W... nekadar kaliteli bir konu...takipdeyim.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.

Yemek bile yiyemiyorlar ve başkalarına muhtaç kalıyorlar ancak sen bunun cezalandırma amacı taşımadığını mı düşünüyorsun gerçekten?çin işkencesi bu değil; görselde cereyan eden, doğu asya bozkırlarındaki yerel kavimlerin ortak cezalandırma yöntemi.
türkler, moğollar, koreliler ve nihai olarak çinliler kullanıyor. daha sonraları ticaret yollarının genişlemesi vesilesi ile orta doğu ve avrupa'ya da yayılıyor.
asıl amacı normal bir suça yönelik sıradan bir cezalandırma değil de daha teşhir edici ve gurur kırıcı olması hedefleniyor.
çin işkencesi > engizisyon icraatları
Bana kol kesme geldi, yine bi sekilde yasamin devam eder. Sandik olayi cok korkunc yanarak en zoru olmali.İdam yine en kolayıymış nilü
Çok masum bakıyorsun bence kolunu kestikleri adamı geri tedavi etmezler bence :dBana kol kesme geldi, yine bi sekilde yasamin devam eder. Sandik olayi cok korkunc yanarak en zoru olmali.
Ay bunlarda da hiç akıl yok ha ben kralın kölesi olsam ilk fırsatta gırtlağına yapışırım. Sonrada öldürürselerde öldürsünlerTamda aslinda eski Belcika krali Leopold II'nin yontemi bu, bir parca kaucuk ugruna binlerce kolenin kolunu kestirdi.
Ekli dosyayı görüntüle 49767
Ekli dosyayı görüntüle 49760Ekli dosyayı görüntüle 49761
Fotografi kendim cektim, burasi Belcika'nin tarihe taniklik eden minik sehri Dinant, Dinant kalesinde gordugunuz bu cezalandirma yontemlerindeki yasanmisligin verdigi izler insan urkutuyor. Cezalandirma yontemleri kol kesme, idam edilme, atesli sandikta yakilma. Sizce hangisi daha agir ?

Sadaka taşı, genellikle cami, çarşı, hastane vb. yerlerde ihtiyaç sahiplerinin alabilmeleri için para, altın vb. bırakılan özel yerdir. Osmanlı döneminde yaygın olarak görülen bu yardım şeklinin kökeni Selçuklulara kadar uzanır.