Tarif ÖzlemCe Tarifler

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yine döktürmüşsün Özlem. Ellerine sağlık.: )

Bugünün yıldızı
1748618582549.jpeg
Çikolatalı Kek

2 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt veya süt (ben karışık kullandım)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Ganaj malzemeleri

1 kutu krema
1 şu bardağı yer fıstığı
1 çay bardağı antep fıstığı
250 gr sütlü çikolatalı bitter sevenler bitter kullanabilir yada karışık kullanabilir

Kek hamuru hazırlanır herhangi bir kelepçeli kalıba veya tart kalıbına dökülerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra 1 çay bardağı süt ile ıslatılır.

Ganaj için 1 kutu krema ısıtılır 250 gr sütlü çikolata ilave edilip eriyene kadar karıştırılır içine 1 su bardağı yer fıstığı 1 çay bardağı antep fıstığı eklenir kekin üzerine dökülür. 2 3 saat kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazır.

Mozaik Pastam

Bu kez klasik tarif dışında yaptım

1 paket çikokatalı fındıklı pudingi 3 su bardağı süt ile pişirdim piştikten sonra içine 1 çay bardağı kadar damla çikolata 1 tatlı kaşığı tereyağ ekledim eriyene kadar karıştırdım. İki paket bisküvi 1 çay bardağı antep fıstıgı(isteğe bağlı fındık fıstık ceviz de olur)ekleyip karıştırdım baton kalıba döküp dondurdum. Siz istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz. Donduktan sonra üzerine benzeri usulü çikolata eritip döktüm çikolatanın içinede biraz antep fıstığı ekledim.
IMG-20250608-WA0002.jpg

ellerine sağlık güzel görünüyorlar
Yeni tarifler yeni yemekler var repertuvarımda ama sanırım bu sefer uğraşmak istemiyorum :/

Bence uğraşmalısın ve bizde bundan faydalanmalıyız tıpkı limonlu kek gibi :)
Yemek yapmıyorum öyle çok ama yaparken aklıma gelirse fotoğraf çekip paylaşırım burada :)

son zamanlarda kokteyl olaylarına çok sardım biraz daha zorlarsam bi kokteyl bar açabilecek seviyeye gelirim sanırım :D

Geri