Paranormal bir olay yaşadınız mı?

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Final cümlesiyle konuyu noktalayayım o zaman ..

Diyorsun ki ; " Bilim kesin kanıtlar ortaya koymaz "

Al bu da senin daha önce ki yorumun ;
Ve bu kesinlikle; ama kesinlikle uyku felci. Başka bir açıklama kabûl edilebilir değildir.

Bilimin dahi kesin olarak kanıtlamadığı bir varsayıma kesin muamelesi yapman çelişkili olmadı mı bay Sly :)

Sonuç olarak sende inandığını dile getiriyorsun tıpkı benim gibi ..
Selametle ..

"Bilim hiçbir zaman 'kesin' bir kanıt ortaya sunmaz." diyorum. "Bilim kesin kanıtlar ortaya koymaz" demiyorum.

Alıntıladığınız kısımda da kendi görüşümü dile getiriyorum. İnanç sâhibi olmayan bireyim, diğer açıklamaları hem kendim kabûl etmiyorum hem de diğer bireyler tarafından kabûl edilebilir olmadığını söylüyorum. Diyorum ki: "Ve bu kesinlikle; ama kesinlikle uyku felci. Başka bir açıklama kabûl edilebilir değildir."

Önceki alıntıladığınız yazım: "Bilim hiçbir zaman 'kesin' bir kanıt ortaya sunmaz."
Karşılaştırdığınız yazım: "Ve bu kesinlikle; ama kesinlikle uyku felci. Başka bir açıklama kabûl edilebilir değildir."

Burada, ben bilim adına mı konuşuyorum? Yoksa kendi adıma mı konuşuyorum?

Sonrasında da "Bilimin dahi kesin olarak kanıtlamadığı bir varsayıma kesin muamelesi yapman çelişkili olmadı mı bay Sly" diyorsunuz. Arada bir bağ mevcut mu sizce? Elma ile armudu karşılaştırmanız hiç hoş değil.

Kendi görüşümü bilim ile destekleyebiliyorum, ve bu benim için "kesin". Diğer açıklamalar kabûl edilebilir değil. Eğer var ise bilim ile desteklenebilen başka bir görüş, âmenna. Ya da bilim kendini geliştirip, başka bir olgu bulduysa ona da tamamım. Ben bunun aksini iddia etmedim zaten. Dogmatik bir görüşe sâhip değilim, elbette görüşümü değiştirebilirim.

Şunu da aradan çıkartmakta fayda var ki, forum üzerinde gerçekten de ne tartışmadan anlayabilen ne de kendisine gelen cevapları anlayabilen kimseler var. Belki, az bir kısım vardır ve onlar da artık katılmıyor olabilirler tartışmalara, bilemeyeceğim.

Size yazdığım şeyleri anlamıyorsunuz, sürekli bir laf çarpıtma peşindesiniz. Diyorum ya bir çok logical fallacy barındırıyorsunuz diye.

"Sonuç olarak sende inandığını dile getiriyorsun tıpkı benim gibi .."

Sizin ki inanç, benimki değil. Siz "kesin" olarak gördüğünüz, hayır kesin demediniz; ama diyebilirsiniz, kendi görüşlerinizi eğer objektif olarak bilim ile destekleyebilirseniz; ne âlâ. Ama siz sadece inancınızı söyleyebiliyorsunuz, sunduğunuz argümanlarda ortada. Bu argümanları çürütüyorum, bu sefer de şahsıma saldırı alıyorum. Ve bir de kendi kendinize hâllere giriyorsunuz, nokta koymalar, bitirmeler gibi. Oldukça garip.

Normâl şartlar altında kâ'le almamam gerekirken, yazıyorum; bir sebebe bağlı değil.

Ama bu kadar da kelime oyunu yapılmaz ki :)
Bir de argüman çürüttüğünü sanıyor!
He canım he ...

Bu kadar şahsıma aldığım oklar yeterli. Ortada kelime oyunu yok, Türkçe bilmediğinize kana'ât getireceğim sonunda. Her şeyden önce tartışma adâbını öğreniniz. Bu kadar edepsizlik ve ok karşısında, daha fazla cevap yazmam beklenemez, bana yakışık almayan bir hareket olacaktır. Forum üyeleri ve dışarıdan gelenler [misafirler] okuyarak, ne olduğunu görecektir mesajların diye düşünüyorum. Üslûbunuza da dikkât ediniz ricâ edeceğim. Etsem bile bu kadar şeyi, anlamayacağınız [üzülerek söyleyeceğim; ama] ortadadır.

341.gif

Bu mesajımdan sonra yazdığınız [benim ile ilgili olan] yazıları dikkâte almayacağımı bildirmek istiyorum. Hattâ ve dahi diğer forum bölümlerinde de aynı özeni göstereceğim.

Lütfen beni dikkate al bay edepli . Bütün yaşam amacım bunun üzerine kuruluydu !
Ey güzel ALLAH'ım ..

Ehhe birini anlatacağım..
Uyudum uyku ve uyanıklık arasında idim. Üzerime yüzünü şu an bile hatırladığım değişik bir varlık geldi ve göğsüme oturdu.

Bir süre sonra bana tecavüz etmeye çalıştı o ara karşı koyamıyordum ona.
Daha sonra kalkıp mutfaktan bir bıçak aldım ve evde yerdeki halıya sapladım..
Kan çıktı elime geldi.

Uyandığım zaman bıçak yerde idi tabi saplı değildi.
Bu evime ve yastığıma name-i peygamber duasını koymadan bir gün evvel olmuştu.

Ardından araştırıp bu duanın olduğu yere gelmeyeceklerini öğrenmiştim.
Yıllarca daha kötüsü ya da benzerini yaşamıştım ama Name-i peygamber duası çözdü.

Hala yastığım ve cüzdanımdan eksik etmem.

Sirius lsjmsjs

Ehhe birini anlatacağım..
Uyudum uyku ve uyanıklık arasında idim. Üzerime yüzünü şu an bile hatırladığım değişik bir varlık geldi ve göğsüme oturdu.

Bir süre sonra bana tecavüz etmeye çalıştı o ara karşı koyamıyordum ona.
Daha sonra kalkıp mutfaktan bir bıçak aldım ve evde yerdeki halıya sapladım..
Kan çıktı elime geldi.

Uyandığım zaman bıçak yerde idi tabi saplı değildi.
Bu evime ve yastığıma name-i peygamber duasını koymadan bir gün evvel olmuştu.

Ardından araştırıp bu duanın olduğu yere gelmeyeceklerini öğrenmiştim.
Yıllarca daha kötüsü ya da benzerini yaşamıştım ama Name-i peygamber duası çözdü.

Hala yastığım ve cüzdanımdan eksik etmem.

Sirius lsjmsjs

Pislik yapıyon:/

Normal kafa ile hayır, fakat kafam güzelken çok Paranormal olay gördüm. .p Her şeyin fazlası zarar sonuçta.

Parasıznormal çok yaşadım benden para istemiyorlar ..

Bi gün bi hata yapıp nişanlanmıştım ayrılmayı karşı tarafa çıtlatınca biZim sülaleyle ittifak kurup beni hocaya götürmeye karar vermişlerdi sonamacıma gittik cinci hocaya sevgili hocam dediki yawrim senin içine cin kaçmış dedim nasıl çıkarcaz falan filanla seni bu dertten kurtaracağız dedim temem..
Ertesi gün kızın kapılarının önüne yüzüğü bırakıp zile basıp kaçtım.babası bi ay beni furmak için aradı ama canım cinlerim buna izin vermedi
Bide define aramalarımda götürdüğüm cinci hocalar var mükemmel kafalar yaşatıyorlar aradığımızı bulamasakda maceralı bir güne değer

6-7 yaşındayım işte uyuyorum ses duydum gözleri açtım annem elinde çamaşır leğeni işte balkona gidiyor belli çamaşır asacak gece gece, dedim napıyorsun? Çamaşırları asacam diyor, gecenin bu saatinde nereden çıkmış bu deyip bari kadına yardım edeyim dedim o çıktı balkona bende tam adımımı atıyorum birisi bi hışımla arkamdan beni çekti. Gözler işte o zaman gerçekten açıldı baktım annem napıyorsun diye soruyor bana o benden daha şaşkın.

Neyse ondan sonra bi kurşun muhabbeti, o günden sonra da ben asla balkonun kapısı açık yatamam ve hayatım da hiç balkon da pöfür pöfür yatmakta nasip olmadı.

Şu ana kadar öyle buna dair aklımda kalan bir şey olmadı, demek ki yaşamamışım.. Yaşadıysam da çok da takılmamışım demek ki, bilemiyorum.. :yok:

Alleginkini okuyunca kalktım ışığı açtım. :bero:

Geri