Elbette farklıBazlama da farklı mı Lefty?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Elbette farklıBazlama da farklı mı Lefty?
Bazlamayı biz sade ve daha kalın yaparız, onun içine malzeme konmaz fakat tereyağ sürülür.Vikipedi'ye göre Sıkma denilen şey aslında bazlamaymış. Yani onlar da farklı tat diyememişler ve var olan bir şeyin versiyonu demişler
Ekli dosyayı görüntüle 52858
E ama fark yok.Memnuniyetle
Sıkma ile gözlemeyi aynı kabul edenlerle hayatımda ilk kez karşılaştım, şoktayım.
Kare, silindir meselesi değilE ama fark yok.
Mesela iç malzemeyi aynı yaparsan biri kare, diğeri silindir olan iki farklı şekilde gözleme elde edersin![]()
Sen pişirme yöntemlerine takılıyorsun ama örneğin kuru fasulyeyi de onlarca farklı yöntemle yapıyorlar ama asıl malzemesi değişmiyor. Bu durum kuru fasulyeye başka bir isim takmamıza neden olmuyor. Sadece pişirme yöntemleri, kullanılan malzeme çeşitliliğine göre tat farkı oluyor.Kare, silindir meselesi değilMalzeme konup pişince tadı farklı oluyor.
Mersinli bir sıkmacı bulup dene de sonra konuşalım.![]()
Sen de bilirsin @Psinozakonya da gözlemenin arasına küflü peynir koyuyorlardı. daha önce hiç yememiştim, tatdıktan sonra bir daha yemedim. küflü peynir yiyen cindir
Ben hic yemedim sikmayi. Ilk defa duyuyorum, yoresel bir yiyecek mi bu?gözlemeyi herkes yer sıkmayı rafine zevkleri olanlar... fark bu... canımız çekti zaten masum bi konudan nerelere geldik![]()
sıkma bizim adana'nın yöresel diyebileceğimiz bir ürünü olduğu için, gözleme ile aralarında teknik ve tadımsal farklılıkların olduğunu söyleyebiliriz.Sen de bilirsin @Psinoza
Gözleme ile sıkma aynı şey mi yahu?