaten. Dogmatik bir görüşe sâhip değilim, elbette görüşümü değiştirebilirim.
Şunu da aradan çıkartmakta fayda var ki, forum üzerinde gerçekten de ne tartışmadan anlayabilen ne de kendisine gelen cevapları anlayabilen kimseler var. Belki, az bir kısım vardır ve onlar da artık katılmıyor olabilirler tartışmalara, bilemeyeceğim.
Size yazdığım şeyleri anlamıyorsunuz, sürekli bir laf çarpıtma peşindesiniz. Diyorum ya bir çok logical fallacy barındırıyorsunuz diye.
"Sonuç olarak sende inandığını dile getiriyorsun tıpkı benim gibi .."
Sizin ki inanç, benimki değil. Siz "kesin" olarak gördüğünüz, hayır kesin demediniz; ama diyebilirsiniz, kendi görüşlerinizi eğer objektif olarak bilim ile destekleyebilirseniz; ne âlâ. Ama siz sadece inancınızı söyleyebiliyorsunuz, sunduğunuz argümanlarda ortada. Bu argümanları çürütüyorum, bu sefer de şahsıma saldırı alıyorum. Ve bir de kendi kendinize hâllere giriyorsunuz, nokta koymalar, bitirmeler gibi. Oldukça garip.
Normâl şartlar altında kâ'le almamam gerekirken, yazıyorum; bir sebebe bağlı değil.