Tarif ÖzlemCe Tarifler

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🕒 Konu sahibi 8 saat önce aktifti
72403548_2766635753370455_3632058219351769088_o.jpg

kek tarifi bu konuda usta olan @Heisenberg den:).tşkler bu güzel tarif için.

Limonlu Kek

Malzemeler
3 adetyumurta
1 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısüt (ben yarı yarıya yogurt koyuyorum )
1 su bardağısıvı yağ
1 paketkabartma tozu
3,5 4 su bardağı un (un değişkenlik gösterdiği için kıvanımı siz ayarlayabilirsiniz )
1 adet limon(dondurulmuş)
1 adet portakal(dondurulmuş)

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edin ve köpük köpük olana kadar tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla güzelce çırpın.

Çırptığınız yumurta ve şekerin üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek bir dakika daha çırpın.Daha sonra limon ve portakalı rondodan geçirin karışıma ilave edin.Muhteşem bi aroma verecektir.

Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.

Yağlanmış unlanmış kek kalıbına hazırladığınız harcı aktarın ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.(pişme süresi fırına göre değişiyor siz kendi fırınıza göre sürekli kontrol edin )
Pişen kekinizi fırından alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.Ben üzerine limon suyu ve pudra şekeri ile ganaj yaptım.
@Heisenberg bak bişey daha buldum mdmd 6 yıl geçmiş aradan

IMG_20250626_151313.jpg
Orman meyveli smoti

Yarım su bar dondurulmuş orman meyvesi
1 su bar süt+1 yk yoğurt
1 çay kaşığı bal

IMG_20250628_151049.jpg
Yeşil smoti

1 avuç ıspanak
1 yeşil elma
Yarım salatalık
Yarım limon suyu
1 yk chia tohumu
1 sb süt
Koyu olursa az su ilave edilebilir

nasıl diyabet olabilirim tarifleri : )

Özlemm o kalpli şekerli pastayı görünce anamın seneler evvel olan marifeti aklıma geldii. Uff yiyemeyiz..Klaus gibi sad sad sadddd

Geri