Müslüman olmayan bir ülkede doğsaydık yinede müslüman olabilir miydik?

Konu sahibi son olarak 4551 gün önce görüldü
Çok şükür ki müslüman bir ülkede doğmuşum ve müslüman olmuşum.Doğacağımız yeri kendimiz seçemiyoruz.Varsayımlar üzerine konuşamam.Medyum veya falcı gibi ahkamda kesemem.Her şey Allah'ın takdiri.

O okudukların arasında Levh-i Mahfûz diye bir şeye rastlamışsındır umarım. Yoksa böyle konuşmazdın.

iyi de iki boyutlu düşünüyosun, yazılmış bir şey var olsa bile ne yazdığını bilmiyosun. yazılan şey senin dinamik olarak yaşadığın süreci de kapsıyo. yazılı olsa bile yine de her şeyi statik-anne babanın kim olacağı gibi- olarak düşünemezsin.

Herşey Allah'a bağlı nasip ederse olur elbet .
Günümüzde de görüyoruz hristiyan ana babadan doğanlar bile çok sonradan müslümanlığı seçebiliyor, dedim ya nasip işi .

iyi de iki boyutlu düşünüyosun, yazılmış bir şey var olsa bile ne yazdığını bilmiyosun. yazılan şey senin dinamik olarak yaşadığın süreci de kapsıyo. yazılı olsa bile yine de her şeyi statik-anne babanın kim olacağı gibi- olarak düşünemezsin.
"var olsa bile" :) az önce islam ile ilgili kitap okumamı önermişsiniz ama siz de okumuşsanız eksik okumuşsunuz sanırım. Levh-i Mahfûz'da her şey bellidir. Olacağı varsa olur, olmayacaksa olmaz. Herşeyi sizin değişinizle "statik" olarak değerlendirebiliriz.

"var olsa bile" :) az önce islam ile ilgili kitap okumamı önermişsiniz ama siz de okumuşsanız eksik okumuşsunuz sanırım. Levh-i Mahfûz'da her şey bellidir. Olacağı varsa olur, olmayacaksa olmaz. Herşeyi sizin değişinizle "statik" olarak değerlendirebiliriz.

haklısın kardeşim. bu yüzden evden çıkmıyorum zaten. ders de çalışmıyorum. olacağı varsa zaten olur. dinamik kader de neymiş allahaşkına.

Cehennem'de yanarken de ben bilerek din değiştirdim İslamiyet ve Müslümanlık bana cazip gelmedi dersiniz. :) Sonuç olarak insana bir beyin verilmiş düşünerek hareket etmesi gerektiği öğretilmiş veyahut söylenmiş,her insan özgür hür iradesi ile karar verip yapıyor ne yapıyorsa.İyi ki Müslüman topraklarda doğmuşum Elhamdulillah Müslüman 'ım.Size küçük bir hatırlatma Müslüman mısın? diye sorulduğun da direk evet Müslüman 'ım demeyin,Elhamdulillah Müslüman 'ım diyin.

Cok din degistiren gordum, musluman bir ulkede dogmayip muslumanligi secenler de var, tamamiyle bir dinin size nasil tanitildigi, o din uzerinizdeki arastirmalariniz ve o din icinde kendinizi nasil hisettiginiz onemlidir. Acikcasi benim aile bireylerimin hepsi farkli kliselere baglilar, din konusu acildi mi biraz sogukluk olusur evde. Bana gore gereksizdir. Sonuc olarak din dindir, tek tanri vardir bir cok dinde ya da cok tanrili olsa bile bir cok din iyilige, yardima ve dayanismaya, aileye, birliktelige, ruhsal temizlik gibi benzeri terimlere onem verip onlari aciga cikarir. Aradaki tek fark dinlerin cikis tarihi ve dua edis seklidir bana gore[ki genel olarak Hristiyanlik ve Muslumanlik acisindan konusuyorum ikisi arasinda buyudugum icin].

Ayni seye inanip, ayni degerleri ogutleyen bir inanca sahip olduktan sonra benim icin pek onemli degil. Gerci hicbir din icin ayrim yapmam ama o dinlerin ulkelere gore uygulanislari degisebiliyor ya da din baski olarak kullanilabiliyor, tek tahammul edemedigim bu. Dini baski sistemi olarak kullanan gorustur. Bunun disinda yahudi, musluman, hindu fark etmez. Insani degerlere deger versin karsimdaki.

Konudan daha fazla sapmadan farkli bir ulkede dogup musluman olabilirdiniz, musluman dogup hristiyan olabilirdiniz, her sey olabilirdi, pek aile ile de bagdastirmiyorum cunku kisisel bir secim bu, baski uygulanmamali bence

ha bir ek, hristiyanlarin ve baska dinlere mensup bireylerin cehenneme gidecegi soylenir, ben hangi dini kitapta gorursem goreyim buna inanmam, Tanri'dan gelen bir mesajsa bu boyle olamaz, tamamiyle insanlarin kafadan atip kendi inanclarini yukseltme cabasindan kaynaklaniyor bence. Hepimiz Tanri'nin cocugu degil miyiz o zaman? Hepimiz tanrinin gozunde esittik hani? Ben ellerimi birlestirerek, dizlerimi bir tahtaya dayayarak kilisede dua etmisim, siz camii'de dizlerinizin uzerinde veya elleriniz acik dua etmissiniz. Duayi farkli kisiler mi aliyor?

Sanki, müslüman olan bir ülkede müslümanım da... :T:

Cehennem'de yanarken de ben bilerek din değiştirdim İslamiyet ve Müslümanlık bana cazip gelmedi dersiniz. :) Sonuç olarak insana bir beyin verilmiş düşünerek hareket etmesi gerektiği öğretilmiş veyahut söylenmiş,her insan özgür hür iradesi ile karar verip yapıyor ne yapıyorsa.İyi ki Müslüman topraklarda doğmuşum Elhamdulillah Müslüman 'ım.Size küçük bir hatırlatma Müslüman mısın? diye sorulduğun da direk evet Müslüman 'ım demeyin,Elhamdulillah Müslüman 'ım diyin.

bu dusunceyi cok yanlis buluyorum. dua edis sekillerimizle kitaplarimiz farkli diye her din baska din mensuplarini cehenneme gonderir, en ucunda en kizgin ateslerinde yakar. Oysa dua ayni kisiye,Tanriya, edilir ve genelde istenen Tnari'nin bagislamasi/korumasi/ yardim etmesidir. Her pazar kilisesindeki amacla her cuma camii'ye gitmenin amaci, Tanri'ya saygi gostermektir. Neden ben cehenneme gidiyorum o zaman? Benim dinime gore de Muslumanlar cehenneme gitmeli. Mantikli mi simdi bu?

Sonra Tanri'nin onunde herkes esitse nasil diger din mensuplari yaniyor cehennemde? Yoksa Kur'an a gore sadece Muslumanlar mi esit tanri icin? Incil'e gore sadece Hristiyanlar mi esit? Eger boyle dusunecek olursak burda bir yanlisklik oldugunu fark etmek kolay olmaz. Daha once belirttigim gibi

"Musluman olmayanlar cehennemde yanacak" cumlesi bence her dinin fanatigi olan insanlar tarafinda yerlestirilmis bir sey, gercekligine asla inanmadim ve asla da inanmayacagim, ne delil verirseniz verin de inanmam. Cunku herkes Tanri'nin sevgili kuluyken birden sadece bir din mensuplari onun iyi guzel melek cennete gidecek cocuklari oluyor.

Kilisenin cennetten arsa vermesi gibi bir sey bu. "Musluman olursan cennettesin" "Hristiyan olursan cennettesin"

bu dusunceyi cok yanlis buluyorum. dua edis sekillerimizle kitaplarimiz farkli diye her din baska din mensuplarini cehenneme gonderir, en ucunda en kizgin ateslerinde yakar. Oysa dua ayni kisiye,Tanriya, edilir ve genelde istenen Tnari'nin bagislamasi/korumasi/ yardim etmesidir. Her pazar kilisesindeki amacla her cuma camii'ye gitmenin amaci, Tanri'ya saygi gostermektir. Neden ben cehenneme gidiyorum o zaman? Benim dinime gore de Muslumanlar cehenneme gitmeli. Mantikli mi simdi bu?

Sonra Tanri'nin onunde herkes esitse nasil diger din mensuplari yaniyor cehennemde? Yoksa Kur'an a gore sadece Muslumanlar mi esit tanri icin? Incil'e gore sadece Hristiyanlar mi esit? Eger boyle dusunecek olursak burda bir yanlisklik oldugunu fark etmek kolay olmaz. Daha once belirttigim gibi

"Musluman olmayanlar cehennemde yanacak" cumlesi bence her dinin fanatigi olan insanlar tarafinda yerlestirilmis bir sey, gercekligine asla inanmadim ve asla da inanmayacagim, ne delil verirseniz verin de inanmam. Cunku herkes Tanri'nin sevgili kuluyken birden sadece bir din mensuplari onun iyi guzel melek cennete gidecek cocuklari oluyor.

Kilisenin cennetten arsa vermesi gibi bir sey bu. "Musluman olursan cennettesin" "Hristiyan olursan cennettesin"

Son cümlene cevap olarak söylüyorum:) doğru bilmediğin bir şey çünkü o.Müslüman olursan değil,Müslümanlığın farzlarını yerine getirirsen Cennet'liksin,benim söylemek istediğim şeyi anlayabilmen imkansız gibi bir şey yetiştiğin ortam tarz vb durumlardan dolayı söylüyorum bunu ki Kur-an 'ı okudun mu bilmiyorum Kur-an 'da yazan şeydir

İyi işlere, ibadetlere sevap verilebilmesi için düzgün iman sahibi olmak gerekir. Bir kâfirin yaptığı hiçbir iyiliğin Allah katında kıymeti yoktur, hatta cami, çeşme yaptırsa, namaz kılsa, oruç tutsa hiç kıymeti olmaz. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.)[İbrahim 18]

(Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23]

(Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104]

(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]

Kâfirlerin azapları hafiflemez. Birkaç âyet meali şöyledir:
(Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]

(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

Kâfirlerin iyilikleri, Müslüman olmalarına sebep olabilir. Fakat iman etmedikçe, kâfirlerin hiçbir iyiliğine sevap verilmez. Müslümanların yaptığı iyilikler de, günahlarının affına sebep olur. Hadis-i şerifte bildiriliyor ki, Müslüman bir kadın, susuz bir köpeğe pabucu ile kuyudan çıkarıp su verdiği için, Allahü teâlâ onun günahlarını affetmiştir.

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer.) [Kehf 107]

Bu yazdıklarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın son din İslam dini son kutsal kitap Kur-an son peygamber Hz.Muhammed(sav) 'dır.

Almanya'da doğdum,büyüdüm.
Ailem müslüman.
Ve ben müslüman değilim.

Son cümlene cevap olarak söylüyorum:) doğru bilmediğin bir şey çünkü o.Müslüman olursan değil,Müslümanlığın farzlarını yerine getirirsen Cennet'liksin,benim söylemek istediğim şeyi anlayabilmen imkansız gibi bir şey yetiştiğin ortam tarz vb durumlardan dolayı söylüyorum bunu ki Kur-an 'ı okudun mu bilmiyorum Kur-an 'da yazan şeydir

İyi işlere, ibadetlere sevap verilebilmesi için düzgün iman sahibi olmak gerekir. Bir kâfirin yaptığı hiçbir iyiliğin Allah katında kıymeti yoktur, hatta cami, çeşme yaptırsa, namaz kılsa, oruç tutsa hiç kıymeti olmaz. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.)[İbrahim 18]

(Kıyamette onların yaptıkları her işi toz duman ederiz.) [Furkan 23]

(Kıyamette en çok ziyana uğrayanlar, iyi işler yaptıklarını sanıp da, bütün çabaları boşa gidenlerdir.) [Kehf 103–104]

(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider, Cehennemde devamlı kalırlar.) [Bekara 217]

Kâfirlerin azapları hafiflemez. Birkaç âyet meali şöyledir:
(Onlar, Cehennemin bekçilerine, “Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün, azabımızı hafifletsin” derler. Halbuki kâfirlerin yalvarması boşunadır.) [Mümin 49, 50]

(Hak din yalnız İslam’dır.) [Al-i İmran 19]

(İslam dininden başka din isteyenlerin, dinlerini Allah kabul etmez. Bunlar ahirette en büyük zarara uğrayacaklardır.) [Al-i İmran 85]

Kâfirlerin iyilikleri, Müslüman olmalarına sebep olabilir. Fakat iman etmedikçe, kâfirlerin hiçbir iyiliğine sevap verilmez. Müslümanların yaptığı iyilikler de, günahlarının affına sebep olur. Hadis-i şerifte bildiriliyor ki, Müslüman bir kadın, susuz bir köpeğe pabucu ile kuyudan çıkarıp su verdiği için, Allahü teâlâ onun günahlarını affetmiştir.

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer.) [Kehf 107]

Bu yazdıklarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın son din İslam dini son kutsal kitap Kur-an son peygamber Hz.Muhammed(sav) 'dır.

pek duzgun iman kime gore? senin kitabina mi benim kitabima gore mi? Kim kafir? sen mi ben mi? ben sana gore kafir olabilirim ama o zaman benim dinimde de sen kafirsin.
Gercekten Tanri'nin kendi gonderdigi dini kucuk gorup ona inanlari asagilayacagina inaniyor musun? Muslumanlik Tanri'nin herkese dagitmak istedigi tek dindiyse neden peygamber bunu yaymadi yaymasi gerektigi gibi?

Ben ne Kur'an da ne de Incil'de yazan bu cumlelere inanmiyorum. Iki dinide Tanri gonderiyor, iki dinide yaymasi gereken kisiler var, tum dunyaya yaymalari gerekiyor ancak basarisiz oluyorlar? Ben hicbir dini digerinden ustun gormuyorum. Hic bir zaman bir katolige, muslumana, yahudiye bakipta ne yaparsa yapsin Tanri'nin gozunde cennete gitmeyecek seklinde dusunenmem. Tamamiyle kendi gorusum olarak soyluyorum, insanlarin dini inanclarinin farkliliklarindan dolayi yaptiklari iyiliklerin hicbir ise yaramadigini dusunen kisiyi de anlamam. Bir Rahibe'nin/Rahibin ya da herhangi birinin sokaktan kurtardigi kisiye yaptigi sey simdi Tanri'nin gozunde Musluman olmadigi icin bir iyilik degil ve yaptigi iyilik sayilmayacak mi? Illaki musluman mi olmali? "Kâfirlerin iyilikleri, Müslüman olmalarına sebep olabilir. Fakat iman etmedikçe, kâfirlerin hiçbir iyiliğine sevap verilmez" Gercekten dusunce mudur? Iki dinide Tanri gonderiyor, Tek Tanri var, iki dinde de, iki dinde iyilik yap diyor ve sen bir diger dini kucuk goruyorsun? Kucuk gormuyorum deme simdi. cunku yazip koyduklarin Kur'an'dan yazip koydun ve resmen kucuk gormektir. Iki farkli kisi yaydi diye ikiside birbirinden uzak olmak zorunda degil, ikiside birbirini asagilama,kucuk gorme hakkina sahip degildir.

Ayrica yazdiklarini anlamam gercekten zor cunku nasil okursam okuyayim mantikli olarak gormem mumkun degil. Sadece Muslumanlik icin demiyorum, Hristiyanlikta da var kafir olarak bakma diger dinlere, ve ben onu da anlamiyorum. Kim kime gore kafir? Gelen son peygamber olmasi hicbir seyi degistirmez. "Kiyamette onlarin yaptiklari her isi toz duman ederiz"Bu cumle kadar bencilce gelen kulaga baska bir cumle daha gormedim. "İman edip, salih amel işleyenler Cennete girer."
Simdi ben inancli bir insansam, her gun ya da her gerektiginde gidip Kiliseme dua ediyorsam, iyilik yapip, yardimda bulunyorsam, hic kimseye zarar vermediysem bile sizin gozunuzde Imansizim? Cunku Musluman degilim? Ama o zaman siz de benim dinime inancima gore oyle degilsiniz. Aradaki celiskiyi gorebiliyor musunuz?

Her din bir digerine gore kafir. Ilk olsun son olsun, dini yayan peygamber Tanri'nin gorevlendirdigi biri mi?Evet. Yoksa benim bilmedigim ikinci bir Tanri mi var? Biri gercek biri degil? Bu bir dini farkli yorumlamak gibi bir sey. Sadece farkli zamanlarda cikan dinler birbirlerinden farkli yorumlanmis bazi fanatik insanlar tarafindan. Ne Incil'de ne Kur'an da Tanri'nin imzasi yok, hepsi insan isi. Kur'an sonradan cogaltilmadi mi? Peygamber nereden bilebilirdi belki degistirildi? Belki Incil'de de ayni sey var? Birileri yorumlarken degistirdi. Bakin bir suru Incil yorumu vardir. Su an suregelen Kur'an in da birinin yorumlamasindan cikmadigini nereden bilebiliriz?

Ben hicbir sekilde Tanri'nin kendi gonderdigi dine inan insanlari, kendi gozunde hepsini kendisi yaratti ve esitler, baska donemde ortaya cikan dine inandigi icin cezalandirilacagini sanmiyorum. Bir de soyle bakalim, tum dinlere gore diger din mensubu cehennemde yanacak, demek ki kimse gidemiyor su cennete, ne kadar iyilik yapmis olurlarsa olsunlar.

Hadiii güle güle,Allah'a emanet.Yoksa sabır terazim kaçıcak:)

hayir niye? gayet guzel bir sekilde tartisiyoruz niye sabir teraziniz kacsin kizasiniz? mantikli konustugum icin mi?

yoksa konu sonu gelmez tekrarlamalarla dolup, icinden cikilamayacagi icin mi?

hayir niye? gayet guzel bir sekilde tartisiyoruz niye sabir teraziniz kacsin kizasiniz? mantikli konustugum icin mi?

yoksa konu sonu gelmez tekrarlamalarla dolup, icinden cikilamayacagi icin mi?

Bakın şöyle yapalım,siz ateist veyahut başka dinlere inanan kesim(ler) istediğiniz gibi yaşama devam edin.Ben almıyayım:o

Bakın şöyle yapalım,siz ateist veyahut başka dinlere inanan kesim(ler) istediğiniz gibi yaşama devam edin.Ben almıyayım:o

sizin dininizi degistirmenizle yasam seklinizle alakamiz yok, istediginiz dine inanin. Ben Protestanim ayrica. Yalniz inandiginiz din, hangi din olursa olsun baska bir din mensubuna Kafir deme hakkini size vermez. Cunku siz onlarin gozunde kafir oldunuz mu sinirlenirsiniz. Biraz da onlarin gozunden bakin, siz butun dini gerekliliklerinizi yerine getirirken size dinsiz denseydi nasil hissederdiniz? Ne ben size kafir diyebilirim ne de siz bana. 16. yuzyil degil artik

sizin dininizi degistirmenizle yasam seklinizle alakamiz yok, istediginiz dine inanin. Ben Protestanim ayrica. Yalniz inandiginiz din, hangi din olursa olsun baska bir din mensubuna Kafir deme hakkini size vermez. Cunku siz onlarin gozunde kafir oldunuz mu sinirlenirsiniz. Biraz da onlarin gozunden bakin, siz butun dini gerekliliklerinizi yerine getirirken size dinsiz denseydi nasil hissederdiniz? Ne ben size kafir diyebilirim ne de siz bana. 16. yuzyil degil artik

Ben son gelen dini kitap Kur-an'ı Kerim 'in söylediklerini söyledim örneklerle neye inanıyorsanız inanın yahu banane :) sonuçlarına katlanacak kişi ben değilim ki,açıkcası umrumda da değil.Allah herkese bir beyin vermiş düşünerek iş yapılmasını öğütlemiş.

Geri