Irene Adler
Üye
Cumhuriyette ilkellik yoktur, haliyle bir hükümlünün kitap yazmasına ve kitabı bastırmasına müdahale edilemez, kişi özgürlüğü kısıtlanamaz derdiniz neden bu kitabın nasıl bastırıldığından ziyade..
Yakalandığı dönem bu adam niye asılmadı yi düşünmüyorsunuz ?
Ayrıca hayır cumhuriyetin istediği zaman meydanlarda şeyhleri veya şapka kanuna uymayanları asabilecek kadar köreldiğinide biliyorum fakat kitap yazmak özgürlük (:
Sen merak etmiyorsundur ama ben veya benim gibiler düşmanlarını iyi tanımak isterler daha olgun düşünebilmek için saygıyı hakkediyorum umarım ?
Ben tabi ki de saygı duyuyorum,ve her postumda belirttiğim gibi,tartışma amaçlı yazmıyorum.
Evet Cumhuriyette ilkellik yoktur.Ama bu devirde,başımızdakilerin Cumhuriyet rejimine yandaş olmadıklarını bilirsin.
Benim bildiğim,cezaevlerinde,mahkumlar,akraba veya arkadaşlarıyla mektuplaşırken bile,o mektuplar elden ele teyit edilir,gerekli görünen kısımlar silinir.
Bu kitabın çıkarılmasının verdiği rahatlık ve arsızlığın,Cumhuriyetle bağdaştırılabilecek bir yanı yok,bunu demek istedim.
Kavgam'ı ben de okudum,Çöküş filmini bile izledim hatta.
Nutuğu da okudum,Kurtuluş vb. filmleri de izledim.
Bireylerin,okuyarak bilinçlenmesinden daha güzel bir şey olamaz.
Senin,kimi,hangi yolla tanımak istediğini sorgulamıyorum,yargılamıyorum.Ama Abdullah Öcalan,bana göre kaleme alınacak vasıfta bir kişilik değil.
Demek istediğimi ben de anlatabildim mi bilmiyorum,teşekkür ederim cevabın için.