Osmanlı'yı Kimler Sevmez ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü

Hah budur işte ümmet üstüne kurulu bir devlet olduğu için seviyorum osmanlıyı sende öyle olduğu için sevmiyorsun hatalarını dile getiriyorsun kutlarım,bende hataları göz önüne serdim diye banada vay hain pislik diyenler olacaktır.
Türklüğüne laf edenmi oldu bilmiyorum üslubunda öyle birşey görmedim ayrıca o lafın sana edildiğinide sanmıyorum.
Tekrar söylüyorum üslubu güzel olan her düşünce akla yatar.
Saygı duyuyorum

Jose aslında haklı olduğun nokta yüzyıllar boyunca din eksenli yönetilen bir milletin bu değişime hazır olmayışı ve halende olmadığı.

Pek bir fikrim yok Osmanliyla ilgili, ama Osmanlida simdikinden kat kat iyi oldugundan eminim.

En çok okuyan ama okuduğunun farkında olmayan cahillere atıfta bulunuyorsun aynen bende öyle ama farklı taraflarda. Seninle sohbet etmek güzeldi : )

Aynen,nokta atış yapmışımdır umarım (:
Teşekkür ederim çok sinirlensende kırmadan tartışabilme erdemliliğini gösterdiğin için : )

Osmanlı olsaydı şimdi hepiniz padişah atlarını pisliklerini temizler aranızda güzel olanlarıda cariye hareme alırdı dua edin Atatürk geldi yoksa Afrika gibi sürünürdük

Tam cariye olacak insanmisim. Bu toplum 2. Bir roxalanne (hurrem) vakası kaldiramazdi bence.:p

Yazacak çok şey var da onu anlayıp adam gibi tartışabilecek insan sayısı ne yazık ki çok az oruçlu oruçlu hiç girmemek lazım tartışmaya.

Soyunu sopunu iyi bilmek gerek sanırım çoğu insan Türkiye 'nin kurulduğu andan itibaren soylanmış boylanmış :)

6- Sizi silah ile yenemeyenler, kendilerine benzeterek, milli ve manevi değerlerinizden kopararak yendiler ve hakimiyet sağladılar. Giyiminizden yaşantınıza kadar her şeyi kendilerine benzettiler. ahlâki değerlerinizi yıprattılar. Ve sonra kendi içinizde sizi bölmeye başladılar.

Osmanlı olsaydı şimdi hepiniz padişah atlarını pisliklerini temizler aranızda güzel olanlarıda cariye hareme alırdı dua edin Atatürk geldi yoksa Afrika gibi sürünürdük

Bunu okuyunca, aklima sunlar geldi;

'Keske boyle olsaydi, soyle olsaydi, bu boyle olmazdi' gibi cumleler anlamsiz, hele de soz konusu tarih olunca. Degisik donemleri birbirleriyle kiyaslayamazsin. Kiyaslarsan, sacma sapan bir dusunce ve yorum ortaya cikar.

Tarihimiz ile ilgili, iyisini kotusunu, her ne varsa, ogrenmelisin ve bilmelisin diye dusunuyorum. Ve saygi duymalisin.

Bunu okuyunca, aklima sunlar geldi;

'Keske boyle olsaydi, soyle olsaydi, bu boyle olmazdi' gibi cumleler anlamsiz, hele de soz konusu tarih olunca. Degisik donemleri birbirleriyle kiyaslayamazsin. Kiyaslarsan, sacma sapan bir dusunce ve yorum ortaya cikar.

Tarihimiz ile ilgili, iyisini kotusunu, her ne varsa, ogrenmelisin ve bilmelisin diye dusunuyorum. Ve saygi duymalisin.

insan once bir mrhb der hal hatir sorar..ben saygi duyuyorum yeterince carpitma tarihle isim olmaz ama bana desen osmanliyi tanirmisin icraatlarini gucunu tarihteki basari zaferlerini amenna ama osmanliyi dindar yada hepsi birer evliya alim gibi lanse etmek sadece aptalliktir hic bir imparatorluk güc adalet ustunde var olmamistir insanoglu savasarak manevi konuma gelmistir ozgurlugune kavusmustur eger bu dunyada savasmasan kendini ifade edemesin ve kimse sana o hakkida tanimaz.

Ya bugün Mimar Sinan'ı okudum. Dönemi eserlerini Kanuni ve kızı Mihrimah Sultan la Mimar Sinan aşkını.

Mihrimah ay ve güneş demek.. İmkansız bir aşkın yani Mihrimah aşkının eserlere yansımasını bir zeka ürünü sevilmese bile saygı gösterilmesi şart olan binlerce anı ve gizemi barındıran bilinmezliğin olduğunu..

Osmanlı derya deniz olaya nereden bakarsan karşına görmek istediğin şey çıkıyor.

Yorumlarimizi kurallar cercevesinde yapmaya ozen gosterelim canlar..
Dikkatiniz icin tesekkurlerimi kocaman birakiyorum. :a:

Osmanlıyı sevmemek başka,saygı duymamak başka.Kimse sevmek zorunda değil,saygı duyulmalı tabi.
Bir arkadaşımız,Atatürk'ün ilkokuldan beri dayatılmasını zorbalık olarak bulmuş.Atatürk'ün hayatını,ilkelerini,gençliğe hitabesini tabi ki göreceksiniz,bu bir dayatma değildir ki.Kaldı ki şimdiki nesile ''ilkeleri say'' dediğinde,alık gibi bakacak bir kesim de mevcut.Onun dışında Atatürk zamanı ağır konuları ben ilkokulda görmedim.Lisede de,sınavlara hazırlanan arkadaşlara da Osmanlı tarihi gösteriliyor.Hatta şu anda,soru oranı geçmiş yıllara göre yükseltilmiş durumda.O zaman buna da dayatma demeli miyiz?
O devirde yaşamanın düşüncesini benimsememiş,padişahın dayatmalarını,istibdat dönemini,beşik ulemalığını,yeniçerileri ve daha bir çok örnekleri empati yoluyla kendi yaşantısına oturtamayan insan,Osmanlıyı sevmiyordur.
Tarihe saygımız var da,içinde yaşadığımız rejimi de unutmamak lazım.

Osmanlıyı sevmemek başka,saygı duymamak başka.Kimse sevmek zorunda değil,saygı duyulmalı tabi.
Bir arkadaşımız,Atatürk'ün ilkokuldan beri dayatılmasını zorbalık olarak bulmuş.Atatürk'ün hayatını,ilkelerini,gençliğe hitabesini tabi ki göreceksiniz,bu bir dayatma değildir ki.Kaldı ki şimdiki nesile ''ilkeleri say'' dediğinde,alık gibi bakacak bir kesim de mevcut.Onun dışında Atatürk zamanı ağır konuları ben ilkokulda görmedim.Lisede de,sınavlara hazırlanan arkadaşlara da Osmanlı tarihi gösteriliyor.Hatta şu anda,soru oranı geçmiş yıllara göre yükseltilmiş durumda.O zaman buna da dayatma demeli miyiz?
O devirde yaşamanın düşüncesini benimsememiş,padişahın dayatmalarını,istibdat dönemini,beşik ulemalığını,yeniçerileri ve daha bir çok örnekleri empati yoluyla kendi yaşantısına oturtamayan insan,Osmanlıyı sevmiyordur.
Tarihe saygımız var da,içinde yaşadığımız rejimi de unutmamak lazım.

bu laf bana sanırım sözlerimi hatırlıyorum:)

benim anlatmak istediğim taraflılıktır bu konuda da hassa olduğumu bilirsiniz sizin de hassas olduğunuz konuyu biliyorum elbet her sene aynı şeyi tekrar tekrar anlatan bir eğitim sisteminin geliştirici olduğunu düşünüyorsanız sözlerime alınabilirsiniz düşünsenize Fransa da eğitim sisteminde kaç asırlık tarıhi olan bir ülkenin her sene tarih dersinde Napolyon tarihini anlattığını hiç bir zaman tek bir kişinin etrafında olmayan bir sistemleri var tüm Avrupa nın ben bizim tarih derslerinde bir Kazım Karabekir adına Fevzi Çakmak adına hiç bir şey anlatılmadığını ve binlerce yıllık tarihimizin bir kaç konu ile geçiştirildiğini de iyi bilirim dem vurduğum şey bir şeye zorbalık diyenlerin kendi işlerine gelen bir konuda zorbalık diyememelerinin samimiyetsizliğine bir eleştiri bir tepki dediğim gibi bazen tepkilerim adamına göre olur :)

saygılar

Bizim soyumuz anadolu ya dayanıyor hatta bi koylunun ciftcinin soyundan gelmis olabilirim. Osmanlı bir hanedan kendi içinde bi aile olduğu için savunup bunlar benim ecdadim vs muhabbeti yapmayı düşünmüyorum.

Sevmem.

bu laf bana sanırım sözlerimi hatırlıyorum:)

benim anlatmak istediğim taraflılıktır bu konuda da hassa olduğumu bilirsiniz sizin de hassas olduğunuz konuyu biliyorum elbet her sene aynı şeyi tekrar tekrar anlatan bir eğitim sisteminin geliştirici olduğunu düşünüyorsanız sözlerime alınabilirsiniz düşünsenize Fransa da eğitim sisteminde kaç asırlık tarıhi olan bir ülkenin her sene tarih dersinde Napolyon tarihini anlattığını hiç bir zaman tek bir kişinin etrafında olmayan bir sistemleri var tüm Avrupa nın ben bizim tarih derslerinde bir Kazım Karabekir adına Fevzi Çakmak adına hiç bir şey anlatılmadığını ve binlerce yıllık tarihimizin bir kaç konu ile geçiştirildiğini de iyi bilirim dem vurduğum şey bir şeye zorbalık diyenlerin kendi işlerine gelen bir konuda zorbalık diyememelerinin samimiyetsizliğine bir eleştiri bir tepki dediğim gibi bazen tepkilerim adamına göre olur :)

saygılar

Size laf söylemedim,sadece sizden alıntı yaptım,yanlış anlaşılmasın lütfen.
Her sene tabi ki aynı şey anlatılacak,her sene farklı öğrenciler oluyor ama Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değişmediği için de malum konular aynı olmak zorunda kalıyor.Gelişim ve algı aşamasına göre de tarih,eğitim üzerinde yayılıyor.Yani devir kayırma yok bana kalırsa.
Benim sözüm de Atatürk'ü gözümüze sokuyorlar fikrini savunanlara idi.Sizin görüşünüzün öyle olmadığını düşünüyorum.Nitekim liseden itibaren,bahsettiğiniz isimleri,Osmanlı ile birlikte en detayına kadar görmekteyiz.Hatta dersler ayrı ayrı bile veriliyor.
Tabi işine gelip gelmemek konusunda yazdıklarınıza katılıyorum.Zira herkes savunduğuna atfen düşünüyor,ona göre fikir üretiyor.
Saygılar.

yukarıda bir teyze yine "bir gecede cahil kaldık" mevzusuna atıf yapmış. yav he he devrimden önce herkes birer ilber ortaylı'ydı da Atatürk herkesi kadir mısıroğlu'na çevirdi bir gecede hee xdd

Geri