Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 buçuk çay bardağı un
Yarım limon (Ben robottan geçirdim dilerseniz suyunu sıkıp kabuğunu rendeleye bilirsiniz)
Limon sosu için;
1,5 adet limonun suyu
2 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker(damak zevkinize göre arttırıp çoğaltabilirsiniz)
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Renk vermesi için;
Çay kaşığının ucuyla zerdeçal(isteğe bağlı).Ben eklemedim
Yapılışı
Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip, güzelce çırpalım ve yağlanmış tart kalıbına dökelim.
Önceden ısıtılmış 180°derce fırında pişiyoruz. Keki fırına koyduktan sonra bütün sos malzemelerini bir tencereye alıp, kaynayana kadar karıştıralım.
Daha sonra soğumaya bırakalım. Fırından çıkan kekimiz soğuduktan sonra ters çevirip, çıkaralım ve üzerine limon sosunu yavaş yavaş dökelim ve soğumaya bırakalım. 1 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz
2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için
beyaz ve kakaolu çikolata sos
Yapılışı
İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çarpıyoruz ve ardından süt ve yağı ekleyip bir tel yardımıyla çarpıyoruz.
En son un ve kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyerek yavaş yavaş koyup karıştırıyoruz.
Hazırladığımız karışımın içine 2 yemek kaşığı ılık suyu ekleyip, karıştırdıktan sonra muffin kek kalıbına yağlı kek kalıplarını koyuyoruz.ben minik slikon kek kalıplarından kullandım.
Hepsine pay edip üzerinede çikolata yada şekerlemeleri koyup 180 derecede kabarana kadar pişiriyoruz.fırından çıktıktan sonra çikolata sos ile isdediğimiz gibi süslüyoruz.afiyet olsun.
Çocuklarla yapılabilecek etkinlikler arasında mantı ve ekmekte yerini aldı.
Çiçek Ekmek Tarifi
Malzemeler
1, 5 su bardağı ılık su
3, 5 su bardağı un (poğaça hamurundan daha yumuşak bir hamur olmalı duruma göre 1 yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
Susam ve çörekotu
Yapılışı
Evde ekmek yapmak hiç de zor değil diyorum bu tarifimi en kısa zamanda yapmanızı öneriyorum.
Tüm malzemelerimizi karıştırıp ele biraz yapışan hamur elde ediyoruz, en son toparlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağı avcumuza alıp hamuru yoğuruyoruz (hamurda acemi olanlar bu sayede rahatça hamuru toparlayacaktır).
Bu arada fırınımızı 40-50 derecede civarında ısıtıp hamurumuzu ağzı kapalı bir şekilde fırında mayalanmaya bırakıyoruz (malum havalar soğuk ve zamandan tasarruf gerekli
30 dakika mayalandıktan sonra hamurumuzdan yuvarlak bezeler yapıp altına yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba çiçek şeklinde diziyoruz ve yine ılık olan fırında 30 dk daha mayalandırıyoruz. (tekrar ısıtmaya gerek yok bir önceki sıcaklığı yeterli).
Son olarak yumurta sarısı sürüp, susam ve çörekotu serpip 180-190 derece fırında alt üst kızarana dek pişiriyoruz.