Tarif ÖzlemCe Tarifler

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti

887552_973409682700717_3694470730937264968_o.jpg

İlk Tarifimiz Bademli Tahinli Kek

3 Yumurta

1 Su Bardağı Toz Şeker

1 Su Bardağı Sıvı Yağ

1 Su Bardağı Tahin

1 Su Bardağı Yoğurt

Yarım Su Bardağı Dövülmüş Badem(ceviz veya fındıkta olabilir)

1 Paket Kabartma Tozu

3 Su Bardağı Kadar Un

Gelde anlat şimdi nasıl yapıldığını.Öncelikle şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.daha sonra bütün sıvı malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Son olarak unu ve kabartma tozunu ekliyoruz.Ununu kendiniz ayanlayabilirsiniz çünki una göre değişiyor.Kek hamurunu hazırladıktan sonra kalıbı margarin ile yağlıyoruz ve susamla heryerini kaplıyoruz kek harcını döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

İnş anlatabilmişimdir:)

Son düzenleme:

FB_IMG_1750082215708.jpg

Burdada Kısırımız, Toz Şantili Kurubiyemiz, Kol Böregimiz ,Afyon Lokumumuz, Pırasalı Kek ve Havuçlu Kekimiz var:)

Son düzenleme:
Ellerine sağlık ben bi çay koyayim yemek lazim bu güzelliği : p

Pırasalı keki ilk defa duydum.elinize sağlık

Nily ellerine sağlık :D Bana söyle güzel bir kurabiye tarifi lazımdı :D Senin kurabiyelerin harika duruyor yazar mısın? :D

Kısır var daha ne olsun..Elinize sağlık..

Aman da aman ozlemim neler yapmis (:
ellerine saglik balim.
Mutfagin ismi de ozlemce tarifler olsun bence :D

Toz Şantili Kurabiye

1 Su Bardağı Sıvıyağ

1 paket Sade Kremşanti

2.5-3 Su Bardağı Un

Önce sıvıyağ ve kremşanti iyice karıştırılır.Daha sonra un eklenir ve yumusak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir.İsterseniz çatalla hafif üzerine bastırıp şekil verebilirsiniz.170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalcak şekilde pisirilir.Fırından çıktıktan sonra iyice soğumasını bekleyin tepsiden almak için yoksa dağılır.daha sonra üzerine pudra şekeri serpin.Dilerseniz hamuruna tarçın veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz tercihinize kalmış.ben herzaman sadeden yanayım ama :)

ÇAY tarifi bu canım :)

Toz Şantili Kurabiye

1 Su Bardağı Sıvıyağ

1 paket Sade Kremşanti

2.5-3 Su Bardağı Un

Önce sıvıyağ ve kremşanti iyice karıştırılır.Daha sonra un eklenir ve yumusak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir.İsterseniz çatalla hafif üzerine bastırıp şekil verebilirsiniz.170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalcak şekilde pisirilir.Fırından çıktıktan sonra iyice soğumasını bekleyin tepsiden almak için yoksa dağılır.daha sonra üzerine pudra şekeri serpin.Dilerseniz hamuruna tarçın veya dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz tercihinize kalmış.ben herzaman sadeden yanayım ama :)

ÇAY tarifi bu canım :)

Tarif çok kolay akşam yapıp sana söyleyeceğim :D,
Teşekkür ederim (=

Geri