Neyli gözleme seversiniz?

Konu sahibi son olarak 972 gün önce görüldü
Ay o kadar yazdım net gitti. Müsait olduğumda cevap vereceğim Lefty ve ibadeat..

Sıkma varken gözleme yenmez arkadaşlar ancak zevk meselesi tabii.

mersin'e gideyim de lefty hanımla sıkma yiyerek sıkma tarihçesi adlı bir konu açalım, climax hocam da konuya gelip sıkma terapisi diye bir şey yok desin...

Memnuniyetle:)
Sıkma ile gözlemeyi aynı kabul edenlerle hayatımda ilk kez karşılaştım, şoktayım.
E ama fark yok.
Mesela iç malzemeyi aynı yaparsan biri kare, diğeri silindir olan iki farklı şekilde gözleme elde edersin :D

E ama fark yok.
Mesela iç malzemeyi aynı yaparsan biri kare, diğeri silindir olan iki farklı şekilde gözleme elde edersin :D
Kare, silindir meselesi değil:) Malzeme konup pişince tadı farklı oluyor.
Mersinli bir sıkmacı bulup dene de sonra konuşalım.:)

konya da gözlemenin arasına küflü peynir koyuyorlardı. daha önce hiç yememiştim, tatdıktan sonra bir daha yemedim. küflü peynir yiyen cindir

Kare, silindir meselesi değil:) Malzeme konup pişince tadı farklı oluyor.
Mersinli bir sıkmacı bulup dene de sonra konuşalım.:)
Sen pişirme yöntemlerine takılıyorsun ama örneğin kuru fasulyeyi de onlarca farklı yöntemle yapıyorlar ama asıl malzemesi değişmiyor. Bu durum kuru fasulyeye başka bir isim takmamıza neden olmuyor. Sadece pişirme yöntemleri, kullanılan malzeme çeşitliliğine göre tat farkı oluyor.
İşte sizin sıkma dediğiniz şey de bu. Un, hamur, su ve maya standart malzeme, içi, pişirme yöntemi farklı :)

Abi ha gözleme ha sıkma ikisi de aynı sıkınca daha mı lezzetli oluyor

Psinoza nereden bilsin? Gitmiş küflü peynirle gözleme yemiş. O başka bir boyuta geçmiş.

gözlemeyi herkes yer sıkmayı rafine zevkleri olanlar... fark bu... canımız çekti zaten masum bi konudan nerelere geldik :(
Ben hic yemedim sikmayi. Ilk defa duyuyorum, yoresel bir yiyecek mi bu?

Haha yukariyi okumamisim, tamam simdi anladim :d

Bu şeyin adı iyi ki sıkme değilmiş. Yurt dışında yaşayanlar yazamayacaktı.

Sen de bilirsin @Psinoza
Gözleme ile sıkma aynı şey mi yahu?
sıkma bizim adana'nın yöresel diyebileceğimiz bir ürünü olduğu için, gözleme ile aralarında teknik ve tadımsal farklılıkların olduğunu söyleyebiliriz.

daha iyi bir ayrım yapabilmeniz açısından örnek verecek olursak;

mhp-gözleme
iyi parti-sıkma

Geri