Günlük O Fotoğrafın Hikayesi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Rivayete göre ; ” Bazı gizemli durumlar sonucu yıllar yıllar önce küçük bir kız bebek adaya bağlı bulunan bir kanalda boğulmuş olarak bulunmuş.Bu oyuncak bebeklerde o küçük kızın ruhu tarafından ele geçirilmiş.

Yani yine efsaneye göre adadaki bebekler bacak ve kollarını hareket ettirebiliyor hatta gözlerini bile açıp kapatabiliyormuş. Hatta bazı kişiler oyuncak bebeklerin birbirlerine fısıldadıklarına bile şahit olmuş. Hatta adaya yakın kanalda bot içinde olan ziyaretçileri adaya gelmeleri için cezbetmeye çalıştıkları bile görülmüş.

Tabi ki şahit olduklarını söyleyen ziyaretçiler birazcık abartıyorlar, ele geçirilmiş bir ada olması gibi bir ihtimal yok ama Isla de las Munecas sürekli ziyaret etmek için oldukça ürkütücü bir yer.”

dolls isla de las munecas-tg

Efsanenin arkasındaki gerçek hikaye ise şöyle şekillenmiş;

Oyuncak Bebekler Adasının yaşayan tek canlısı Don Julian Santana bundan 50 yıl kadar önce kanal çevresinde gezerken boğulmuş bir kız bebek ile karşılaşır, kurtarmasının imkanı yoktur çünkü kız çoktan ölmüştür. Bebekten sonra arkasından kanalda akıntıya kapılmış bir oyuncak bebek daha bulur ve bu oyuncak bebeğin büyük ihtimalle boğulmuş çocuğa ait olduğunu düşünür ve yanına alır. Oyuncak bebeği bir ip yardımı ile ağacın birisine asar bu Sanata için küçük kızın ruhuna bir çeşit saygı gösterme törenidir. Sonrasında bir kaç oyuncak bebeği daha ağaçlara asar…

Ama işler tam da bu noktadan sonra çılgın bir hal almaya başlar. Çünkü astığı tüm bebeklerin ölü küçük kızın ruhu tarafından ele geçirilmiş olduğunu görür. Ve Julian adanın dört bir yanından bir kolu kopuk, bacağı çıkmış , gözü olmayan gibi değişik ve ürkücü bebekler toplayıp ağaçlara asmaya başlar.

İlginçtir ki Jullian Santana’nın ölüsü tam olarak kızı boğulmuş halde bulduğu yerde bulunur.

Jullian’ın ölümünden sonra 2001 yılında da bir turizm merkezi haline gelir ve ziyaretçiler adaya yanlarında oyuncak bebekler ile gelmeye başlarlarOyuncak bebekler adası

Alinti..

s-f690b7d44b306a954ca232996a1f3948dcb52c5c.jpg

Pazar meydaninda geometri ogreten sokratese tas cikartacak cinsten, :)
Jayapura da pazar meydaninda halka prezervatif kullanimi hakkinda verilen egitim. sene 2009.
Tepkileri nasil?
Soldaki ikiliye bayildim sahsen.
Yuzunu eliyle kapatan adamin yuzundeki cocuksu hayret.
Oteki de basimiza is cikarmayin dercesine.

%C4%B0nsanl%C4%B1g%C4%B1n-Bittigi-Yerde-Ac%C4%B1n%C4%B1n-Karanl%C4%B1g%C4%B1-Baslar-kapak.jpg

Gördüğünüz fotoğraf Joe O’Donnell tarafından Nagazaki’deki bombalamadan kısa süre sonra çekilmiştir. Joe O’Donnell’in oğlu, özellikle bu fotoğrafın babasını çok derinden etkilediğini anlatmıştır.

Fotoğrafta gördüğünüz küçük çocuk ölü. Onu taşıyan çocuk, onun ağabeyi. Kardeşinin naaşını bir krematoryumda yakılması için çıplak ayakla sırtında taşıyan ağabey, kardeşinin yakılmasını izlerken tek bir damla gözyaşı dökmediği ama dudaklarını ısırmaktan kanattığı bilinir.

Fotograf 1960 yilinda anitkabirde cekilmis, fotodaki kisi Manisa Tarzani lakapli Ahmettin Carlak. Irak dogumlu Ahmettin kurtulus savasinda cephede savasmis, ve istiklal madalyasina sahip. Savastan sonra spil dagi eteklerinde kendine bir kulube yapiyor ve omrunun buyuk kismini agac dikerek geciriyor. Hem madalya sahibi hem doga sevgisi yuzunden insanlar buyuk saygi duyuyor ona. Keskee rahmetli dedemle tanismis olsalardi, kafalar ayni.)

Screenshot_20210126-210846_Twitter.jpg

Foto 1967'de cekilmis o zamanki komünist rejim Arnavutluk'u ateist devlet ilan ediyor. Yaklaşık 740 cami ve 765 kilise yıkılıyor. Gunumuzde Arnavutluk'ta en büyük ve en hızlı büyüyen din islam dinidir. Yani demem o ki camileri kilisileri yıkabilirsiniz ama dini yok edemezsiniz. Bir sey uzerinde ne kadar baski yapilirsa o kadar buyur. Bu her alanda boyledir. Tarihe bir not duselim...

Screenshot_20210216-075326_Twitter.jpg

Bugün sizlerle çocukları için her şeyi göze alan Mary Ann Webster'ın hüzünlü hikayesini paylaşacağım
Dünyadaki tüm anneler, çocuklarının mutluluğu için elinden ne geliyorsa yapmaya hazırdır. Mary Ann Webster isimli bu cesur kadın da, eşini kaybedip amansız bir hastalığın pençesine düştükten sonra çocuklarına bakabilmek için; zorbalıklara ve türlü zorluklara göğüs gerdi.

Londra'da sıradan bir hayat yaşayan Mary’nin tek hayali büyük bir aile kurmaktı. Bu hayali gerçekleşti ve 29 yaşında Thomas Bevan ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 4 çocukları oldu.

Talihsiz kadının sağlık sorunları kas ve eklem ağrılarıyla başladı. Doktorlar ise hastalığa çare bulamıyor hatta tanı bile koyamıyordu çünkü Akromegali adı verilen bu hastalığın 20. yüzyılın başlarında tanısı bile son derece zordu.

Mary’nin hastalığı ilerledikçe semptomlar da farklılık göstermeye başladı fakat onu seven eşi Bay Bevan ise karısından bir an olsun desteğini esirgemedi. Ne yazık ki 11 yıllık mutlu bir evliliğin ardından Thomas Bevan hayata gözlerini yumdu.

Mary eşinin vefatından sonra çocuklarına bakabilmek için her işi kabul etmeye hazırdı. Ne yazık ki görünüşü nedeniyle iş bulamadı ta ki Mary Dünyanın En Çirkin Kadın Yarışması'nı duyuncaya kadar...

Yarışmanın ödülü oldukça iyiydi bu nedenle Mary, yarışmaya katılmaya karar verdi ve kazandı da ancak hayatı bu noktadan sonra zorlaştı. Gazetelerde, Mary Ann Webster hakkında onur kırıcı makaleler yazılmaya başladı. Mary, tüm bunlara göğüs gerdi ve durumunu paraya dönüştürdü.

Sıra dışı görüntüsünü vurgulayan kıyafetler giyerek sirklerde çalışmaya başladı. Onun için alay konusu olmanın, zorbalığa uğramanın ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliriz fakat çocuklarının iyiliği için tüm zorluklarının üstesinden geldi.

Hayatının geri kalanını sirklerde geçiren Mary, 1933’te 59 yaşındayken yaşama veda etti.

Sevgi dolu bir annenin bu zorlu mücadelesi, annelerin yeri gelince nelere göğüs gereceğini kanıtlıyor!

Altindir efenim...

FB_IMG_1621275556163.jpgFB_IMG_1621275558779.jpgFB_IMG_1621275561105.jpg

1945'te kralice Elizabeth, savaş çabalarına yardımcı olmak için Yardımcı Bölgesel Hizmetine katıldı. Uzman bir sürücü ve tamirci olmak için diğer İngiliz kadınlarla yan yana eğitim aldı. O ve Margaret'in vatandaşlar arasında anonim olarak karışmasına izin verildi. Ve karsinizda şöffer Nebahatt pardon elizabeth.... Kolay prenses olunmuyor canlarim...

elizabeth-as-mechanic-9.jpgelizabeth-as-mechanic-7.jpgelizabeth-as-mechanic-6.jpgelizabeth-as-mechanic-2.jpgelizabeth-as-mechanic-1.jpg

Ah ah saraylarin dili olsa da konussa, butun entrikalari olup biteni haykirsa. Kisi kralice Juliana, aslinda evlatlik oldugu soylentileri olsa da hicbir zaman ispatlanamamis. Arkadaslarina yazdigi mektuplar arastirildiginda cok mutsuz, cok deli, cok farkli bir kadin portresi ortaya cikiyor. Kocasi kendisini defalarca aldatmis olmasina ragmen, balolarda kendisi disinda butun kadinlarla ilgilenmesine ragmen hic bosanmayi goze alamamis. Hem nasil bosansin ? Bu kraliyet icin buyuk skandal. Sosyologlara gore 2 kere tesebbus etmis ama bi sekilde ikna edilmis. Bir kadin papazin cok etkisinde kalmis, kadin ne derse onu yapmis, hatta eşi onun icin "kafayi yedi bu buyuculerle bozmus kafayi" demis. Boyle bir kafa ile ulke yonetmis. Yanindaki tipsiz ise vefasiz kocasi. PRENSES olmak hic ama hic kolay degil, kukla gibisin ve yasamin onceden cizilmis. Bana gore esaret.
Bloemendefile_voor_koningin_Juliana_op_Paleis_Soestdijk,_koppen_van_Prinses_Bea,_Bestanddeelnr...jpg

Fransiz bir sanatci, son 10 yildir "herkesin okuyabilecegi bir siir" diye tanimladigi bu calismayla gordugu hasarli bolgeleri mozaikle kapatiyor. Kaldirim cerrahi olarak isim takilmis kendisine. Sanat boyle bir sey iste, poposunun kivrimlarini sigortalatanla bu adam hic bir olur mu ?

Screenshot_20210525-063651_Instagram.jpg
Screenshot_20210525-063638_Instagram.jpgScreenshot_20210525-063622_Instagram.jpgScreenshot_20210525-063605_Instagram.jpgScreenshot_20210525-063549_Instagram.jpgScreenshot_20210525-063656_Instagram.jpgScreenshot_20210525-063728_Instagram.jpg

Dilek uyar'ın Işık, Gölge ve Muhafızlar adlı çalışması, Açık Yarışma’nın seyahat kategorisinde jüri üyeleri tarafından anonim olarak seçildi. Fotoğraf, Bitlis’te koyun sürülerinin zorlu ve tozlu yolculuğunu gösteriyor.

2020 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri yarışmasına 345 bini aşkın görselle başvuru yapıldı ve bugüne kadarki en yüksek katılımla odulu bitlisli koyunlar aliyor .p

_EvSHB72i0CK1MX0GXEeqA.jpg

Dunyanin en yasli insani oldugu soylenen Zaro Aga isminde Bitlisli bir dayi varmis, alkol almaz, et yemez, sigara icmez imis. 10 padisah devrine sahit olmus Ataturku bile gordugu soyleniyor. Birkac savasta yer almis, 10 15 kere evlenmis. (Kimse tam olarak bilmiyor kendisi de dahil) en son kazandigi parayla sonuncu karisini bosamis .) Tabi o donem medyanin dikkatini cekiyor ve yurt disindan sigaraya karsi olanlar derneginin pofpoflamasiyla tvlere programlara cikiyor. Yurtdisinda dayimiz hizli yasamiyla da dikkat cekiyor son hiz sokaklarda arabayla kaza yapmalar, barlarda kadinlari opmeler.....
Neyse adami bi guzel kullandiktan sonra sirklerde tokalasma karsiligi para alma teklif ediyorlar ve bi donem bunu da yapiyor.
Renkli hayati hakkinda bir kitap bile yazilmis .)

Ölmeyi unutan dayimiz ;

Zaro_Agha._(ca._1923-1939).jpg

Burada Seyma Subasinin fotosunu paylasacagimi 40 yil dusunsem aklima gelmezdi. Ama icten icte bi oooooh cektik mi ? Cektik cektik :d neyse fotografin hikayesine geliyorum, olaylar olaylar, hava attigi yuzugun bile sahte cikmis olmasi.. hayatta hic bir sey gorundugu gibi degilmis demek ki...ibretlik bir hikaye...
Edit; yasadigim her sey hak ediyorum demisti bu hediyelerden sonra..

Edit 2; gunlugumu magazin sayfasina cevirdigime inanamiyorum....

3094150_c3be55917e850767685ffd36fb3b236a_640x640.jpg

Fotograf benim koyumde cekildi, gunduz vakti pek birseye benzetememistim ama bu fotografta hayran kaldim. Ve hikayesini amacini okuyunca da daha cok ilgimi cekti.
Joris isminde bir aziz'in ejderha ile savasini temsil ediyor, heykel her yil baska bir sehre ya da ulkeye tasiniyor. Bu sekilde dunyayi gezdirmeyi hedefliyor sanatci. Geliri ise sanata gidiyor. Bu sene bizim seneye kim bilir nerde olur :) çoruma da gelir mi dersiniz ?
70893922383d00d3db765cfad191dbb2cffcc681_Vreedzame krijger 3.jpgbbadac79c11ba98b3425376ccd8b841b.jpg

6e3b7436b4a.jpeg
Kuzuuuum Jorisim su altinda kaldi sel felaketinde, tek basina mucadele veriyor yine. Dur daha gezecek gorecek yerlerin var daha.

FB_IMG_1626560033748.jpg

Bu fotografin hikayesi huzunlu, soylu bir ailenin kizi olan Blanche Monnier sevdigi adamla evlenmek ister, annesi buna kesinlikle karsi cikar, kiz evden gitmekle tehdit ettiginde anne bunu cati katina kitler ve donemin en korkunc olayina imza atar. Aile bireyleri kizin kaybolduga herkesi ikna etmis. Bir gun imzasiz bir mektup gidiyor polise, mektupta neredeyse acliktan olecek, 25 yildir kendi pisliginin icinde curumus coplukte yasayan Paris yuksek sosyetesinde biri olan bu kadini ihbar etmek istedigi yaziyor. Polis inanmasa da gidip baskin yapti, gordukleri karsisinda sok geciren polis 25 kiloluk kadini hastaneye kaldirdi. Zamanla akli dengesini yitirmis, ve hic iyilesemeden vefat etti.

Fotograf aci bir ask hikayesi…

7b736f439dd9da30af4292a4db36b093f67311a2r1-466-658v2_hq.jpg

Blanche_Monnier%2C_1901.jpg
ilk fotograf Maude Fealy (aktris) hanima ait. fotografi gorunce aa acaba nasil bir bilgi paylasilmis diye okumaya devam ederken, hic alakasi yok kendisiyle. niye kadinin fotografini bu hikayede kullanmislar sasirdim. nette de fotografi bu hikayede kullaniliyor. what a scam

ilk fotograf Maude Fealy (aktris) hanima ait. fotografi gorunce aa acaba nasil bir bilgi paylasilmis diye okumaya devam ederken, hic alakasi yok kendisiyle. niye kadinin fotografini bu hikayede kullanmislar sasirdim. nette de fotografi bu hikayede kullaniliyor. what a scam
Duzelttigin icin teskler, raar hoor bunu 1 siteden bakmadim ben bir kac sitede ayniydi yanilmiyorsam. Gercek fotosunu merak ettim simdi

Yıl 1967 Kozmonot Vladimir Komarov'un Soyuz Kapsülü ile yere çakıldıktan sonra bedeninden kalanlar ile otopsi anı. O donem abd ile yaris halindeydiler ve siyasi baskilar vardi, riskli oldugunu bildigi halde bu yolculugu kabul etmis.Test yapilmadan cikilan bu yolculukta gunes panelleri acilmiyor. Olecegini anlayinca karisini arayip vedalasiyor ve Rus yetkililere agir kufurler ediyor.

710122_72320_11042018075510.jpgs-b5f28e6e2a640b64c5c4245e4fe8f11ec3b52eea.jpg

Ezidi Kurt kadinlari geleneklerine gore sevdikleri adam ölünce saclarini mezara bu sekilde koyarmis, anlami ise ; "bundan daha büyük bir acı görmedim, seninle kadınlığımı, güzelliğimi ve tüm çekiciliğimi toprağa gömüyorum". Bu tur yas tutan kadinlara ise porkur deniliyormus yani saclari kesik yasli kadin.
Var mi hala boyle kadinlar ? Ben 2 gun yas tutamiyorum :(

ezidi-kadinlar-neden-saclarini-topraga-gomer-1533300938-17188819297.jpg

Geri