Neyli gözleme seversiniz?

Konu sahibi son olarak 972 gün önce görüldü
Odun ateşinde pişiyorsa hele üfff

Maya mı konuluyor muş ben şok.f

Kız nasıl yufka hamuru ikisinde de hamur ya
Sıkma hamurunu yeni açarlar ve sac üzerinde pişirip sonra içine malzeme koyarlar fakat gözleme ise yufka içine önce malzeme konulup pişirilir ve sıkmaya göre çok daha yağlıdır.

Evet forum uzun zamandır düşünce ayrılığına düşmüyordu bu kadar çekişmeli hadi bakalım yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan ya da kimin eşşeği kancık olacak göreceğiz bakalım

Yukarıda iki hamurun da malzemelerini verdim.
Ellerinizdeki bakterileri tespit ettirip malzeme olarak sayarsanız ancak fark olur. Zira el tadı da bakteriden geliyor.
Benim ellerimdeki bakteriler yemeklere mükemmel tat verir mesela. Gelin el ele tutuşalım.

Sıkma hamurunu yeni açarlar ve sac üzerinde pişirip sonra içine malzeme koyarlar fakat gözleme ise yufka içine önce malzeme konulup pişirilir ve sıkmaya göre çok daha yağlıdır.
Sen çakma gözleme yemişsin , gözleme de yeni hamurla açılır yapılır hazır yufka alınmaz yani

Keşkem resimleyebilseydim.((

Antalyalı mısınız Lefty?

İşte Batı'da yetişmiş bir hanımla, Anadolu'da yetişmiş bir hanımın farkı. Biri çakma gözleme yer, diğer halis gözleme.

Ben de gözlemeye simit gibi şekil verip "sarmal" diyeceğim adına. Yeni ürün.

Yeni hamur ile yapılsa bile malzeme baştan konup piştiği için sıkma ile aynı tadı vermez.
Sen bizim iç kalmayınca kalan hamurla yapılan boş yağlıyı diyorsun djdj onuda kat kat araya yağ sürerek yapıyorlar katmer diyende var yağlı diyende

Ay bu arada çerkes peynirlisi efsane olur birde ıspanaklısı

Sen bizim iç kalmayınca kalan hamurla yapılan boş yağlıyı diyorsun djdj onuda kat kat araya yağ sürerek yapıyorlar katmer diyende var yağlı diyende
Katmer ayrı... Gözleme ile sıkma aynı şey değildir.:) Katmer ise bambaşka:)
Mersin tarafında deneme şansın olursa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Geri