Öcalan Kendini Anlattı

Konu sahibi son olarak 3719 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cumhuriyette ilkellik yoktur, haliyle bir hükümlünün kitap yazmasına ve kitabı bastırmasına müdahale edilemez, kişi özgürlüğü kısıtlanamaz derdiniz neden bu kitabın nasıl bastırıldığından ziyade..
Yakalandığı dönem bu adam niye asılmadı yi düşünmüyorsunuz ?
Ayrıca hayır cumhuriyetin istediği zaman meydanlarda şeyhleri veya şapka kanuna uymayanları asabilecek kadar köreldiğinide biliyorum fakat kitap yazmak özgürlük (:
Sen merak etmiyorsundur ama ben veya benim gibiler düşmanlarını iyi tanımak isterler daha olgun düşünebilmek için saygıyı hakkediyorum umarım ?

Ben tabi ki de saygı duyuyorum,ve her postumda belirttiğim gibi,tartışma amaçlı yazmıyorum.
Evet Cumhuriyette ilkellik yoktur.Ama bu devirde,başımızdakilerin Cumhuriyet rejimine yandaş olmadıklarını bilirsin.
Benim bildiğim,cezaevlerinde,mahkumlar,akraba veya arkadaşlarıyla mektuplaşırken bile,o mektuplar elden ele teyit edilir,gerekli görünen kısımlar silinir.
Bu kitabın çıkarılmasının verdiği rahatlık ve arsızlığın,Cumhuriyetle bağdaştırılabilecek bir yanı yok,bunu demek istedim.
Kavgam'ı ben de okudum,Çöküş filmini bile izledim hatta.
Nutuğu da okudum,Kurtuluş vb. filmleri de izledim.
Bireylerin,okuyarak bilinçlenmesinden daha güzel bir şey olamaz.
Senin,kimi,hangi yolla tanımak istediğini sorgulamıyorum,yargılamıyorum.Ama Abdullah Öcalan,bana göre kaleme alınacak vasıfta bir kişilik değil.
Demek istediğimi ben de anlatabildim mi bilmiyorum,teşekkür ederim cevabın için.

Ben tabi ki de saygı duyuyorum,ve her postumda belirttiğim gibi,tartışma amaçlı yazmıyorum.
Evet Cumhuriyette ilkellik yoktur.Ama bu devirde,başımızdakilerin Cumhuriyet rejimine yandaş olmadıklarını bilirsin.
Benim bildiğim,cezaevlerinde,mahkumlar,akraba veya arkadaşlarıyla mektuplaşırken bile,o mektuplar elden ele teyit edilir,gerekli görünen kısımlar silinir.
Bu kitabın çıkarılmasının verdiği rahatlık ve arsızlığın,Cumhuriyetle bağdaştırılabilecek bir yanı yok,bunu demek istedim.
Kavgam'ı ben de okudum,Çöküş filmini bile izledim hatta.
Nutuğu da okudum,Kurtuluş vb. filmleri de izledim.
Bireylerin,okuyarak bilinçlenmesinden daha güzel bir şey olamaz.
Senin,kimi,hangi yolla tanımak istediğini sorgulamıyorum,yargılamıyorum.Ama Abdullah Öcalan,bana göre kaleme alınacak vasıfta bir kişilik değil.
Demek istediğimi ben de anlatabildim mi bilmiyorum,teşekkür ederim cevabın için.

1- abdullah öcalan diye yazarsın, ismini büyük yazarak ona saygınlık katıyorsun farkında olmadan haddime olmadan seni uyarmak istedim.
2-Cumhuriyetin ilan edildiği dönemden bu yana hiçbir zaman uygulanamadığını düşünüyorum günümüze özel birşey değil yani bu
3-abdullah öcalan'ın yakalanmasından sonra farklı görüşte farklı hükümetler kuruldu, ve cumhurbaşkanları değişti demi ?
Tek bir yazıyla abdullah öcala'nı astırabilirler ama yapmıyorlar..
Değişik sebebleri vardır belki ama burada ama bu adamı devlet besledi ve her geçen gün gücüne güç kattı.
Çözüm sürecini abdullah öcalan ile değil batı ve doğu halkının zihniyle yapacaksın çünkü oratada var olan çatışma bu iki kesimin zihinsel çatışması.
Maddelere ayırdım umarım bir hesaplaşma niyetinde algılamamışsındır yanlış anlaşılmaya sebeb olursam şmdiden af buyurun (:

Merhaba Arkadaşlar ;

''Ne Mutlu Türk'üm Diyene''

Bu bir dışlama değil hamurumda bulunan en güzel slogan.
Yazdınız Yazdınız Yazdınız ..
Yazdım okumuyorsunuz içinizdeki geniş bakışlı nidalar kendi çıglıklarınızı yükseltti.
Hiç bir düşüncem hiç bir hücrem bölünmedi. Oysa siz parçalara bölündünüz. Mesela bir arkadaşımız karga kafası koparttım diyordu diğer taraftan hayvanları sevelim naraları atıyordu. Siz bu çelişkide yaşayan bir zihniyet oldunuz her daim.

Sonra şehit haberlerini alıyorduk kimimiz içten kimimiz sesli ifade ediyorduk. ama birde susanlar vardı . Kim di bu susanlar ? Bu susanlar şuan devletini hiçe sayıp siyasi koltukçulara destek verip o benim başkanım bu benim başkanım senin başkanın şunu yapmasa şimdi bu olmaz ne diyorsun sen ? asıl senin başkanın yapmasa bunu yaşamazdık .
Yahu körmüydünüz yoksa insan vasıflarınımı yitirmiştiniz ?
Ülkemiz parsel parsel kan oluyor annelerimiz ağlıyor hergün bir gencimiz yerde cansız yatıyor. Ama siz hala başkan da başkan uzun adam kısa adam şu adam bu adam. Haklıydınız tabi ateş hep düştüğü yeri yakıyordu yoksa bu kadar suni olamazdınız.
Hani Selo gelse size şöyle bir teklif sunsa '' bana hak verir oy verirsen senin sırtın yere gelmez'' şayet bu teklifi kabul edecek milyon insan var.
Çünkü satılmak ve satın alınmak bedenen olmuyordu her zaman ruhen satılmış insanlara denk geldik biz.
Şimdi bu kitabı okadar şirin ve kültürel gösterdiniz ki hani insan alıp okumasa saygısızlık etmiş olacagız .
Yok öyle dünya !
Hiç bir insan yazdığı kitapta savaş stratejilerini yazmaz. Sadece savaşı neden çıkardığını ve katlettiği canları yazar onuda aleni değil kelime aralarına sıkıştırır sizde o kitabı okurken farkında olmadan Hımmm dersiniz içinizden. O Hım bir hak veriş olabilir.
o kadar genişsiniz ki bir kitap bile sizi bölebilir. çünkü sınırlarınız yok bir okyanus gibisiniz aldıkça alıyor kirli kalabalık yapıyorsunuz.
Hep devleti suçladık hain devlet !
diye diye.
Ya biz ? Millet olarak bütün olabildik mi ? şurda bile bin parçaya bölündünüz hiç biriniz çıkıp ben bu kitabı okumam hem devletime hem milletime ihanettir. Şehit ailelerine şehitlerimize ihanettir demediniz. niye biliyor musunuz ?
Size cazip gelen birşeyler var mesela birilerini suçlamak gibi. suçlarken kendinizi flozof ve bilim adamları gibi lanse etmenizde ayrı bi mevzu.
Ama tabi şuda var kendi ülkesinde gazisine sokak çocuğuna çaresiz kalmış insanına el uzatmayıp hakkını savunmayıp '' yurt dışındaki eşcinsel yada değil '' çocugun hakkının burda ölümüne savunanları gördük.
Önce kendi halkınıza bir sahip çıksaydınız önce kendi içimizdekileri bi benimseseydiniz.
Şimdi evinizin ortasına bir bomba düşse (Allah korusun) bir canınız ölse bu kadar soğukkanlı ve objektif bakabilecek misiniz ?
Bişeyler le itham ediliyorum şunu söyleyebilirim , her cümlem her sözüm her düşüncem sabittir asla değişmedi ve değişmeyecektir.

konulara kimse yorum yapmazken gözden düşmek adına ilk yorumları ben yaptım çogu zaman pardon kimin gözünden düştüğümün ne önemi var ?
dogru bildiklerimi savunmayacaksam bu beni bi karakter yapmaz yapamaz.
henüz kendi milletini kabullenmemiş benimsememiş kendi insanını dışlayan topluluk size sesleniyorum başkalarının bir yerlerini kaldırana kadar kendi vatanınıza sahip çıkıp bunu düşünce yolu ile bile belirtmiş olsanız şimdi bu kadar ateş içinde kalmazdık belkide.
Benim saygı duyacağım saygı duyduğum olgular ortada zorunuza yada hoşunuza gider orası beni bağlamaz.
İnandığım şeylerin arkasında dururken çürük ruhlardan daha kaliteli olduğumu düşünüyorum.
edit: Okumadım okumayacağım . Kitap tır deyip geçmeyecegim.

Banlanmamak adına alıntı yapmıyorum çünkü gerçekten beni sinilendiriyorsunuz.
hele ki nankörseniz.

1- abdullah öcalan diye yazarsın, ismini büyük yazarak ona saygınlık katıyorsun farkında olmadan haddime olmadan seni uyarmak istedim.
2-Cumhuriyetin ilan edildiği dönemden bu yana hiçbir zaman uygulanamadığını düşünüyorum günümüze özel birşey değil yani bu
3-abdullah öcalan'ın yakalanmasından sonra farklı görüşte farklı hükümetler kuruldu, ve cumhurbaşkanları değişti demi ?
Tek bir yazıyla abdullah öcala'nı astırabilirler ama yapmıyorlar..
Değişik sebebleri vardır belki ama burada ama bu adamı devlet besledi ve her geçen gün gücüne güç kattı.
Çözüm sürecini abdullah öcalan ile değil batı ve doğu halkının zihniyle yapacaksın çünkü oratada var olan çatışma bu iki kesimin zihinsel çatışması.
Maddelere ayırdım umarım bir hesaplaşma niyetinde algılamamışsındır yanlış anlaşılmaya sebeb olursam şmdiden af buyurun (:

1-Sadece dil bilgisi kuralları gereği öyle yazdım,saygınlık kazandırmak gibi göründüyse,ben özür dilerim,çünkü ona saygınlık kazandırmak,en son isteyeceğim şeydir.
2-Atatürk zamanındaki Cumhuriyet dışında,hiç bir Cumhuriyet rejimini barındıran yönetimin,anlamına uygun olarak idare edildiğini düşünmüyorum.
3-Evet,değişti.
Tabi ki de,ben de bu yazdıklarına katılıyorum.Dün bir arkadaş,video paylaştı,eskiden Akp'nin,Öcalan'a bakış açısı adı altında.
Gerek korkularından,gerekse kendi çıkarları uğruna,Öcalan ve müritlerini yücelttiler,beslediler,onu ''fikir adamı'' ilan ettiler.
Asılması belki Cumhuriyet rejimine uymaz,ama beni de sevindirir.
Hep derim,insanların ölümünden değil,adil yargılanmasından yanayım.Ama şu anki hükümet ile ''adil yargılanma'' arasında o kadar tezatlık var ki,benim de dileğim,asılmasından yanadır.
Ben de,sen maddelere ayırdın diye,aynı şekil karşılık vermek istedim,umarım yanlış anlaşılmamıştır.
Teşekkür ederim cevabın için:cici:

1-Sadece dil bilgisi kuralları gereği öyle yazdım,saygınlık kazandırmak gibi göründüyse,ben özür dilerim,çünkü ona saygınlık kazandırmak,en son isteyeceğim şeydir.
2-Atatürk zamanındaki Cumhuriyet dışında,hiç bir Cumhuriyet rejimini barındıran yönetimin,anlamına uygun olarak idare edildiğini düşünmüyorum.
3-Evet,değişti.
Tabi ki de,ben de bu yazdıklarına katılıyorum.Dün bir arkadaş,video paylaştı,eskiden Akp'nin,Öcalan'a bakış açısı adı altında.
Gerek korkularından,gerekse kendi çıkarları uğruna,Öcalan ve müritlerini yücelttiler,beslediler,onu ''fikir adamı'' ilan ettiler.
Asılması belki Cumhuriyet rejimine uymaz,ama beni de sevindirir.
Hep derim,insanların ölümünden değil,adil yargılanmasından yanayım.Ama şu anki hükümet ile ''adil yargılanma'' arasında o kadar tezatlık var ki,benim de dileğim,asılmasından yanadır.
Ben de,sen maddelere ayırdın diye,aynı şekil karşılık vermek istedim,umarım yanlış anlaşılmamıştır.
Teşekkür ederim cevabın için:cici:

Affınıza sığınarak söylediklerine ek olarak birşeyler söylemek istiyorum; bakın sizler bu kitabın yazılmasından, basılmasından rahatsız oluyorsunuz demi ? Devlet olsam şu kitapları çoğaltır doğudaki her eve birer tane dağıtırdım niyemi ? Çünkü doğudaki insanların çoğu abdullah öcalanın kitap yazdığını bilmez, ee ne yani kitapları dağıtarak sempatisinimi arttıracağız diye hiddetleniyorsun şimdi..
Ama işin aslı şu o kitapları okuyan doğu halkı/ ki bilirsiniz doğu halkı dinine düşkündür çoğu Atatürk'ü işte Kuran-ı kerim yaktı vs gibi olaylardan dolayı sevmez.
İşte abdullah öcalanın kitaplarında tamamen dine hakaret var mesela diyor ki; Haşa''Allah,Arabistanın tasarımıdır'',''Namaz sadece bir tiyatrodur'' vs bunun gibi dini değerlere önem vermeyen hatta aşağılayan sözleri mevcuttur kitaplarında..
Bu yaklaşımı bilmeyen abdullah öcalan'a sempatisi olan insanların hemen hemen tamamına yakın olacak şekilde sempatilerini yitireceğini düşünüyorum.
Ki abdullah öcalan'ın Mehmet Ali Birand ile yaptığı röportajlar arasında da kelime arasında çocukların ölümünün doğal ve gerekli olduğunu söylemesi bir çok vatandaşta antisempatik durum kazanacaktır. Yoksa doğu insanında bu kitapların ters etki yapılmayacağına inanılsa Hdp bu kitaplardan milyon tane basar dağıtırdı... Ama korkuyorrlarrr antisempatik duruma düşecek diye korkuyorlar (:
Bırakalım insanlar okusunlar...

Affınıza sığınarak söylediklerine ek olarak birşeyler söylemek istiyorum; bakın sizler bu kitabın yazılmasından, basılmasından rahatsız oluyorsunuz demi ? Devlet olsam şu kitapları çoğaltır doğudaki her eve birer tane dağıtırdım niyemi ? Çünkü doğudaki insanların çoğu abdullah öcalanın kitap yazdığını bilmez, ee ne yani kitapları dağıtarak sempatisinimi arttıracağız diye hiddetleniyorsun şimdi..
Ama işin aslı şu o kitapları okuyan doğu halkı/ ki bilirsiniz doğu halkı dinine düşkündür çoğu Atatürk'ü işte Kuran-ı kerim yaktı vs gibi olaylardan dolayı sevmez.
İşte abdullah öcalanın kitaplarında tamamen dine hakaret var mesela diyor ki; Haşa''Allah,Arabistanın tasarımıdır'',''Namaz sadece bir tiyatrodur'' vs bunun gibi dini değerlere önem vermeyen hatta aşağılayan sözleri mevcuttur kitaplarında..
Bu yaklaşımı bilmeyen abdullah öcalan'a sempatisi olan insanların hemen hemen tamamına yakın olacak şekilde sempatilerini yitireceğini düşünüyorum.
Ki abdullah öcalan'ın Mehmet Ali Birand ile yaptığı röportajlar arasında da kelime arasında çocukların ölümünün doğal ve gerekli olduğunu söylemesi bir çok vatandaşta antisempatik durum kazanacaktır. Yoksa doğu insanında bu kitapların ters etki yapılmayacağına inanılsa Hdp bu kitaplardan milyon tane basar dağıtırdı... Ama korkuyorrlarrr antisempatik duruma düşecek diye korkuyorlar (:
Bırakalım insanlar okusunlar...

Paylaşımın için teşekkür ederim,düşüncene de saygım sonsuz.
Ben Öcalan'ı sevenlerin,hiç bir durumda ''anti'' konumuna düşeceklerini düşünmüyorum.
Bu arada,Atatürk olayına takıldım ben.''vs gibi yalanlara inanıp sevmezler'' diye bitirmeliydin,naçizane görüşüm,lütfen yanlış anlama.
Onun dışında,dediğim gibi,onu ''baba''ları gibi gören insanlar,sevgilerinden vazgeçmeyecektir.
Kendi ülkemizde bile,Akp konusunda,ne gerçekler ortaya çıktı da,gram eksilme yaşandı mı?
Bu da,o şekilde olur gibi geliyor bana.

şunları yazarak kendi pimimi çekiyorum aslında biliyorum;
Çünkü ilerki saatlerde insanların gelip yorumlarımın tamamını okumadan içinden cımbızla seçip çektikleri cümlelerle beni tahrik edeceklerini ve bana değişik ithamlarda bulunacaklarını biliyorum neyse ki şuana kadar yanlış anlaşılmadığım için teşekkür ederim yahu (:

Paylaşımın için teşekkür ederim,düşüncene de saygım sonsuz.
Ben Öcalan'ı sevenlerin,hiç bir durumda ''anti'' konumuna düşeceklerini düşünmüyorum.
O arada,Atatürk olayına takıldım ben.''vs gibi yalanlara inanıp sevmezler'' diye bitirmeliydin,naçizane görüşüm,lütfen yanlış anlama.
Onun dışında,dediğim gibi,onu ''baba''ları gibi gören insanlar,sevgilerinden vazgeçmeyecektir.
Kendi ülkemizde bile,Akp konusunda,ne gerçekler ortaya çıktı da,gram eksilme yaşandı mı?
Bu da,o şekilde olur gibi geliyor bana.

Akp bozguna uğradı son seçimde (:
Kürt halkının oyunu alamamasını neye bağlıyorsun ?
Bakara/makara'nın etkisi olmadığını düşünme yahu (:
Çok etkisi var inan..
Ben Doğuda yaşıyorum etrafımdaki insanların reflekslerini sana oranla daha iyi bilirim ki bunları gözlemden ziyade pratikte gördüğüm için paylaşıyorum çevremdeki bir çok arkadaşın bu durumdan haberi yokken tavrı ve davranışı / araştırdıktan sonraki tavrı ve davranışı çok değişti ne kadar insan kazansak kar sonuçta..
Ak parti dini kullanarak oy topladı (:
abdullah öcalanda yasaklanan dili bahane ederek çevre yaptı ak parti nasıl çöktüyse abdullah öcalan'da çökebilir yüksek ihtimalle
Yeter yahu çok konuştum iyi günler diliyorum anlayışından dolayı teşekkür ederim

[YOUTUBE]/watch?v=RUN7sR1IGqo[/YOUTUBE]

Murat İnce Harikasın Sen :/​

Akp bozguna uğradı son seçimde (:
Kürt halkının oyunu alamamasını neye bağlıyorsun ?
Bakara/makara'nın etkisi olmadığını düşünme yahu (:
Çok etkisi var inan..
Ben Doğuda yaşıyorum etrafımdaki insanların reflekslerini sana oranla daha iyi bilirim ki bunları gözlemden ziyade pratikte gördüğüm için paylaşıyorum çevremdeki bir çok arkadaşın bu durumdan haberi yokken tavrı ve davranışı / araştırdıktan sonraki tavrı ve davranışı çok değişti ne kadar insan kazansak kar sonuçta..
Ak parti dini kullanarak oy topladı (:
abdullah öcalanda yasaklanan dili bahane ederek çevre yaptı ak parti nasıl çöktüyse abdullah öcalan'da çökebilir yüksek ihtimalle
Yeter yahu çok konuştum iyi günler diliyorum anlayışından dolayı teşekkür ederim

Benim düşüncem,eğer öne sürülen gerçeklerle,antipati kazanılmış olsaydı,Akp,vakti zamanında,daha sağlam bozguna uğrardı.
Hdp'ye mecliste yer açtı,onları kucakladı,gerek bakara/makara,gerek alevilik hakkındaki düşünceleri,gerekse çözüm süreci dengesizliklikleri,vb. hareketleriyle de,oylarını kaybetti.
Sana katılıyorum,dini kullanarak oy topladı.
Hep diyorum,hiç bir partiden haz almıyorum.
Ama hiç biri de,Akp ve Hdp kadar,bizi bataklığa sürükleyecek ölçüde değiller.
Ben teşekkür ederim cevapların için,iyi günler:cici:

Gençler bir itin yazdığı kitap üzerine 8 sayfa cevap yazdınız yahu :)
Kendinizi gerdiğinize değmez ..

serene kitabı sen yazmadın konu sahibisin isteyen alır okur isteyen okumaz. kişiliksizse zaten okumadan etkilenirler.o itin kitabına gelinceye kadar okuncak bir kütüphane kitap var onuda yazıp ben kaçanzi

bi ara tutuklandi demislerdi bu adam icin o adam mi bu?
pkk-nin babasidir dimi :s:
kitapta acitasyon yapmis olmali :dusun:

Yok canım tutuKlanmadı merhametli büyüklerimiz tarafından Tam konforlu bir adada survivor oynuyor canıının sıkıntısından kitap yazmış içindede survivör kuralları yazıyor :D

İnsanların okudukları kitap bu kadar batmamalı bence göZünüze..
erotik hikayeleri,romanları veya Haydar dümen okuyarak nirvanaya oluşan nesilden ziyade düşman dahi olsa en azından düşmanı tanıma niteliğinde kitaplar okunmalı (:
Saygısızca postlar silinir umarım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri