Yazdığımı ya okumuyorsunuz ya da görmezden geliyorsunuz Bay EkSen.
Ben "Bilim ortaya kanıt sunmaz" diye bir cümle kurmadım. "Bilim hiçbir zaman 'kesin' bir kanıt ortaya sunmaz." diye bir cümle kurdum. Aradaki farkı anlamayacak kimse değilsiniz diye düşünüyorum; düşünüyorum elbet; ama öyle bir cevap alamıyorum sizden. Demek, farkı anlamayacak kimselerdensiniz.
"Teori kavramı da kendi kendine oluştu zaten .. Teori ispatlanınca yasa haline de yine kendi kendine geliyor sanırım"
Teori kavramının nasıl oluştuğuna ilişkin bir araştırmam mevcut değil, sizin var ise araştırmanız, nasıl oluştuğuna dair o kavramın, paylaşırsanız iyi olur. Bilmediğim bir konu hakkında yorum yapacak değilim. Teori kavramının nasıl oluştuğunu bilmiyorum; ama teorilerin nasıl teori olduğunu ve yasaların/kanunların nasıl oluştuğunu biliyorum. Bakın, kavramların değil. Burada da "Bilim ortaya kanıt sunmaz" gibi bir anlamsız cümle çıkartıp, önüme sunmayınız. Lâkin, teori kısmını işin komik tarafı siz bilmiyorsunuz anlaşılan. Teori, teoriler; ispatlanınca yasa/kânun hâline gelmiyorlar.
Önce repetitive edilen kânunlar determine edilir. Aralarındaki connect. bağı kontrôl edilir. Bunun üzerine hipotezler kurulur. Eğer bu hipotezler üzerinde yapılan her test olumlu sonuçlanır ise de kânunların açıklamaları genişletilir ve teori olur. Teoriler de zaman içerisinde sürekli sınanır, eğer hâlâ geçerliliği devâm ederse de hayatına devâm eder. Teori > Kânun gibi bir durum söz konusu değil.
İleri okuma olarak da, şu yazacağım iki makaleden bir tanesine bile erişseniz, teorinin ispatlanınca yasa/kânun olmayacağını anlayabilirsiniz:
1. National Academy of Science Institute of Medicine (2008). Science, Evolution, and Creationism. National Academy Press. ISBN 0-309-10586-2
2. Mason, A History of the Sciences sf. 43–44
"Zaten en başından beri dikkatli okusaydın ne kesinlikle karabasan ne de uyku felcidir diyemem diye yazdığımı fark edebilirdin .."
Ben zaten yazdıklarınız okudum, üzerine de o tür bir şeyin [varlığın] gerçek olmayacağını, üzerine okuma yapmak isteyenlere kaynak bıraktığımı ve sizin argüman olarak ileri sürdüğünüz "insanların aynı varlığı çizmelerinin" izâhını yaptım. Ben size ikisinden birini "kesin" olarak söylediğinizi de söylemedim. Lütfen, suç atmaya çalışmayınız. Bir çok logical fallacy barındırıyorsunuz.