Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Sayın Talstoyevski,
İmza toplamak yada bir karar almak o eylemi meşru kılmaz. Alınan kararlar çoğunluk diye her zaman doğru olmaz. Bunu "karar vermişler, o halde saygı duyuyorum" diye normalleştirdiğiniz an benzer hassasiyeti diğer konulara da(taban tabana zıt dahi düşseniz) göstermeniz gerekir. O durumda, asla savunmayacağınız bir düşünceye, tarihsel olarak yanlış bir düşünce dahi olsa, ona meşruluk katmaktan öte bir sonuç çıkartamazsınız. Nihayetinde onlar da oy ile yapılmış tercihler. İnsanlar onu istemiş(!)
Ortada var olan bir eylem söz konusu. Eylemin sonucu değil, nedenleri daha fazla önem arz ediyor. İmza toplayıp bir arada işeyelim gibi bir hadisenin durduk yere gerçekleşmediği aşikar. Ne için? Bursa'da bir okulda karma eğitimin kaldırıldığını protesto etmek için-miş. Kadınların cinsel saldırıya maruz kalmasını Taksim'de etek giyerek protesto ettiğini zanneden soytarılardan farkları yok. Bundan ne özgürlük, ne eşitlik ne de bunların toplamı olan sol çıkar. Bundan çıksa çıksa saydığımız kavramları kişisizleştirmek, marjinalleştirmek, içini boşaltmak çıkar.
Yine iddia ediyorum, bu işten en karlı AKP çıkacak. Çünkü mayaları aynı bakteriden yoğrulmuş: ''gerginlikten beslenmek''
Kısaca özetlersek, bizlere ölümü gösterip sıtmaya razı olmamız istenmekte. Ya Ensar vakfı gibi CİA'dan fonlanan İslamcı kuruluşlarla dirsek temasında olacaksın ya da tam zıttı olan yapılarla... İkisini de benimsemeyen bir yaşam tarzını seçtiyseniz yaşama şansınız oldukça zayıftır.Nasıl bir bağ kurdum anlat biraz şimdi başka bir partili tuvaletler birleşti diye AKP ye mi oy verecek ak parti tuvaletleri ayırmayı vaad edecek herhalde.)
AKP'nin zinayı suç olmaktan kaldırması hakkında da ''banane'' dermisiniz?banane ya nasil yapmak istiyorlarsa oyle yapsinlar. O deeert bu deeert tuvaleti birlestirmisler o da mi dert.