Neden Tartışamıyoruz?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Neden tartışamıyoruz? Deveye boynun eğri demişler, Deve'de nerem doğruki demiş.
Neyi doğru düzgün beceriyoruzki tartışmayı becerelim.
Benim şahsi görüşüm toplumsal bir sorun olduğu ve bu sorunun kaynağının bizlere yıllardır gerçeklerle yüzleşmek yerine inkar etmeyi, kafamızı kuma sokmayı, suçu devamlı dışarıda aramayı tercih etmeyi öğreten devlet olduğudur.
Topluma sadece siyah ve beyazı öğreten, başka renkleri görmeyeceksin diye öğretenler veya yasaklayanlar ve sorgulamayı eşittir hainlik olarak algılatanlar,..... sayesinde toplum.olarak hiç bir konuda tartışamıyoruz.

[argo]
EKLGdG.png
[/argo]

Tartışmanın adabı vardır. Ne yazık ki forumda üstün çıkma ve oh laf soktum giydirdim derdine düşen insan çok. Herkes kendi fikrini söyleyip geri çekilebilir.
Ama inatla sırf aşağılamak için alıntı yapıp konuyu uzatan insanlar var. Doğru bulmuyorum. Özellikle ikili tartışmalara diğerlerinin atlaması çok sinir bozucu.
Tarafçı olmamak gerek. Bir kişinin üzerine 10 kişinin gitmesinin manası yok.
Bu terbiyesizliğe giriyor. Ne olursa olsun bir insanın yorumuna sen bana mı dedi bize mi dedin diye atlayıp sonra da aaa bak bana ne diyor yönetim nerede diye çığıran çok insan var.
Oraya rapor butonu eklenmiş rahatsız oluyorsan raporlarsın gereği yapılır.
Gereksiz çıkıntılık konuyu uzatıyor.
Yapmayın! Kendinizi küçük düşürmeyin.

Başak ben Melodram değil mi bu ya? Bizi tarif etmiş sevgili üye. Vague selam olsun!:cheers:

Valla sizi bilmem de çok tartışmada ^haklısınıız gerizekalıyım ben ' diye noktaladığım cok olmuştur .
Karşımdakinin üslubunu , fikrini , kemikleşmiş halini farkettiğimde .
Siz de yapın , gerizekalı olmuyorsunuz yani kenidinize dediğinizde .

• Beğen
Tepkiler: X
Başak ben Melodram değil mi bu ya? Bizi tarif etmiş sevgili üye. Vague selam olsun!:cheers:

Forum da bu durum başından beri süregeliyor. açıkçası artık takip etmiyorum kim ne yazmış ne yapmış.
Ki baştan beri söyluyorum tartışma konusunda bu fikrimi. Denk gelmemişsin demek ki.
Sana da selam olsun :)

Son düzenleme:
Forum da bu durum başından beri süregeliyor. açıkçası artık takip etmiyorum kim ne yazmış ne yapmış.
Ki baştan beri söyluyorum tartışma konusunda bu fikrimi. Denk gelmemişsin demek ki.
Sana da selam olsun

Çok sevgili üye, zaten farkındaysanız postumda sizin bizi ifade ettiğinizi, alındığımı belirtmedim. Sadece başak ile aramızda olan bir sohbet üzerine sizin postunuzu görünce ''aa bizi anlatmış'' dedim. -ki sanırım bugün atılan bir post değil- O yüzden eğer postumu kimse okumasın alıntılamasın diyorsanız ayrıca belirtin. Sevgiler.

Edit: e sen düzenleyince benimki manyak biri tarafından atılmış gibi durdu. Neyse artık.:D

Son düzenleme:
Çok sevgili üye, zaten farkındaysanız postumda sizin bizi ifade ettiğinizi, alındığımı belirtmedim. Sadece başak ile aramızda olan bir sohbet üzerine sizin postunuzu görünce ''aa bizi anlatmış'' dedim. -ki sanırım bugün atılan bir post değil- O yüzden eğer postumu kimse okumasın alıntılamasın diyorsanız ayrıca belirtin. Sevgiler.

He oyle mi? O zaman özür diliyorum senden.
Çünkü gerçekten sizi düşünerek veya herhangi birine karşı kişisel bir yazı değildi. Sen öyle deyince ben de sizin benim size yazdığımı düşündüğünüzü düşündüm :D Ay neyse. Tamam yanlış anlaşılma olmuş demek ki.
Kusura bakma o halde. Ben aranızda ki muhabbeti bilmiyrum snuçta :)

He oyle mi? O zaman özür diliyorum senden.
Çünkü gerçekten sizi düşünerek veya herhangi birine karşı kişisel bir yazı değildi. Sen öyle deyince ben de sizin benim size yazdığımı düşündüğünüzü düşündüm :D Ay neyse. Tamam yanlış anlaşılma olmuş demek ki.
Kusura bakma o halde. Ben aranızda ki muhabbeti bilmiyrum snuçta :)

Hayır Vague seni hiç tanımıyorum, o yüzden bizi kastetmediğini biliyorum. Ancak yazdıkların tam olarak bizim tiye aldığımız bir konuya oturduğu için öyle alıntılamıştım. Ben de sert çıktım kusura bakma.:yemmek: Zaten onun üzerine kız banlandı.:uzgun:

Hayır Vague seni hiç tanımıyorum, o yüzden bizi kastetmediğini biliyorum. Ancak yazdıkların tam olarak bizim tiye aldığımız bir konuya oturduğu için öyle alıntılamıştım. Ben de sert çıktım kusura bakma.:yemmek: Zaten onun üzerine kız banlandı.:uzgun:

Vague bizim cemaatten, forumda bir de tarikat savaşları çıksın istemeyiz, yanlış anlaşılmaları hic ama hiç sevmeyiz, bi daha olmasin by :p

Karşımdaki kişinin kim olduğu önemsiz. Bu aralar acayip meyilliyim. Bende tartışmayı bilmiyorum. Sabırsızım, iki de bir sayfa yenilerim bir şey yazdı mı? Diye. Söz verdim ama tutamıyorum. Her zaman öyleyim reel dahil buna. Ayarsız bir öfkem var dindiremiyorum yani ne yapıyım?

Yine çoğu kişi öyle bence. Cümleten saygı çerçevesinde bunu beceremiyoruz.

Tartisamiyoruz cunku kimse "yogurdum eksi demiyor"
Tartisamiyoruz cunku kimse "empati yapmiyor"
Tartisamiyoruz cunku kimse "anlamaya calismiyor, ben ben diyor"
Tartisamiyoruz cunku kimse "kapisinin onunu supurmuyor"
Tartisamiyoruz cunku kimse "igneyi kendine batirmiyor"

Kisacasi karsimizdakini anlamaya calisarak dinlemedigimiz hatta hic dinlemek bile istemedigimiz alicilarimizi kapattigimiz ve bastan "ben, ben" dedigimiz icin evet tartisamiyoruz.

Tartışamıyoruz çünkü bir çoğumuzun amacı üstünlük taslamak yani fikir alışverişinde bulunmak ya da yeni bir görüşü anlamak için tartışmıyoruz. Sürekli olarak "Sen busun, sen şöylesin" tarzında ifadelerle karşı tarafı germeyi amaçlıyor ve konunun ana fikrinden uzaklaşıyoruz.

Tartışma kültüründe konu hakkında argüman üretilir ve kişinin görüşleri hedef alınır yoksa kişiye saldırmak, yaşam tarzı ya da kişilik özellikleri hakkında yorum yapmak bir tartışma şekli değildir. Bu yola başvuran kişilerin konu hakkında üretecek argümanı yok demektir yoksa insan niye kavga ortamı yaratmaya çalışsın ki?

Farklı düşüncelere saygı duymak zorunda değiliz fakat kişinin kendini ifade hakkını elinden alamayız. Dünya sadece bizim etrafımızda dönmüyor, çeşitliliği kabullenmek ve kabullenemediğimiz nokta da kuralına uygun eleştiri yapmaya çalışmalıyız.

İnsanlara yaptıkları yorum üzerinden kin duymak ve her fırsatta bunu dile getirmek hem etik değil hem de anlaşılmaz bir durum hatta çok çocukça dersem lütfen kimse alınmasın.

Yönetici arkadaşlarımızın hepsi ne kadar kusursuz fikirleri olduğunu belirtmiş. Önce iğneyi kendinize sonra çuvaldızı başkasına batırmanız gerekiyor.

Beni burada az çok tanıyan insan vardır. Tartışmaları severim forumsalda bile yüzlercesine girdim ama hiç kimse hakaretime şahit olmamıştır. Hakaret edildiğinde de raporlar beklerim. Gelen yönetici sadece hakaret olan mesajını silmek yerine bütün tartışmayı siliyor. Burası bir forum ve herkesin aynı fikirde olmasını zaten bekleyemezsiniz. Ben bir görüş sunuyorsam elbette aksini söyleyen birisi olacak. Bunu hangi yönetici görüyorsa ikili tartışma yasak deyip kestirip atıyor. Anlamı tartışmak olan bir yerde ikili tartışmayı bir müdahale nedeni olarak gören yönetim trajikomik. Burası sözlük değil forum ve kuralları buna göre uygulamanız gerekiyor.

Örneğin silinen mesaja "samimiyetinize inanmıyoruz" diye bir not düşülmez. Editlersiniz nedenine ise "aşağılayıcı ve küçük düşürücü yorum" yazılır.

Dün iş yerimde müşteri yüzünden strese girdim "sustuğunda daha zeki oluyorsun" yazdım. Önceki gün tartıştığım kişi aktif bile değilken admin arkadaşımız gelip "ben size özelden tartışmanızı söylemedim mi?" diye paylıyor. Arkadaşı ikna edene kadar göbeğim çatladı ses kaydını atıyım dedikten sonra galiba ikna oldu. Sonrada birbirinizi engelleyin diye akıl veriyor.

İnsanlara ceza vermek veya akıl vermek için tuhaf bir yarış içindesiniz. Ben bir yorum yapıyorsam, saygı ve edep kuralları içerisindeyse silemezsiniz ama siliyorsunuz. Üste gelip "ya bu millet tartışmayı bilmiyor" demeniz komik bile değil.

Geri