Müslüman olmayan bir ülkede doğsaydık yinede müslüman olabilir miydik?

Konu sahibi son olarak 4551 gün önce görüldü
Başlığın yetersiz anlam içermesi tartışmalara sebep oluyor. Müslüman olmayan bir ülkede doğduk diyelim de, Peki âile de mi Müslüman olmamış olarak mı kabûl edeceğiz bunu? Yoksa âile Müslüman da ülke mi değil? Sanırım burada ülkeden kasıtla âilenin de Müslüman olmaması kast edilmiş.

Benim yukarılarda verdiğim cevap geçerliliğini koruyor yine de. Güncel.

Atsana nolur çok sevinirim buna da cevabımda komik olan ne?
Hristiyan bi ülkede müslüman olarak doğdum. Bunun ülkenin hangi dine bağlı olduğu önemli değil demek istedim. Neyin derdindesin?
soruyu anlamamışsın.anan baban gavur olsa sen kendi aklınla iradenle Müslüman olur muydun,olabilir miydin demek isteniyor.yoksa anan baban gibi gavur olarak kalma ihtimalin çok daha yüksek olmazmıydı denmek isteniyor,
sonuç:dinimizi tıpkı ırkımızı gibi biz seçmiyoruz.bize dayatılan ne ise o oluyoruz

lal'in dedgi gibi i$ aile'de bitiyo (:

bide kendi idrak meselesinde *-*

yemin ederim kendimi balkondan atmamak için zor duruyorum :) maket bıçağı ile kolumu kesmekle yetindim sadece :) kırk yıl şu soruya odaklansam bu açıyı yakalayamazdım! Nasıl bir idrak akışıdır ya rabbi! Şaka gibisin
Sen soruyu okudun mu peki?Sağa-sola böyle cevaplar yazıyorsun da soruyu ilk olarak sen idrak etmeye çalış.Soruyu kendi kafana göre değiştirmeden tabi!

soruyu anlamamışsın.anan baban gavur olsa sen kendi aklınla iradenle Müslüman olur muydun,olabilir miydin demek isteniyor.yoksa anan baban gibi gavur olarak kalma ihtimalin çok daha yüksek olmazmıydı denmek isteniyor,
sonuç:dinimizi tıpkı ırkımızı gibi biz seçmiyoruz.bize dayatılan ne ise o oluyoruz

Soruyu yanlış anlayabilirim ne var bunda hemen neden kendi kendine bi triplere giriyosun nolmuş yanlış idrak edemeyisem sen hiç mi bişeyi yanlış anlamadın yani?
Bişey olsa da çatsam diye bakıyosun.
Abartma.

"iş ailede bitiyor" demek, "ailem budist olsaydı ben de budist olurdum, ailem müslüman olduğu için ben de müslüman oldum." demek değil mi?

Başlığın yetersiz anlam içermesi tartışmalara sebep oluyor. Müslüman olmayan bir ülkede doğduk diyelim de, Peki âile de mi Müslüman olmamış olarak mı kabûl edeceğiz bunu? Yoksa âile Müslüman da ülke mi değil? Sanırım burada ülkeden kasıtla âilenin de Müslüman olmaması kast edilmiş.

Benim yukarılarda verdiğim cevap geçerliliğini koruyor yine de. Güncel.
"sofrayı kaldır" deseler masayı havaya kaldırsınız siz bu anlayışla.maaşallah

kusura bakmayin araya atliycam ama lal'in anladigi gibi sorunun yonu,
eger sizlerin dedigi gibi olsaydi soru oyle degilde soyle olmazmiydi?
'musluman anne babadan dogmasaydik musluman olabilirmiydik?'
orda ulke'yi katmi$, ne ana ne baba ne aile'nin dini geciyo soruda :d

Doğru yolu bulurdum mevzusu bana çok mantıksız geliyor. Sadece biz akıllı değiliz bu dünyada insanlar başka dinlere inanmayı seçiyorsa müslümanlığa inanmak gibi geçerli bir sebepleri vardır elbet. Herkesin kendine göre doğrusu var yani. Herhangi bir dine mensup olan insanların çoğu da ( % 90 ' ı ) müslüman bir ülkede doğup o dine mensup bir aile tarafından yetiştirildiği için müslüman tıpkı diğer dinlerde olduğu gibi.

Aynen öyle.Soruda hiç ebebeyinlerden-aileden bahsedilmemiş.Sonraki yorumlarda konu aileye gelmiş.bİRİLERİ BUNU''İDRAK''edemiyor ama sağa-sola saldırıyor!

Hangi anlayışla mesela?
bilmiyorum.aynı dünyada yaşamıyoruz.gayet anlaşılır Bi soruya bile sırf lal'i desteklemek için çırpınmak çok çaresizce.oysa o kendini ifade edebilir.bi de şu ötükenli oğlan bişeyler demiş ama ilgilenmedim.turancıları pek dinlemiyorum.maceraperset oluyorlar.kısaca tartışasım yok kimse ile.iyi akşamlar.. :)

türkiye, islam ülkelerinden biri olduğu için öyle sorulmuş. sorunun amacı gayet açık. "ülke, aile gibi etkenler dolayısıyla müslüman doğmasaydınız, islam dinini araştırıp müslüman olur muydunuz yoksa kaderiniz olan dinin gerektirdiği şekilde mi yaşardınız?"
bunun farklı algılanmış olunmasına cidden şaşırdım. ben de tartışmıycam, iyi akşamlar.

yahu Müslüman .az insaf edin.gayrimuslim Bi ülkede doğsan derken elbet ebeveynlerin gayrımuslimliği anlaşılır.öteki şekilde anlamak mizahtır

Demekki burda idrak edemeyen senmişsin climaxcım.
Tartışacak bi konu yok bu durumda evet haklısın.

İyi akşamlar sana da.

bilmiyorum.aynı dünyada yaşamıyoruz.gayet anlaşılır Bi soruya bile sırf lal'i desteklemek için çırpınmak çok çaresizce.oysa o kendini ifade edebilir.bi de şu ötükenli oğlan bişeyler demiş ama ilgilenmedim.turancıları pek dinlemiyorum.maceraperset oluyorlar.kısaca tartışasım yok kimse ile.iyi akşamlar.. :)

Müslüman olmayan bir ülkede doğsaydık yinede müslüman olabilir miydik?

Al ilk önce soruyu oku.Sonra sağa-sola saldır salyalarınla ama saldırırken dikkat et de zehirlenmeyesin belediye tarafından!

Herhangi birini desteklemek için yazacak olduğumda o kişinin mesajını alıntı yaparım. Destekleyeceğim kişi LaL da olsa durum değişmez.

Burada çırpınan güruh belli. Hanımefendi kendini gâyet güzel ifâde etmiş ama sizin idrâk sınırlarınızı aşmış bu durum.

Pek dinlemediğiniz kişilerin eteklerinden uzak durun öyleyse. Onlar çok mâceraprestlerdir hani, Başınıza iş açmasınlar sonra.

tehdit suçtur..şu andan itibaren başıma gelecek herşeyden sen sorumlusun

abi buhariyle mi tartışıyosunuz ya ahaha

Geri