Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
tam da bunu yazmaya gelmiştim.bahçede oturken , sokaktan geçerken vs hafif rüzgarda gelen hanımeli kokusu.

Koku hafizasi denilen birsey var hic silinmez mesela. Cocukken arkadasimin evinin kokusundan, dedemin gomleklerini utulerkenki koku bile beynimde yer etmis. Bazen biri gecer yanindan bilindik bir parfum kokusudur seni alip goturur bi yerlere.Kokulara bakarken geçenlerde yine aklıma düştü. Küçükken köydeki caminin bahçesinde bir ağaç vardı, beyaz çiçekler açardı ve ben o çiçeklerin kokusuna bayılırdım. Alıç çiçeğinin görüntüsüne denk geldim, o çiçekler alıç çiçeğine çok benziyor ama ben hep bunlar yasemindi diye hatırlıyorum ki o çiçeklerin yasemin olduğuna dair hiçbir veri yok. Yaseminle nasıl bağ kurduğumu bilmiyorum.
Cami yerinde duruyor mu, o ağaç hala orada mı? Köye gitmedikçe o hoş kokunun kaynağı hep bir muamma olarak kalacak benim için.