Öcalan Kendini Anlattı

Konu sahibi son olarak 3717 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1036364_620x410.jpg

Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE
Abdullah Öcalan’ın İmralı’da tuttuğu notlardan oluşan son kitabı, “Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü” piyasaya çıktı. 20’den fazla kitabı bulunan Öcalan, 2010’a kadar olan notlarını kapsayan kitabın bir bölümünde özel yaşamına da yer verdi. Kitabın “sonuç” bölümünde yer alan “İmralı Adası’nda Cezaevi Yaşamına Dair” başlığı altında Öcalan, şunları kaydetti:

SENDE CIVA MI VAR: Daha çocukluk dönemimde köyün güngörmüşlerinden olan ve bilge sayılan biri, hal ve hareketlerimi gözlemlerken halen hatırımda olan şöyle bir cümle sarf etmişti: “Lo li ciye xwe rûne, ma di te de ciwa heye?” Türkçe’si ile “Yerinde otur; sende cıva mı var?” Bilindiği gibi cıva çok akışkan bir elementtir. Ben de işte öyle hareketli birisiydim. Mitolojik tanrılar düşünselerdi, İmralı kayalarına bağlamak kadar ağır bir cezayı herhalde akıl edemezlerdi.

TAM TERSİYDİM: Daha dışarıdayken kendimi hem yalnızlaştırmış, hem de yalnızlığa karşı hazırlamıştım. Çok önemli bir bağımlılık ilişkisi olan aile, yakın akraba, hatta yakın arkadaş ve yoldaş ilişkisini soyutlaştıracak deneyimlerim olmuştu. Kadınla ilişki önemli olmakla birlikte o da soyutlaştırdığım bir ilişki alanıydı. Nâzım Hikmet’in tam tersiydim.

1036364_6183c7580fd278c8fca2864af75b2e37.jpg

DOĞMAYACAK ÇOCUK: Çocuk edinmemeye ahdım vardı. Daha lisedeyken edebiyat hocasından 10 puan alan kompozisyon yazımın başlığı şöyleydi: “Sen benim için hiç doğmayacak çocuksun!” Sanırım bu yazıyla, zorlu geçen çocukluk yaşamlarını konu edinmek istemiştim. Fakat tüm bu deneyimler İmralı’daki dayanma gücümü izah etmeye yetmez.

edit: O kadar güzel besledik ki yazar oldu ve kendine verilen cezayı eleştiriyor.
çocukluktan bahsederken ise ne kadar gaddar çünkü o bir sürü çocuğun hevesini yarıda bıraktı . Babasız bıraktığı çocuklar mahşerde ona hesap soracak.
Sen bir insan değilsin sadece bir canlısın şayet adına bir kitap yazılacak olsa okumaya gözlerin dayanmazdı Eminim.

Ne ka entel bir erkek ! Erkek dedim af edersiniz ne ka entel bir domuz ..

nooldu.şair ve yazar mı oldu şimdi de bebek katiliniz.

Senin neyin amcan mı ? Katiliniz derken uzaydamısın sen ?
yok amcam değil.ırkımız farklı.
bir teröristi naif gösterecek bu tip sanatsal ve edebi faaliyetlerini paylaşmamalısınız. yoksa sempati oluşabilir toplumda

yok satar,alırlaaa onun kitaplarını nobel ödülü de verirler kim arkadan vurduysa gıymete biner alırlar alırlarrr alışgın bu ülke arkadan gelen depremlere

erduvanın ''kavgam'' adlı kitabını bekliyom ben

yok amcam değil.ırkımız farklı.
bir teröristi naif gösterecek bu tip sanatsal ve edebi faaliyetlerini paylaşmamalısınız. yoksa sempati oluşabilir toplumda

Şayet dünyanın okuduğu bir haberi benim burda paylaşmam çokta göze batası değil.
ayrıca bir katilin sanatsal hiç bir yönü olamaz her kelimesi ölüm kokan bir canlının sempatisi nasıl olur onuda çok anlayamadım.
Aksine sempatisi olanlar için paylaştım en çokta belki şuraya bir cümle düşerlerde kendilerini belli ederler diye (;

aferin.gurur duyuyorum seninle.terörikleri avla işte böyle zeki tuzaklarla

Düşündüm de içimdekileri yazmayayım buraya.

Hayatı hakkında bilgiye sahip değilim; ama tarihçi bir arkadaştan zamanında beş vakit namaz kıldığını duymuştum.

aferin.gurur duyuyorum seninle.terörikleri avla işte böyle zeki tuzaklarla

Avlamak benim işim değil birşeyler düşüyorsam kelimelerimle hem düşünce izahım için hemde insanların görüşünü merak ettiğim içindir.
Ama sen bu cool hareketlerinle ne olacaksın onu merak ediyorum hayır muhalefet olayım derken rengini belli ediyorsun da

Belki Katletmeden önceki kurban namazıdır kıldığı , doğrudur yani.
Hiç bir hayat insan öldürmeyi gerektirecek kadar acımasız değildir kişiye.

Papa ya mektup yazarken söyle demiş

şunu demek istiyorum. ben dinsiz değil, tüm dinlere ve tek tanrılı dinlere özellikle saflık dönmelerine büyük saygı duyuyor, kendi eylemimi bu büyük insanlık aksiyonlarının devamı olarak görüyor, bunu her zaman söylemekten çekinmiyorum. herkes bizim peygamberler tarzında olduğumuzu söyler ve halklarımız da buna tanıktır."

şunu demek istiyorum. ben dinsiz değil, tüm dinlere ve tek tanrılı dinlere özellikle saflık dönmelerine büyük saygı duyuyor, kendi eylemimi bu büyük insanlık aksiyonlarının devamı olarak görüyor, bunu her zaman söylemekten çekinmiyorum. herkes bizim peygamberler tarzında olduğumuzu söyler ve halklarımız da buna tanıktır."

Halklarınıza tehtitle ölümle neleri kabul ettirmediniz ki varlığınıza duacı değil mecburlar diyelim.
Siz ki bir peygamberi ağzınıza aldığınızda destur çekecek insanken nasıl olurda Peygamber niteliğini sahiplenirsiniz ?
Bay Katledici.

"soluksuz okunan harika bir yapım. kitabı bitirirken bölünmemek için adeta molotof olacaksınız."
- new york times

Ve Amerika hem kadim dostumuz hem sağlam vuran düşmanımız.
Bölünmek deyince aklıma hücreler geliyor kimi dinden uzaklaşmış can sıkıntısına taraf seçen hücreler kimi ise öz ihtiyaçlarını gidermek için tercihi kan olan hücreler bölünün vücut sizin nede olsa.net

Şerefsizlerin hayatını merak edenler okuyacaktır eminim.

Okumuş öz hayranlık dahi başlatmışlar merak edeyim derken hayran olup çıkanlarda cabası .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri