Neden tatlının yanında süt ya da ayran içilir?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
kaç gündür foruma bakamıyordum, allah kahretsin giriş yaptığım an önüme gelen konuya bak. insan hiç mi övülmez şu kadar günde, bi de tam gömüldüğüm ana denk geldim. bu da benim şansım…

+ şerbetli tatlıların yanında değil öncesinde süt ikram edilir ki damaktaki diğer tatlar sıfırlansın ve yediğiniz tatlının her bir zerresini hissedin. keko gibi gidip ayran içerseniz siz gurme falan değil görmemişsinizdir, evlere kapatılmalısınızdır, insan içine çıkmamamalısınızdır. süt kabul edilebilir ama ayran içenlerin seçme hakkı bile elinden alınmalı. teşekkürler….
iyi bayramlar @Lefty <3
Senin de bayramın kutlu olsun @Melodram cığım :emoji_two_hearts:

@Plesk bana komplo kurmuş olabilir çünkü baktı ki Fenerbahçe yok olmuyor, başarıdan başarıya koşuyor, o zaman ben de Lefty'i yok edeyim demiş olabilir. Bana mide fesadı geçirtmeye çalışıyor yoksa ne alaka ayran ve baklava?:(

Gelip aydınlattığın için teşekkür ederim, mayıs sonuna kadar çok dikkatli olmalıyım çünkü bazı Galatasaraylılardan korkulur. ( Bknz: @Plesk )

Melow ile lefty’nin konuda bayramlaşarak plesk’i çekiştirmesi:D

Baklava/künefe/kadayıf üzerine olan tatlıcılarda, süt mutlaka servis ediliyor. Sağlık kısmını bilmem (onu düşünsem baklava yemem:d) ama lezzet kombinasyonu açısından düşünürsek baklava-çay ikilisi bence en iyisi. Sütü, brownie ve sufle ile alayım. Voila.

Ayranı bilemem denemeden bir şey diyemem. Benim bildiğim süt ya da çay daha çok servis edilir ama süt olacaksada her süt olmaz. Jersey süt efsane olur ha onun yoğurdundan yapılacak ayran olursa deneyebilirim. Denerim.

Meyvesuyu veya Kahve içerim tatlı yanında. Bu gün de öyle yaptım.

Bir gün cesaretimi toplarsam
Çikolata + ayran yapıcam
Baklava+ ayran da olabilir

Tatlının yanında en iyi acı kahveyi yakıştırıyorum.

Tatlinin cani cehenneme!

Süt hiç denemedim ama kesinlikle baklava dendiğinde yanında ayran olmalı..

moderniteyi reddet, geleneklerine sahip çık!
ayran dediğin acılı adana'nın, çiğköftenin, tavuklu pilavın, lahmacunun yanında gider...

Tatlının üstüne süt ya da ayran içersem kusarım!

Geri